Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

ezsolt74

Azt olvastam most egy német oldalon hogy a PP -t 210 fokon nyomtatta, és még a hideg asztalra is kiválóan tapadt.

keri

Nézegetem http://e3d-online.com/E3D-v6-Documentation&" TARGET=_fnew>;ezt az E3D-v6; fej terveket.
;
;Pár dolog nem világos.
;
;1. Az 1,7mm-es szálhoz készült fejél a menetes csőnél miért M7-es az egyik fele, a másik meg M6-os? A 3mm-es fejnél végig M6-os.
;
;2. Ráadásul az 1,7-esnél a csőben felbőviti 4mm-re és a hűtőbordában már 4mm-es furat van végig. Ez mire jó? A 3-asnál végig 3.2-es furat van, csak a bevezetésnél van kialakítva a csatlakozás.
;
;Nem lenne célszerű az 1.7-esnél is a 3mm-es kialakítása? Már csak az anyag adagolás merevsége miatt is.
;Illetve ugyan ezen megfontolásból lehet szűkíteni a furatot? Mondjuk 1.9mm-re? mert a 3mm-esnél is csak 2tized ráhagyás van.  
;
;Vagy oda egy teflon csőnek kell bemennie, (doksin nincs) azért van 4mm-re felfúrva? Ki lehet hagyni ezt?
;
;Végül egy költői kérdés.Mi a fenével lehet 1.5mm leszúrást csinálni ha a legvékonyabb leszúró késem is 2.4mm széles? [#falbav][#smile]

rbbhbyvfs

rbbhbyvfs

Pontosan, oda a 4/2mm-es teflon cső nyúlik be, ezért 4mm ott a furat, ez hiányzik a 3mm-esnél?
;De így könnyen át is lehetne alakítani a te fejedet 1.75-re, ha felfúrod és teszel bele egy teflon csövet. De meg kell nézni a rajzokat....

rbbhbyvfs

Jah, más a menet :(
;

keri

Ja és érdemes felpolírozni a fejben menő csövet belülről?  
;
;Meg csak 215*215mm-es fűtött asztalok vannak?
;Olyan nincs hogy 300mm*210mm? (A4-es méret)
;Vagy végülis nekem mindegy, csak ilyen méretű vékony üveglap kell ami bírja a fűtést. Alu lap és fűtőszál tetszőlegesen hozzáférhető dolog.

keri

Linkeltem a rajzokat :)
;Univerzális fejnél van ez. A 3mm-esnél meg két külön konstrukció van a direktre és a bowdenesre.
;
;Lehet ez a titka az eltérésnek.
;Szerintem én direkt fejet csinálok akkor 1,7-eshez, mert abból ki lehet spórolni ezt.
;
;Ha meg bowdenest akarok akkor esztergálok másik csövet egyszerűen.
;
;Egyébként motorkerékpárok fékcsöve lehet hogy ideális lenne a bowdenes rendszerhez. Teflon cső, rozsdamentes acél hálóval merevítve. 100bar nyomás fölé van méretezve, és nagyon merev a tágulásra, ugyan akkor hajlékony is.
;Sajnos nem találtam doksit hogy mi a belső átmérője, de ~2mm-esre tippelem...ezért most nem akarok szétszedni a motorom :)

keri

főleg hogy 6-os rozsdamentes menetes szár, vagy csavar mindenhol kapható, de legalábbi s van menetvágóm rá, de egyik felén 7 másik felén 6-ost csak 8-as rúdanyagból lehetne esztergálni, mert ezért nem akarok venni, 7-es menetvágót.

000000000

nincs, ez egy &"korong&" lenne, vagyie egy cső, az egyik végén zárt, körlap, a közepén 8 mm furattal...
;lehetne úgy, valóban, hogy a körlap legyen az asztalon... de nem akarom utólag megmunkálni...
;

rbbhbyvfs

Kettőt összeillesztesz?
;Üveget meg már nekem is sikerült szabdalnom, volt pár sérült képkeret abból vágtam lapot...

PSoft

;Ha csak az üveglap az akadály...
;
;A4-es A3-as,jó minőségű üveglapot termelhetsz ki döglött scannerekből/fénymásolókból is.:)
;
;

rbbhbyvfs

Az túl vastag, így nehéz és mivel edzett, nem tudod vágni sem ?

rbbhbyvfs

PSoft

;De © keri A4-es méretű üveglapot keres!
;
;Ha Neki pont ez a méret kell,és van ilyen méretben,akkor...mit kell rajta vágni?[#nemtudom]
;
;A kérdőjel helyére....vízzel az is vágható.:)
;
;

rbbhbyvfs