Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

Devecz Miklós

Kapton felrakás:
;Szapanos vizzel be kell nedvesíteni a takarni kivánt felületet, majd rá kell fektetni a kapton fóliát.
;Müanyag lappal kipréseled a buborékokat, vársz vagy fél órát a teljes száradásig, majd nyomtathatsz.

0bn8uxmw

Te már elindultál [#wink] az úton első körben alkotsz, hogy mozogjon és nyomtasson, majd szenvedsz, hogy tapadjon (le és össze is) majd játszol a beállításokkal, hogy nézzen is ki valahogy az a műanyag izé amit kifolyatsz a fejből.[#vigyor2]
;

xkbv3nx0d

ma megjött a fej! köszi!
;
;igy ma beépítettem egy e3d v6 hotendet illetve egy hyena 2.0 csavart a gépembe, most tesztelgetem:)

rbbhbyvfs

A fej 0.4-es első layernek 0.25-öt adtam meg, normál rétegnek 0.3-at. Menjek lejjebb az első réteggel?

rbbhbyvfs

Levettem 20%-ra a sebességet, 90-re a flowt, 220 a fej és 60 a bed így sikerült a csillag.
;Persze az első réteg után emeltem a sebességet fel egészen 100%-ra és jó lett az eredmény !
;
;Jöhet a béka?

s7manbs8

Pl. egy elektromos áramkör 3D modelljét kinyomtatom majd. Mérethelyesen.

0bn8uxmw

A flow-t nem nagyon kellene piszkálnod majd ha jól van beállítva a szálmennyiség. Igen az első réteg nyomtatási sebessége alacsonyabb, én 20 mm/s-al nyomom az első réteget és utána 50 mm/s-al a többit szeletelő szerint. Ha mehet gyorsabban is a nyomatatás mert nagy a tárgy vagy csak teszt darab lesz akkor az LCD-n szoktam felvenni a sebességet, az E3D v5 fej gond nélkül bírja a 200 %-ot is (100 mm/s –os nyomtatás).
;Ha tapad már rendesen jöhet a béka [#beka3] az asztal hőmérsékletet pedig nyugodtan ved feljebb 70 fokra csak jobb lesz a tapadás vele.

0bn8uxmw

Király! Majd kérünk képeket, hogyan sikerült nyomtatni vele.

0bn8uxmw

Köszi!
;
;100e ért jó árban lesz remélem sikerül összehozni rá a pénzt, most néztem a Craftware programjukat, kap is egy békát és lássuk mit kezd vele.
;Bár az expert settinget használva már problémába ütköztem mert 1366x768-as kijelzőn nem lehet megnyomni a slice gombot, nem fér ki a képernyőre [#fejvakaras], megyek dugok rá egy monitort, hogy megnyomjam a gombot....

xkbv3nx0d

tud valaki vagy látott már valaki működő megoldást nema23-as motorokhoz?
;azttudom hogy a ramps-nak elég rövid az impulzus ideje és ezért a legtöbb meghajtó nem pontos vele...
;
;egy nagyobb méretű gép építésébe kezdtem, amin kicsinek találom a nema17-es motorokat.
;
;azok jól működnek most az i3-on, a e3d fejjel szép alkatrészeket tudok nyomtatni ABS-ből, de a munkatér nekem kicsi:)
;

0bn8uxmw

Bármit használhatsz tulajdonképpen motorvezérlésre annyi a sztori, hogy az impulzust kell hosszabra venned ha maradsz az arduino-nál mint agynál.
;Vagy beagle bone black-et használhatsz ahoz is van  ramps szerű kiegészítés de elég drága:  
;http://www.thing-printer.com/product/replicape/&" TARGET=_fnew>;Replicape;
;A legegyszerűbb ha maradsz a ramps-nél de 24 voltot adsz neki és külön tápra rakod az arduino-t. A DRV8825 gond nélkül elbír 24 volton 2A-en egy nema23-as mocit annak elégnek kell lennie.

xkbv3nx0d

na ez mondjuk elég jó felvetés... ha lehet ilyet, hogy külön tápolgatni őket... még annyira nem mélyedtem bele

3vv2btrhv

Nekem tetszik , a soronkénti ellenőrzés meg nagyon .