Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

Harangozó Márió

Igen, sima a belseje és megvédi a melegedéstől.
;Az első hotendemben a melegedés miatt sokat rugózott a szál, nem volt jó a visszahúzás. A kis részeket ez miatt anyaghiányosan nyomtatta.
;de ahogy nézegettem a Jheadben is van meg ugye az E3D V6-ban is van teflon.  
;
;Kíváncsi vagyok hogy az 1.75-ös Pico hotendben van e teflon. Ugye az elvileg teljesen savállóból készül.

ezsolt74

Végre elkészült, sikerűlt összerakni.
;Kipróbálni még nem tudtam, mert a számítógépemmel még fel kell ismertetnem. Az usb- t  felismerte mikor rádugtam de még nem komunikál.
;A leírásában néztem hogy az eszközkezelőben az usb device-ban kéne látnom a nyomtatót ,de nekem fel se jött az usb device.
;Gondolom a rá kell keresnem &"hardver hozzáadása&" hogy a drivert telepítse.

0bn8uxmw

Milyen elektonikát vad hozzá? Arduino/Ramps vagy más vezérlő lap? http://arduino.googlecode.com/files/arduino-1.0.5-r2-windows.exe&" TARGET=_fnew>;Arduino IDE; mindenképpen kell hozzá, programozni, felrakja a drivert is (COM port lesz az eszközből).
;

ezsolt74

RepRap Melzi 1284P elektronika van hozzá.

KBalázs

Azzal nagyon óvatosan bánj, mert nem cserélhetőek rajta a motorvezérlők. Szerintem nem volt a legjobb választás, kísérletezni, első gépnek.

ezsolt74

Kaptam hozzá egy pendrive-or meg egy micro sd kártyát.
;De a pendrive-ot az én számítógépem érzékeli hogy rádugtam valamit de meghajtóként nem jelenik meg, a párom számítógépépe már látja de azt mondja hogy helyezzek be egy meghajtót.
;Szerintem ezen kellett volna a drivernek lennie csak lehet hogy megsérült.

ezsolt74

Akkor remélem nem fogom legyilkolni az elektronikát.

KBalázs

Amit kaptál volna hozzá, ha meg is sérült, neten biztosan találsz helyette megoldást, bár elegánsabb lenne, ha menne.  
;Nem valami elfuserált kártyaolvasót adtak hozzá?
;Végülis mennyi volt a szállítással a nyomtató kit?

rbbhbyvfs

Használ valaki FSR-t deltához?
;Mik a tapasztalatok?
;
;Köszönöm,

ezsolt74

Kompletten a gép+szállítás+áfa+vám együtt 126,000 Ft volt.

ezsolt74

Egy kis rózsaszínű pendrive-ot adtak hozzá.

ezsolt74

A gép maga 299$.
;Ennél olcsóbban nem nagyon találtam sehol 3D nyomtatót.
;A szállítás ,a vám és az áfa az ami nagyon megdobja az árat.

ezsolt74

Elvileg megtaláltam hozzá a windows drivert.
;Amit én pendrive-nak  néztem lehet hogy tényleg egy kártyaolvasó, mert a leírásában is az van hogy &"card reader&".
;Csak pendrive-nak álcázták.

0bn8uxmw

Ne nagyon szenvedj ezzel az asztal szintezős mérős dologgal, egyszer beállítod az asztalt és utánna nem kell vele foglalkozni ha jól van megépítve a gép. Én már nem szinteztem az asztalt kb. 2 hónapja, közben mozgatva is volt a gép meg kaptoncsere az üvegen.

0bn8uxmw

Viszont lehet érdemes lenne elgondolkodnod, hogy ha deltát csinálsz akkor Azteeg X3 elektonikával, mert nállam a grafikus LCD és 32 mikrolépésnél már meg meg akad az épülő delta nem bírja szusszal az Arduino számolni, vagy lemondok a 32 mikrolépésről vagy az LCD-ről....vagy elektronika csere 100dodóért