Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

0bn8uxmw

Ha elakadsz vagy kérdésed van nyugodtan hívhatsz tefonon (Nevemre kattintva ott a számom) én már végig szívtam ezt a firmware-es dolgot párszor...

KBalázs

Lehet hogy árában jók ezek a messziről jött nyomtató-kitek, viszont az hogy nem teszik rájuk a firmware-t az marha nagy szívatás. A Velleman ebben pl jobb. Bedugtam és ment.

ezsolt74

Remélem azért sikerül telepítenem.

ezsolt74

Azt szeretném kérdezni hogy a számítógép nélküli nyomtatás az hogyan működik.
;Az sd kártyára kell felmásolni az STL file-t?

42ggmy2kb

az sd kártyára általában(99%) g-kódot vagy valamilyen vezérlés specifikus fájlt kell felmásolni

rbbhbyvfs

Meglátjuk... egyenlőre 16 mikrolépéses a driver, sima standard 2560 board + RAMPS. Ha már nagyon f@szán működik, akkor majd ráérünk turbózni.
;Úgy egyébként nem nagyon látom értelmét a mikrolépés hajhászásnak, eleve a nyomat nem igényel ilyen felbontást, csak a ATMEGA-t szivatom vele és valszeg a sebességet is csökkenti.

xkbv3nx0d

én a 8-as mikrolépést jobban szeretem mint a 16-ot a hangja is szebb és a rezonancia sem mindegy

rbbhbyvfs

Nekem már az is egy élmény volt a TB6560 után, hogy nem sípol a motor :)

PSoft

;A TB6560 sípol???[#wow1]
;
;Akkor,Te még nem hallottad pld. a Magi-féle H1-es vezérlőt,illetve az azzal hajtott motorokat sípolni!:))
;
;

ra8nsmk6w

A profi 1 vezérlővel szerettem bele a cnc-be. A szerelem negyed óráig tartott.[#hehe]

3vv2btrhv

rbbhbyvfs

Ó dehogynem, el is adtam gyorsan, mert nem lehetett megmaradni mellette :)

s7manbs8

Na, ma ért egy kis öröm is meg nem is, megjött az LCD kijelzőm a Smart LCD a RAMPS féle panelre illeszkedő, öröm, hogy megjött, de szomorúság, hogy majd egy hónapja nyaralásom így véget ért, mert valahogy össze is kéne rakni az ARDUINO-val, mivel RAMPS panelem meg nincs így most épp szalagkábelt készítek, hogy rá tudjam csatlakoztatni, meg a többit majd ami még jön. Van filamentem is, ABS, már csak a mechanikát kell valahogy összepakolni ezeken kívül, lesz mit csinálni, egyszerűbb megvenni készen, az biztos, de hát akkor hol van a hobbista mazochista hajlam gyakorlása.
;
;Közben PSoft se küldte még mindig a szervóhoz a tárcsákat meg encodert, meg KOLA se esztergálta még ki a távcső csiszolót, meg még van egyéb is, úgy látszik összeesküdtek ellenem az égiek is. :) Persze lehet nyaralnak ők is. :)

s7manbs8

Ja, még a szervómotorokhoz a saját tárcsához való optikai kapu se jött meg, azt is rábíztam másra, és elmaradt valahogy, a végén csak magam rendelem meg azt is megint, közvetlenül ... hogy legalább a kisebb felbontással is de menjen ár az a  francos szervó motor.

PSoft

;Ahahh!
;
;Akkor már csak az enkodertárcsák,meg az optikák hiányoznak,hogy indulhasson az a nyomtató.
;Akkor,még egyszer pontosítsuk,hogy miből,mennyit ígértem.
;Aztán...hétfőn postázom.
;(címet,küld már magánban...ne kelljen keresgélnem)
;
;