Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

c2nsu773m

hogy szép legyen!

wa76ftbim

Szerintem nem leszel nagyon előrébb. Ha nem tud az asztalod felfűteni az azt jeleni hogy a tápod elég gyenge (mint nekem). Ha beteszel két fűthető asztalt akkor a tápod már kettőt nem tudna rendesen kiszolgálni. Szerintem csak romlana a helyzet.

0bn8uxmw

PC tápot el kell felejteni, ekkora teljesítményre már nem gazdaságos használni. Ahoz, hogy jó legyen a fűtés kb. 500 W-os PC táp kell ennek kb. 20-24A a 12 voltos terhelhetősége papíron (11A kell az asztalnak 5 A fejnek és motornak) de ekkora teljesítményfelvételt csak a 12V-os ágról nem nagyon szereti sokáig. Jobban jársz egy rendes 12v-os 25A-os 300W-os &"ipari&" tápegységgel.
;

0bn8uxmw

Itt van az X hozzá [#wave]:
;http://cnctar.hobbycnc.hu/Vernyul/TT/X.JPG&" border=0>;
;Itt pedig a extrudered:
;http://cnctar.hobbycnc.hu/Vernyul/TT/extruder.JPG&" border=0>;
;Még durván PLA-ból nyomva mind2 a fejtartót még finomítom de extruder nagyon szépen tud rohangálni a szálon le föl ha lógatom [#vigyor] ez az 1:10-hez áttételed kegyetlen erős.

c2nsu773m

[#finom][#buck][#szeret]

xkbv3nx0d

van 2db 12V 30A tápom, ipari kivitel, szerintem az fel bírja fűteni a 2db PCB-t:)
;

xkbv3nx0d

hol lehet beszerezni ilyen áttételt, pont ilyet keresnék?!

000000000

Szia, nekem nem szép, hanem KORMOS a vágott felület... mit csinálok rosszul?

0bn8uxmw

Ha relézed az asztal fűtést akkor a ramps-ből sem lesz hamu 2 másodperc allatt ekkora teljesítménynél[#nyes]

0bn8uxmw

Nehezen, rendeli lehet kb 8-9e forintra jön ki. 1:4, 1:5 áttétel bőven elég ennél az 1:10-esnél 32 mikrolépéssel 1800 step/mm-re jött ki az extruder, nem egy sebbeség bajnok de 120-130 mm/s-os nyomtatást bírja.

xkbv3nx0d

le van relézve így is, mert anno az egy panel is kinyírta a ramps-en a fetet

xkbv3nx0d

ja látom az ebayen.... na mindegy akkor marad a jelenlegi extrúder amin két fogaskerék van, végül is elfér...

xkbv3nx0d

ki milyen programot használ nyomtatáshoz?
;én most a repetier host-al és a slic3r próbálkozom, de valahogy nem az igazi a finomhangolás része (persze lehet csak én akarok túl sokat)...
;
;skeinforge vagy cura, mint slicer? vagy valaki ajánl más hostot is? esetleg firmware-t ramps 1.4-re?

0bn8uxmw

Nálam firmwarenek Marlin szeletelőnek Cura, vezérelni már nem nagyon csak SD kártyáról nyomok, beállítani pedig PrintRun-al szoktam.

xkbv3nx0d

jobb a marlin mint a repetier firm? cura jobb mint a slic3r? ha van ilyen tapasztalatod vagy csak ezzel próbálkoztál és bevált?
;