Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

0bn8uxmw

Köszi!
;Megyek elásom magam benne, látom egész kis közösség alakult a firmware lecserélésére.
;Neked az 1.0-ás printered van?

0bn8uxmw

Persze csinálhatod szíjjal csak valami masszívabb darab legyen amit mi használunk gt2-es meg t2.5-es erre nem jó.

ezsolt74

Csak egy gondolat...
;Biztosan ABS-t nyomtatsz?
;Mert azt írtad hogy olyan mintha megégett volna.
;Tudod ABS-nél nem mehet a ventillátor, PLA-nál viszont folyamatosan mennie kell, különben túl lassan szilárdul meg és eldeformálódik.
;A PLA nem tudom hogy viselkedik ha túlmelegíted.
;

0bn8uxmw

Szia,
;
;Első körben szerintem cserléd ki a FW-t pl erre, ezt nagyon aktívan fejlesztik:
;https://github.com/luc-github/Repetier-Firmware&" TARGET=_fnew>;Firmware for Arduino DUE used in Da Vinci 3D Printer.;
;
;Majd tégy egy próbát vele.
;A kép alapján fejhőmérséklet bajod van vagy a hőfok nem jó vagy pedig a vezérlése és azért látszik égés rajta.
;Igen a kérdés jogos biztos ABS-t nyomtatsz de mivel látom, hogy a béka hasa felhajlott az asztalról így gyanítom ABS lesz  
;[#wink]

keri

Kösz, akkor marad a kisebb motor. Asztalhoz úgy sem kell sebesség, legfeljebb rá teszek egy áttételt.

s7manbs8

Azt már olyan régen szermányoltam a méh telepen, hogy akkor még nem is hallottam hogy létezik vezeték bármi is, még net se nagyon volt, mostanában már venni se lehet ott semmit, pedig most több pénzem lenne, mint akkoriban volt. :)

ezsolt74

Igazad van.
;Ráadásul a béka  PLA-val nyomtatva 100 fokos asztalnál simán lehasalt volna.
;
;Ha elötte nyomtatott PLA val és nem lett kitisztítva a fej akkor lehetnének esetleg még ilyen égett részek rajta.

0bn8uxmw

Majd kaphatunk erről a szörnyröl egy kis videót, miként nyekereg [#worship]

wa76ftbim

Sziasztok srácok,
;
;kérlek erősítsetek meg abban, hogy a képen látható mérőóra 0-100-ig való elmozdulása a valóságban 0.1 mm jelent. Ha ez igaz akkor kicsit csal a nyomtatóam meg csak 0.09mm mozdul el 0.1 mm-es elmozdulási parancsra. Az asztalt akartam vele kiszintezni miközben feltűnt a dolog.
;http://kepfeltoltes.hu/141106/IMG_20141106_203832_www.kepfeltoltes.hu_.jpg&" TARGET=_fnew>;kép1;
;http://kepfeltoltes.hu/141106/IMG_20141106_203849_www.kepfeltoltes.hu_.jpg&" TARGET=_fnew>;kép2;
;
;Köszi a segítséget

keri

Inkább 1mm, nem? 1 osztás 1 mikron, és van 1000 osztás.

000000000

Jó ember!
;Egy rossz csukló, bukló nyomtató mechanikára, amire ha a légy rászáll, attól is lehajlik olyan gyenge, te egy ezredes mérőórát teszel fel méricskélni????
;Gyorsan tedd el ezt a remek mérőeszközt, mert ennek kapcsán még a forgácsolásra alkalmas mechanikák is iszonyú pontatlannak fognak tűnni.

keri

Amúgy hogy méred?
;
;Tapints rá, emeld amíg fordul egy felet az óra és állítsd nullára, majd emeld még 1 mm-ert. Ha így is kevesebbet mozdul akkor valóban pontatlan a lépés méret beállítása.

keri

[#taps]
;Én is ezért nem veszek ezredes órát, mert csak magamat idegesíteném vele.

keri

Ja nem. Csak 100 osztás, akkor 1 tized igen.

keri

Így viszont kiemelten jogos Tibor felháborodása, nehogy már százados pontosságot várj egy ilyen szerkezettől, legfeljebb átlagban tudja.
;