Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

Devecz Miklós

A nyomtatás felénél tartok, eddig még nem állt le a nyomtatás, sőt le sem lassult.
;Mi köze lehet az LCD-nek ehhez?

rbbhbyvfs

Csak egy ötlet volt, ha kiadsz egy parancsot az LCD-nek, akkor meg kell várni, amíg végrehajtja.
;Ha az LCD valamiért lassú és csak egy sima ciklussal kérdezik le a busy bitet, akkor megakaszthatja az egész ciklust. Feltételezem ennél jobban van megírva a FW, de lehet csak egy kábelhiba miatt hibázik. Lement a nyomtatás?

Devecz Miklós

Is-is.
;A nyomtatás jó lett volna (95%), sajnos elfelejtkeztem róla, hogy letiltottam az LCD-t.
;Az asztal hőmérsékletét csak 70 fokra állítottam be, az idő gyorsítása miatt, (nyomtatás közben akartam növelni a hőmérsékletet), ABS-t nyomtattam, idő elött levált.

0bn8uxmw

Milyen fw-t használsz?
;Hibakeresés végett én elkezdeném visszakapcsolni a dolgokat. Csak azt nem tudom darbonként lehet-e (LCD, gombok, SD sorrendben) vagy ahoz nagyon bele kellene matatni a FW-be.
;

s7manbs8

Az LCD modulomat sikeresen rákötöttem az ARDUINO MEGA panelre, beindult. Az SD kártya még a régi kis panelkán van, de azt lehet ott is hagyom, mert emitt meg az a hosszú kábel lehet nem szeretné, ki tudja. Most még a fejet kellene megpróbálnom, a szállal, meg az extruder motornak sincs még  meghajtó panelje, lehet annak jó lenne egy olyan A4988 vagy miféle nevű, Nema17 motor van rajta, valaki itt árulgatott vagy 1500 körül lehet egy olyan megfelelne hozzá, kis hűtőbordával, gondolom. Még foglalatot is csináltam neki nemrég, amibe be tudok olyan kis panelt dugni. Na, ha nem készen vesz az ember egy komplett nyomtatót, elég sok kínlódás mire összeáll, még a mechanika sincs meg készen, még agyalok azon is. Kipróbálnia a meglevő CNC-vel akarom, csak az nagyon lassú lesz, de valami próbára gondolom jó lesz azért, valamit kis tesztet kinyomni mini békát, hogy ne egy hétig tartson persze.

s7manbs8

http://kepfeltoltes.hu/140902/PICT2189_kicsi_www.kepfeltoltes.hu_.jpg&" border=0>;

Devecz Miklós

0bn8uxmw

Egy vezérlőt adok ha kell(a4988 v drv8825 kellene?), neked posta árban van és 5 darab halott a4988-al egyetemben küldöm, porosodjon másnál jeligére.  
;[#hehe][#wink]

0bn8uxmw

Még egy kérdés EEPROM-od be van kapcsolva?

s7manbs8

Kösz, az jó lenne, de fizetek is érte, azon ne múljon, vagy valamit cserébe ha kérsz amit meg tudok csinálni, úgy is szívesen, ha tudok segíteni valamiben. Emailt a nevemre kattintva írhatsz, ha gondolod, ott megbeszélni ezt azt még. Kösz.Hátha egyszer kész lenne a szerkezetem nekem is, mindannyiunk nagy örömére. :)

0bn8uxmw

[#ejnye1]
;
;Te írsz nekem! A többit, megbeszéljük[#vigyor3]

Devecz Miklós

Most hülyét fogok kérdezni:
;
;hol kell?
;
;Gépet már jópárat építettem, de a müködtető programokat kevésbé ismerem.

0bn8uxmw

Gyárilag kivan kapcsolva tehát nincs akkor nálad amúgy a
;Configuration.h-ban: ez a rész
;// EEPROM
;// the microcontroller can store settings in the EEPROM, e.g. max velocity...
;// M500 - stores paramters in EEPROM
;// M501 - reads parameters from EEPROM (if you need reset them after you changed them temporarily).
;// M502 - reverts to the default &"factory settings&".  You still need to store them in EEPROM afterwards if you want to.
;//define this to enable eeprom support
;//#define EEPROM_SETTINGS
;//to disable EEPROM Serial responses and decrease program space by ~1700 byte: comment this out:
;// please keep turned on if you can.
;//#define EEPROM_CHITCHAT
;
;Tehát mondjuk ha LCD-d van és ott állítod a dolgokat mondjuk lépések vagy egyebek akkor képes visszaírni az arduinoba és megmarad reset után is.

0bn8uxmw

Teljesen rendben van a békád, kicsit magasnak tűnik a hőfok a PLA-hoz de a nyomatod tökéletesnek tűnik (a két első lábán nincs defomáció, pedig ha túl forró lenne az anyag ott látszana)Gratulálok!
;Itt egy béka 1.5-es szorzóval: Azért itt már látszik, hogy a modell nem ekkora méretre lett alkotva: A baloldali bibírcsókos béka az eredeti méret amit még a Craftware szeletelő tesztjekor nyomtam  
;http://cnctar.hobbycnc.hu/Vernyul/Nyomtasok/frog_15.jpg&" border=0>;