Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Ha fűtöm a munkateret mint a légkeveréses sütő, az nem segít?
;Fel lehetne fűteni az olvadáspont alá és akkor könnyen összeolvad,  meg nem keletkezik annyi feszültség a nagyobb méretű munkadarabokban sem.
;Azért hogy megszilárduljon persze megfelelő hideg levegőt kell a kijövő anyagra fújni, hogy elég gyorsan szilárduljon.
;
;Vélemény? Érdemes kibélelnem kőzetgyapottal a printerem?

keri

Meg akinek megy a nyomtatás ABS-el az mit csinál másként...mondjuk ha tudnátok lehet nem szenvednétek  :D

ezsolt74

Viszont akkor ahhoz olyan nyomtató kell aminél a lépterőmotorok és a vezérlő elektronika a fűtött nyomtatótéren kívül helyezkedik el, mert ezek nem bírnák ki a 65 fokos hőmérsékletet.

hyuekyh7a

Már el is felejtettem rendeltem a Herz töl ezüstben ABS est. Kipróbálom ha megjön.

hyuekyh7a

Ha nem fog beválni nekem akkor felajánlom valakinek akinek megy az ABS nyomtatása.

0bn8uxmw

Papírforma szerint elég az ABS-hez ha zárt a nyomtató tér, hogy a hideg levegő ne érje a nyomatot. Arra már én is gondoltam, hogy hajszárítóval vagy hősugárzóval kellene 70-80 fokon tartani a levegőt a nyomat körül, csak ez a deltánál nem nagyon valósítható meg.
;De a egy corexy-os nyomtatónál nem probléma, az jól dobozolható, viszont akkor mindent fémből kell csinálnod mert ekkora hőingadozások a műanyag alkatrészeket rövid úton elintézik.
;De a nyomtató szál minősége is sokat számít, ezért kezdtem el nézni a másfajta ABS-ek után.
;
;Találtam az osztákoknál ABS-deluxe-t 2.3kg 49.99 EUR, innnen származik a printerem is amúgy:
;
; http://www.reprap.cc//index.php?main_page=product_info&cPath=5_43_65&products_id=217&" TARGET=_fnew>;ABS Deluxe ;

keri

Igen, ez így van tervezve.
;Csak azt nem tudom a lineáris egységeket hogy szigetelem el.
;

0bn8uxmw

Megnéztem:
;
;2 tekercs Colorfabb XT 750 gramm/tekercs 79.90 EUR
;Kedvezménnyel 71.91 EUR lenne ha nem csak DHL lenne a választható szállító ami még rátesz 18.95 Eur-t. Tehát totál összeg 90.86 EUR
;Tehát fejenként lenne 45.43 EUR azaz 14e HUF az egy tekercs filamnet, ennyiért majd 2 kg Herz-eset kapsz, lehet érdemes lenne első körben mintát kérni és megnézni mit tud, az 20 EUR és arra nincs 10%-om de cserébe 21.95 EUR a szállítása....

smalla

A szál rendelősdibe én is beszállnék, hamarosan kitalálom, hogy milyet is szeretnék.

ezsolt74

Ezt a 65 fokos nyomtatóteret szinte csak egy core xy-al vagy egy direct drive deltával lehetne megoldani.
;A szíj nem tudom hogy mennyire bírná ezt a hőmérsékletet, mennyire lágyulna.

keri

A dobozt kikapcsoltam hogy látszódjon a mechanika.
;
;A munkatér 250mm-es kocka.
;Aljára oldalára lehet hőszigetelőt rakni, és ezzel az elektronikát is elválasztottam, mert elfér a munkatér melletti térben kényelmesen.
;Az asztalt felrakhatom úgy a kocsikra hogy csak két függőleges lemez tartsa így egy keskeny függőleges rés a szigetelésen elég az asztal mozgatáshoz, erre meg lehet visszazáródó lamellát tenni szükség esetén.
;
;A felső részre viszont nincs épkézláb ötletem.
;
;Lehetne egy harmonikát végig az Y tengellyel párhuzamosan, az Y tengelynél meg szintén egy félre hajló lamella elég a fűtőblokk feletti vékony résznél befűzve és leburkolva az egész y hidat.
;Így akár 100 fokra is fel lehet fűteni, főleg ha a harmonikát és a lamellákat mondjuk teflonból csinálom....de őszintén szólva ez már komplikáltabb mint amire van türelmem :D
;
;https://jgpqpg.dm2301.livefilestore.com/y2pmQYiOvDbDEdeU92JhxVM8PGxLAHEwyKA600P9u_oaG75KHm1SF5FTtmPoZ44pIMlYKgkiWsKn5yVJrQTStR2Z-GU_eJoOv5ZPqcb2ZKRTYs/3D%20printer.jpg?psid=1&" border=0>;

0bn8uxmw

Papírforma szerint a 3Dee-nél lehet venni Colorfabb XT-t is 9900 forint van kírva rá, rendelésre:   http://3dee.hu/termek/colorfabb-xt-2/&" TARGET=_fnew>;3Dee Colorfabb XT; az átlátszó van kirakva de ha rendelésre megy akkor szerintem színt is lehet kérni.

0bn8uxmw

Szerintem ne merülj el benne még ennyire, kár egy olyan problémán agyalnod ami nem is biztos, hogy felmerül majd nálad [#wink]. Dobozold körbe rendesen és nyomtass, utána lehet még finomítani rajta. Annyit tervezz bele, hogy a táp és az elektronika külön legyen, elzárva a nyomtatótér melegétől.

42ggmy2kb

Tudom ajánlani vásárlás szempontjából a gigamax.hu-t. A szálak nagy részét innen rendeljük.

ezsolt74

A 3Dee nél jó áron vannak a szálak.
;A 1Kg PLA 7500Ft, és szombaton is nyitva vannak.