Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

KBalázs

Sima képkeret üveglapja? Az a legkommerszebb aminek nincs is kerete, csak hátulja. Valami hasonlóra nyomtattam sokat, csak kisebb méretű, 15x20-as lehetett, és 2mm alatti vastagság. Nem repedt el a melegtől.

keri

Jahogy sima üveg jó neki?
;Azt hittem valami bor-szilikát kell.
;Sima vékony ablaküvegem van. Vágás kicsit macerás mert túl vékony, de azt megoldom :)

NickE

Néhány helyen láttam olyan extrudert, amit csak ABS-hez javasoltak használni. Mi lehet az oka, hogy nem jó (ajánlott) PLA-hoz?

keri

Nem hinném hogy edzett üveg van egy scannerben, ellenben optikai minőségű...amire itt pont nincs szükség :)
;Jobb helye van a nyák levilágítómban :)

000000000

yes
;ja
;да
;...
;de mint tudjuk a kalapboltos dizöz eladólánytól... természetesen a szekszre gondolok...

keri

Meg gyémánt koronggal vízzel hűtve, alacsony fordulaton.
;Legalább is lukat már fúrtam ilyenbe :)

PSoft

;Pedig,edzett az az üveglap!:))
;
;

ezsolt74

Én olyan videót láttam a neten hogy egy srác egy prusa i3-at csinált meg nagyban megnégyszerezte a nyomtatási méretet., a vázat minden irányban megduplázta 4db fűtőlapot rakott egymás mellé.

rbbhbyvfs

Lehet bonyolítani meg cifrázni, de csak a hűtésre kell figyelni, akkor nem reped el. No meg ha elreped is, van másik, egyedül a kapton szalag megy kárba.

rbbhbyvfs

Falvastagság 3mm az okés? Küldjem az STL-t?
;SCAD-ban van meg, azt is el tudom küldeni, ha kell...

000000000

ok, igen...  koszi...
;

NickE

Most számolom, én már otthagytam náluk kb. 70ezer forintot és nem kaptam ingyen mintát, igaz, nem is kértem...
;
;Úgy vannak vele, hogy &"megszákolt halat már nem kell etetni&" [#nevetes1]
;

000000000

[#wink]
;
;miért,
;halász vagy?

42ggmy2kb

próbálkozott már valaki oldódó filamenttel? (PVA v. HIPS)

Harangozó Márió

Üdv
;Én csináltam magamnak 1.75-ös fejet az E3D V6 mintájára.
;De ezt csak másodszor.
;
;Az első 1.75-ös fejem saválló 8-as anyagból volt, alumíniumból a fűtőblokk, végig 2-es furat. Elsőre mindig elakadt a szál. Aztán vettem bele vékony-falú tefloncsövet, felfúrtam 3-asra h belemenjen. Akkor már extrudált szépen, de mivel mindig hosszan visszamelegedett a szál és vastag volt a furat, mindig rugózott a szál, nem volt jó a visszahúzás stb. És ekkor jöttem rá h teflon cső nélkül nem lehet jó 1.75-ös extrúdert csinálni.
;
;Sokan dicsérték itt és képek is bizonyították hogy milyen jó konstrukció az E3D v6 fej.
;Mivel a rajzai elérhetők így úgy gondoltam próbálok hasonlót csinálni én is.  
;Rendeltem az Ebay-en 4mm vastag 2mm furatú tefloncsövet.
;A hűtőbordát megesztergáltam csak a rajzot úgy módosítottam hogy felül 2-es furat volt alul M8-as menet közte pedig 4-es furat.
;Mivel 3-as beszúróm volt ezért úgy osztottam el a bordákat h alul 1mm vastaggal kezdtem majd felfelé haladva 3-as beszúrásokkal 1-es bordákat készítve haladtam ahogy kiadta.
;A hosszát az E3D V6-ra hagytam, de a bordák átmérője az E3D V5-é a jobb hőleadás miatt. A tetején a külső átmérő és a beszúrás természetesen méretpontosra hagytam a rögzítés miatt.
;A kis saválló közdarabot a nyomtatóból maradt húzott 8-as savállóból csináltam. Annyit módosítottam hogy az M7 helyett M8 a beszúrás meg 3mm széles és nem mertem olyan mélyre szúrni mint a rajzon van.
;A fűtőblokk az ugyanaz, már amennyire sikerült felfúrni a furatokat.
;A fúvókát is az Ebay-en vettem http://www.ebay.com/itm/191168669117?_trksid=p2059210.m2749.l2649&var=490324871614&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&" TARGET=_fnew>;EZT;. Hasonló mint az eredetié. Geeteches csomagba jött. Ventillátortartót természetesen V5-öst kellett nyomtatom és 30 helyett 40mm-est mert olyan ventim volt. A ventillatort a ramps1.4-en a D2-re kötöttem http://forums.reprap.org/file.php?1,file=18777,filename=image.jpg&" TARGET=_fnew>;IDE; így mindig megy ha bekapcsolom a tápot.
;Nyomtattam hozzá egy új extrudert és már mehetett is.  
;Egész jól sikerült ez a második, meg vagyok vele elégedve.
;Remélem nem baj hogy hozzászóltam.
;[#worship]