Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Igencsak tápot elfelejtettem neki bekötni, mert kell neki felhúzó ellenállás kihagytam a rajzból lehet megnézem már, az lesz az oka, akkor kegy 5V vezeték kel neki még és akkor elvileg menni kell.

s7manbs8

Bekötöttem az 5V-ot és meglett a hőmérséklet, itt 25 fok van szerinte a szobában, ami reálisnak tűnik, meg kézzel megfogtam egy darabig, akkor felment 32fokra kb. Holnap megfűtöm az alutömböt, meglátjuk, mennyire melegszik fel.

0bn8uxmw

Csodálatos [#worship]
;Az asztali lámpa nem különben  
;[#vigyor2]
;
;A nyomtatóport mi lesz? Azon fog menni a motorvezérlés?

KBalázs

Jobb-felül pedig lomexben felcimkézett zacsik :) Választhat majd hogy Mach3 vagy Pronterface rángatja a masinán a motorokat.

s7manbs8

A nyomtatóporton fog menni a motorhajtás, mert vannak kész vezérlőim és nem a RAMPS félével akarom hajtani. Meg lehet szervóval fog menni, olyan is van és a csatlakozása azonos, meg így a motor méret amper nem korlátoz, ha olyan kedvem van, hogy nagyobb valamit akarok használni.

s7manbs8

Most folytatom is próbálkozást hamarosan. Egy kis mozgatást is megkísérlek, meg valami kis példával betöltve filet, meg SD kártya is lenne elvileg, ezt is valahogy hozzá kéne csatolni, hogy arról tudjak file végrehajtatni, el lehet ezzel piszmogni , mire összerakódik.

3vv2btrhv

Hajlandó lennél az én állatkertemet tesztelni ?

s7manbs8

Ha eljutok odáig, majd, de még az kis idő, mire beindul ez. Persze. Csak szép sorjában. :)

s7manbs8

Még nem jött meg a szál, stb. nem tudom mikor ér ide.

s7manbs8

Működik a z extruder fűtés, felfűti rendesen, 230-ra is.

s7manbs8

A tengelyek gyorsulásait, sebességeit,  ezekkel meg tudom adni illetve tengely áttételt van parancs, vagy be kell égetni a szoftverebe ?
;
;M201 - Set max printing acceleration
;
;Example: M201 X1000 Y1000 Z100 E2000
;
;Sets the acceleration that axes can do in units/second^2 for print moves. For consistency with the rest of G Code movement this should be in units/(minute^2), but that gives really silly numbers and one can get lost in all the zeros. So for this we use seconds.
;M202 - Set max travel acceleration
;
;in units/s^2 for travel moves (M202 X1000 Y1000) Unused in Marlin!!
;M203 - Set maximum feedrate
;
;Example: M203 X6000 Y6000 Z300 E10000
;
;Sets the maximum feedrates that your machine can do in mm/min.  
;
;Meg itt az M202-re azt írja azt nem használja  a Marlin, akkor annak azt hogy lehet beállítani ?

s7manbs8

Ezt találtam a steps/mm tengely beállításra de ez resetkor elszáll, akkor gondolom előjön a beégetett.
;
;M92: Set axis_steps_per_unit
;
;Example: M92 X<newsteps> Sprinter and Marlin
;
;Allows programming of steps per unit of axis till the electronics are reset for the specified axis. Very useful for calibration.

s7manbs8

Sikerült rákötni egy SD kártyát felismerte, most valami teszt kódot kéne rátenni és megnézni olvassa e meg végrehajtatni.

0bn8uxmw

Ezeket a mozgási dolgokat majd akkor állitgasd be szerintem ha a mechanika mozog már, én mindíg a firmware-ben írom át és feltöltöm, ezt a menet közben m-code-al módosítást nem szeretem mert nem tudom leellenőrízni rendesen, hogy megcsinálta-e a módosítást az m-code.  
;Firmwareben az eeprom-ot kapcsold ki(gyárilag ki van), hogy az se kavarjon be.

ks46twg3x

Sziasztok,
;
;Ramps 1.4 stepper jumper beállítását hogyan kell elvégezni?
;
;Tudja valaki?