Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Már én se tudom mennyiről beszéltünk, elő keresem a mailemet is. Írok.

ezsolt74

Itt is szeretném megköszönni Vernyul távsegítségét ,hogy sikerűlt tegnap este beüzemelni a nyomtatót.
;Egy nem túl jól bekalibrált nyomtatóval egészen elfogadható minőséget sikerűlt nyomtatni.

keri

Mekkora sebességet tud ez az E3D fej?
;számolgattam a nyomtatóm paramétereit.
;E240-es szervoval, áttételezve 160mm/sec munkasebességre áttételezve, 11m/sec^2 gyorsulást tud, amivel egy 10mm-es szakaszon álló helyzetből 0.06sec alatt ér végig, és még a gép sem esik még szét ettől.
;
;Ezek jó paraméterek? Vagy érdemes valamitfeljavítani?

0bn8uxmw

150mm/sec-et mondják a technológia végének kb ennyi tartaléka van a fejeknek olvasztott szálban, de már itt is plussz 20-25 fokot kell majd emelned a fej hőmérsékleten szerintem, hogy jó legyen az olvasztás. Viszont ha nem nyomtat és utazik a fej és áll benne a szál akkor beleéghet a PLA az ABS szokta bírni a magasabb hőfokot.
;Amúgy a Reprap gépek 9m/sec^2 gyorsulásra vannak állítva álltalában.

000000000

Szia,megkaptam. Fordítva gondoltam, hogy a sík felülete legyen felül, hogy ne kelljen megmunkálni.
;Vagy hülyeség? behajlana?

0bn8uxmw

Rajzold már le papíra nekünk és megcsináljuk neked a modelt. Nem hajlik be mert lehet támasz anyagot nyomni alá ha kell.

KBalázs

Miért kell megmunkálni utólag egy felületet, ami alul van? Mi baja lesz attól hogy nem felül van? szebb lesz tőle csak, tükör sima felület az nem elég jó?

000000000

http://www.imgserv.com/images/2014/08/29/wqe6RQNF.jpg&" border=0>;
;egy oraszerkezet van benne, a minta habbol keszult
; -elvesztek az ekezeteim... @fokebel@

KBalázs

Nem látom az összefüggést. [#nemtudom] Örülök hogy csak ezt nem értem.

000000000

csak a f=rum levelez[ben nincs ;kezet m&#039hol...
;fókabél=főkábel

000000000

http://www.imgserv.com/images/2014/08/29/Yp0BVw.jpg&" border=0>;

rbbhbyvfs

Azért raktam alulra a tetejét, mert így sima lesz, nem kell megmunkálni. Igaz lesz némi textúrája, de ennél csak rosszabbat tudnál elérni, ha fordítva nyomtatod és + kell a support hozzá.
;
;Szóval így üveg sima lesz a teteje, de látszani fog a nyomtatás. Ha zavaró, akkor kell valamilyen töltő anyag + festés.

rbbhbyvfs

Egyébként meg Cura-ban megfordítod és kész, ha annyira ragaszkodsz hozzá. De szerintem felesleges ezzel próbálkozni.

000000000

persze, igazad van... legfeljebb az ;l;t kell sorj&#039zni
;

3vv2btrhv

Keresem azokat akik nekem a hibás próbanyomatokat elküldené postán  , és 1m abból a sálból amiből készült . A projekt lényege a hiba javítása ( restaurálás )