Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

ks46twg3x

Köszönöm,  
;Próbálok megfelelő steppert szerezni.  Ha nem megy akkor 24V. Az extruder fűtés 12V 40w.

Devecz Miklós

Az A4988 driver meghajtható 24V-al is.
;Tápnak használhatsz 24V-ot, a fűtés bemenethez bekötsz egy relét, és a fűtés mehet 12V-ról.
;Én is 24V-ot használok.
;

ks46twg3x

A Nema17es motorjaim mindig lépés vesztesben vannak. A gyorsulás már csak 5m/s2, a max sebesség pedig 50 mm/s. Ezt a táp elégtelenségének tudom be.

Devecz Miklós

Milyen típusszámú motorod van?
;Esetleg a feszültség és az áram értéke?

ks46twg3x

Régi bontott motorok.
;6 vezetékes.  3, 2V 1, 41A.
;A másik tipus 3, 1V 1, 0A.

Devecz Miklós

Biztos, hogy nem táp gondod van. A 3D nyomtatók mind hasonló paraméterű motorokkal mennek, 12V-ról.
;Nekem is hasonló paraméterű motorjaim vannak, és mennek gond nélkül.
;

0bn8uxmw

Szia,
;
;Itt következő teszt béka ez már jobb lett de a szálvisszaszívás sebbeségének állithatatlansága miatt(?)himlős lett a béka:
;  http://cnctar.hobbycnc.hu/Vernyul/Nyomtasok/CraftWare_frog3.JPG&" border=0>;
;http://cnctar.hobbycnc.hu/Vernyul/Nyomtasok/CraftWare_frog4.JPG&" border=0>;
;http://cnctar.hobbycnc.hu/Vernyul/Nyomtasok/Craft_settingJPG.JPG&" border=0>;
;Javaslatok:
;- legyen már állítható a retract speed ha már lehet a mennyiségét állítani, nekem 70mm/s-kellene a bowdenes extruder miatt.
;- A szeletelés után mutathatná a jobb felső sarokban  a nyomtatási időt, szálamennyiséget és annak költségét ne csak alul a rétegnél(ehez kell egy beállítás, ahol megtudd adni a filament méter árát(jó lenne ha többet is kezelene, és a szeletelő ablakban választható lenne, ezt máshol nem láttam még)).
;
;
;

0bn8uxmw

Még valami az expert ablakban a Slice gombot rakjátok már át, vagy tervezzétek át az ablakot mert most csak úgy tudom megnyomni a gombot, hogy beállok a skirt length mezőbe nyomok egy tabot majd egy entert. Elég elterjedtek az 1366x768-as kijelzős laptopok.
;Amúgy nagyon jó ötlet, hogy mutatja grafikusan is, hogy a beállítás amit csinálsz, hogyan befolyásolja a szeletelést[#worship]

keri

Gondoltam [#smile]
;
;Kösz és sok sikert a vállalkozáshoz!

KBalázs

Na, mégsem úszod meg a saját építést [#hehe] , és az úgyis jobb lesz, mert a te szájízed szerint lesz benne minden.

keri

Ez igaz, de lassabban készül mint a négyes metró :D

bcthpj9zf

Szia,
;
;Köszönöm a válaszod!
;A himlő az lehet a Far travel height miatt, mert ott van Z emelés ami a felületi feszültség miatt egy kis anyagot kihúzhat a fejből travel elött ami többlet anyagot jelent travel után. Légyszíves próbáld ki 0.00mm beállítással is. Van wipe funkció is a CraftWare-ben, tehát megtörli a fejet egy picit Far travel elött, ami annyit tesz, hogy egy picit visszafelé mozog a fej a vízszintes síkon. A szálvisszaszívás sebességét hamarosan megcsináljuk és az UI-t is kompaktabbra alakítjuk, hogy elférjen a kisebb felbontású monitoron. Jók az ötleteid, felvettük mindet todoba :)

s7manbs8

Nekem már melegíti a fejet, csak még nincs rajta se adagoló, se a kimenő cső meg hűtés rajta, csak az alutömb.

0bn8uxmw

Szia,
;
;Rendben kipróbálom a javaslatod, majd csak pénteken tudok eredményt mutatni addig nem leszek nyomtató közelben, feljöttem pestre kicsit anyagbeszerezni [#vigyor3]

Devecz Miklós

Sziasztok,
;
;Valaki belefutott már az alábbi problémába?
;ABS nyomtatás tökéletesen megy, de a PLA nem.
;Egy darabig minden rendben megy, de egyszer csak elakad a szál, és nem jön ki semmi a fuvókánál.
;Ha kihuzom, és levágok kb 10 cm-t belőle, utána megint elmegy egy darabig, de újra ismétlődik a hiba.