Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

0bn8uxmw

A jó nyomtató lineáris sínt használ [#wink], halkabb is mint a kínai csapágyak amit mi használunk és sokkal masszívabb, a 8-as rúd szerintem azért lett népszerű mert olcsón lehet szerezni és súlyban/merevségben egy kellemes kompromisszum.

s7manbs8

Én ezt a 14mm es rudamat próbálnám a célra használni majd lehet,  az a 8.-as nekem elég vékonykának tűnik, meg én hosszabbat akarok csinálni gépet hosszabb alkatrészre inkább.

0bn8uxmw

Semmenyire nem jó nyomtató a mai mezőnyben, drága is, gyárilag nagyon sok kihívással küzd amit sok ráfordított idővel és még pár tízezer forint ráfodításával lehet valamennyire orvosolni.
;
;

KBalázs

Az tény, hogy ennyiért már van bőven jobb tervezésű gép is (az RS gép pl. elgondolkodtató alternatíva), és sok gyermekbetegsége is van. Ezeket nem lehet a szőnyeg alá söpörni.
;Lényeges előnye jelenleg, hogy akár holnap elkezdheti az összeszerelését ha rászánja ezt az összeget. Nincsenek talányok, bemegy megvesz, összerak, megy.

rbbhbyvfs

De a 14mm nem szabvány méret, van hozzá csapágyad is? Biztos, hogy lineáris tengely az a 14 mm-es?
;Csak mert lehet más a tűrése...
;Amikor megjöttek a kínai csapágyaim ráfűztem egy scanner bontott 10mm-es rúdjára és szorultak rajta. De a lineáris tengelyen, amit direkt erre szántak, azon szépen futott. Tolómérővel nem láttqam különbséget.

s7manbs8

Ennek a mérete elég pontosan 14mm úgy néz ki a csapágyak szépen gurulnak rajta nem szorul meg. , ami van még hostya kolléga említette neki lenne még egy rudat, csak még nem volt időm eddig írni neki, hogy küldje vagy mi legyen, mert várok más dolog miatt kicsit a pénzügyi helyzet hogy lássam meglesz mindenre ami kell mostanában.

wa76ftbim

Helló, az miért van, hogy a 3mm-es Hertz-es ABS (natur) szál teljesen könnyedén csúszik a 3mm-es direkt E3D v06-os fej test részében és a 3mm-es Hertz-es (PLA) részenként áttolhatatlanul megakad a testben. Egyszerűen kézi erővel csak az üres testen sem tudom áthúzni a PLA szálat. A test tiszta ezen már túl vagyok. A száltovábbító csavarhoz olyan erősen van nyomva a szál, hogy a  két benne lévő rugót szinte teljesen összenyomom.
;Mit lehet ilyenkor csinálni? Fúrjam fel a testet? Zsír új nyomtatófej és barmolni kell vele hogy működjön ez kicsit elképzelhetetlennek tűnik nekem. Vagy vágjak ki a szálból métereket? Ez viszont nem elfogadható egy 10.000 forintos szálnál, hogy kidobjak belőle 20 métert mert vacak. Nyomtatás közben amúgy sem megoldható.
;
;Köszi a segítséget

0bn8uxmw

Mérd meg a szálat több ponton és ha ennyire hibás beszülj velük és szerintem kicserélik.

rbbhbyvfs

Pedig nem nagyon van más választásod, hogy felfúrod. Illetve szerintem elég ha megjáratod benne a 3-as fúrót, az is tágít egy picit.
;Tolómérő mit mutat? Mert ha 3mm feletti a szál sok helyen, akkor cseréltesd ki.
;
;Szerintem egyébként a 3-as szál, csak nagyobb fúvóka méret esetén indokolt, az elterjedt 0.4-0.5-höz szerintem ez túl sok, főleg ha finom részleteket akarsz nyomtatni.

000000000

HOPPÁ! :( Jártam én is így. Botrány... Reklamálj.

wa76ftbim

Mielőtt nekik rohanok azért megkérdezem mekkora a tűrése a szál átmérőjének. Nem akarok tokostul rájuk rontani.
;De köszi a tippeket.

rbbhbyvfs

Weboldalon nincs róla infó, akármit is mondhatnak :(

s7manbs8

A szál átmérője mennyi, ahol megszorul ?

wa76ftbim

de ha akármit mondanak akkor attól is lehet eltérés. ha meg kívül esik a tolerancián akkor lehet reklamálni
;
;@elektron
;holnap rámérek pontosan most már alszik mindenki :)

keri

Csakhogy a sínhez megmunkált felület kell, mert különben az is görbe lesz.
;
;A szabad vezetékeknél kézzel is lehet vázat faragni.
;Amúgy ami golyós az hangos lesz mindig. Persze a kínainál az is belejátszik, hogy a golyót sem sikerült gömbre gyártaniuk :) de szerencsére lehet kapni normális golyós perselyt is.