Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

xmas75

Sziasztok!
;
;A Craftbottal kapcsolatban kérdezném, hogy a fejlesztése során várható-e hozá multi material/color bővtés?
;Illetve az eddigi &"reprap&"-os dolgokkal mennyire kompatibilis. Ha szeretném módostani, bele lehet-e nyúlni a firmware-be.
;A Cura használata jó-e hozzá?
;Ez utóbbi azért is érdekes, mert linuxra nincs saját programja.
;Előre is köszönöm a válaszaidat.

xmas75

+
;néztem a honlapon a szállítási költségeket és a &"nem elérhető&" volt a válasz a Hungary-ra.

0bn8uxmw

Teljesen fém a fejed? Hogyan néz ki a szál vége amikor kihúzod? Nállam az E3D v5-nél volt ilyen ott visszahúzta nagyon a szálat a hideg részbe és dugót csinált, a v6-ba ezért raktak tefloncsövet szálvezetésnek végig

Devecz Miklós

Nem a visszahuzás okozza.
;Megpróbáltam nulla visszahúzással nyomtatni, akkor is ez volt a hiba.
;Arra tippelek, hogy az előtoló recés kerék hagyhat mély nyomokat a szálon, és ez akadhat el. Ez csak tipp, mert a PLA-n látszanak a nyomok, de az ABS-en nem.
;
;Érdekes, hogy elakadáskor nem lehet a szálat betolni a forró részbe (kihuzni simán lehet), de levágás után tökéletesen olvaszt (egy darabig)

smalla

Olvass vissza. Én felfúrtam.

rbbhbyvfs

Milyen fejed van?
;Nekem a lengyel fejjel volt ilyen problémám, ott visszafolyt a meleg a hideg szálhoz és az fogta meg a szálat.

s7manbs8

Én is ilyen kidomborodásra gondolok. De még csak elméletileg, mert még nekem nincs működőm.

Devecz Miklós

Köszönöm az ötleteket, holnap lépek valamit.
;
;Az viszont továbra is kérdéses, miért csak az egyik anyagnál jelentkezik?

s7manbs8

A két anyag nem egyformán viselkedik, azért jön elő annál, amelyik hajlamosabbb rá, de hogy mire az jó kérdés. :)

bcthpj9zf

Szia,
;
;Eléggé kompaktra terveztük a gépet, és, hogy a költségeket alacsonyan tudjuk tartani nem terveztük multi material/color-osra. A CraftBot &"érti&" a standard gcode-od, tehát CURA által generált gékóddal is tudod hasznáni. Egyébként mi is így teszteltük, mert az a cél, hogy egy jobb slicert & UI.t csináljunk mint ami eddig elérhető volt.
;
;Az elektronika és a firmware is saját fejlesztés ami megérti a G2, G3 kódokat is, valamint elég sok extended kommandot pakolunk még bele amit dokumentálni fogunk. Egyelőre kénytelenek vagyunk zárt kódot kiadni indulásnál, de mindenképpen nyilt forráskódú lesz, mert az elektronikát is elérhetővé akarjuk tenni.
;
;Dual csatornát csinálunk kommunikációra, hogy ne kelljen várni a buffer kiürülésre, hogy tudj egyéb parancsokat küldeni a nyomtatónak.
;
;A szállítási költség kalkulátor-t MO-ra meg kell csinálnunk, mert jelenleg légi szállítás van beállítva ami esetünkben nem müködhet, mivel felesleges :)
;A napokban ezt is orvosolni fogjuk, de egyébként valami átlagos belföldi fuvardíjjal lehet számolni 15kg 45x40x40cm-es csomagra.
;
;Köszönöm az érdeklődést!
;

rbbhbyvfs

És végre sikerült egy béka is, hála a kapton szalagnak, köszi Tamás !
;
;http://www.madmac.hu/IMG_2476l.jpg&" TARGET=_fnew>;Béka1;
;http://www.madmac.hu/IMG_2478l.jpg&" TARGET=_fnew>;Béka2;
;http://www.madmac.hu
;/IMG_2479l.jpg&" TARGET=_fnew>;Béka3;
;

rbbhbyvfs

s7manbs8

Ez jól is néz ki szép.

ebalint

Jól néz ki!
;[#eljen]

rbbhbyvfs

Köszönöm !
;
;Ellenben lehet rájöttem miért veszt lépést egy bizonyos magasság elérése után a nyomtató.
;Szerintem vagy nem jól van bekalibrálva az extruderem vagy az E3D fej nem 0.4-es. Ugyanis azt figyeltem meg a békánál, hogy amikor a fej keresztezi a korábban kinyomtatott réteget, akkor hozzá ér és mivel erösen hűtve is van, a  PLA ott már kemény és egyszerűen megakad benne a fej. Valszeg azért csak egy bizonyos magasság elérése után jelentkezik a probléma, mert addigra összeadódnak ezek a hibák és itt lesz olyan nagy, hogy megakad a fej benne. Vélemény?
;A békánál ezt lehetett hallani is amikor a fej zötykölődött, ekkor visszavettem a flow rate-et 80-ra és így sikeresen befejeződött a nyomtatás.