Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

0bn8uxmw

Ha mind a 3 jumper rajta van akkor 1/16-os lépésen lesz a A4988/82-nél és 1/32-őn a drv8825-nél.
;Itt a &"táblázat&" az a4988-hoz:
;jumper   Yes/No  step size
; 1     2    3
; no   no    no    full step
; yes  no    no    half step
; no   yes   no    1/4 step
; yes  yes   no    1/8 step
; yes  yes   yes   1/16 step

s7manbs8

Most a mechanika a CNC gépem, ami már működik, azon próbálom ki csak.

ks46twg3x

3vv2btrhv

Nekem így is jó .

80n6rakth

Valaki tudna nekem ajánlani többfejes 3D nyomtatót még elfogadható árban? (300e alatt).  

rbbhbyvfs

Sziasztok,
;
;Kapton szalagot hol érdemes kis hazánkban vásárolni?
;
;Köszönöm,

0bn8uxmw

Irj egy mailt a cimeddel és küldök egy 50mmx30m-es tekercset 1800HUF meg a posta az ára.
;Ebay-ről rendelem én is amúgy van 3 tekercsem még, nem nagyon fogy amúgy ha nem sérted fel a fejjel vagy a nyomtatás levételekor(leverésekor) akkor csak tiszta acetonnal megtörlöd hidegen és mint az új. (azért hidegen mert a meleg asztalon rögtön elpárolog és inkább csak szét maszatolja mint leszedi a maradványokat, hidegen van ideje dolgozni és szép tiszta, fényes lesz ismét a szalag)
;

rbbhbyvfs

Köszönöm, megy mail..
;Későbbiekben nem érdemes szélesebbel próbálkozni?
;Vagy azt nehéz jól felrakni, az vele a probléma?

rbbhbyvfs

Egyébként mit csinálok rosszul, mert tapadás problémáim vannak főleg amikor support réteget szeretnék letenni vagy eleve hegyes szöget próbál húzni a fej a visszaforduláskor szinte azonnal felkapja a sarkot. Tehát például a teszt kocka megy szépen, de egy öt ágú csillagot már nem tudok nyomtatni, ugyanígy a supportnál a cikk-cakk az kivitelezhetetlen.
;PLA szállal, E3D fejjel, hőfok 190 és 220 között, asztal 20-60 között melegítve nem sok változást tapasztaltam. Volt már hajlakk + felérdesítés, különböző szalagok, PE és cellulóz is, de semmi, üveg hordozón, sebesség 50-100% extruder 80-120 között állítva.
;Utoljára építettem állítható résoptós Z nullázót, de nem lett jobb, igaz ezzel még játszani kell egy kicsit :(

0bn8uxmw

Ok, mail megjött holnap  postázom. Már ezt is elég macera buborékmentesre lerakni, lehet kellene rendelni 200mm széleset és megnézni mennyire szívás vele dolgozni és akkor nem látszanának a nyomat alján sem a szalag illesztések. De arra nagyon vigyázni kell bárhol sérül kuka az egész. Itt meg csak kicseréled az a csíkot.

0bn8uxmw

Kapton nélkül nekem sem ment nagyon, én 70 fokra fűtöm az asztalt (ekkor lesz a teteje 60 fok lézeres hőmérővel mérve) és probléma nélkül tapadnak a hegyes szögek is. Mi a rétegvastagságod az első rétegnél? 0.1-0.2-nél nem ajánlatos többet nyomni.

Devecz Miklós

Nekem a hajlakk bejött, üveg lapnál.
;ABS-nél asztal 80-100 fok, fej 230 fok.
;PLA-nál asztal 60-70 fok, fej 185-190 fok.
;
;A hajlak csak akkor kezdett müködni, amikor már legalább 0.5 mm réteg felkerült a lapra. ezután már csak egy kicsit kell rásegíteni, minden nyomtatásnál.
;A nyomtatás &"Raft&" &"tutaj&" üzemmódban van, ilyenkor nagyobb felületen tapad.

0bn8uxmw

Kapton szalagnál nem kell rács sem, max. szoknyát nyomok neki 5 szál szélesen ha kicsi a tárgy, hogy nagyobb legyen a tapadó felület, utánna nyom nélkül lehúzható a széléről a rács nagyon látszik a nyomat alján a kaptontól pedig sima és tükörfényes lesz az alja:
;http://cnctar.hobbycnc.hu/Vernyul/Nyomtasok/print_alja.jpg&" border=0>;
;Látszik a szoknya ( a hártya) is a szélén bár összetörve mert a nyomat amúgy kuka lett szálelakadás miatt (amúgy szürke Herz ABS)

s7manbs8

Elég sok csínja-bínja van ennek úgy látom, szinte megrémül az ember, hogy elkezdje e csinálni. :)