Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

rbbhbyvfs

http://www.madmac.hu/IMG_2212.JPG&" border=0>;
;A sarkok felpöndörödését mi okozhatja?
;Az alja teljesen sík, nem válik fel.
;Hűtenem kellene? Eddig nem hűtöttem...
;PLA-va dolgozom.

s7manbs8

Inkább a lapka nem szereti a kínai gépet. :)

besirkyjh

Szia  
;
;Nekem ugy tünik hogy folyamatosan &"vastagodik&"a sarok .Ha a sarkoknál le lassul az elötolás de az anyag továbbitás nem akkor ilyesmi a végeredmény .
;Persze csak logikázom , nem igazán értek hozzá :)
;

s7manbs8

Én se tudom még de lehet valami visszahúzási paraméter nem jó pl. valami ilyesmi is lehet. Én is nemsoká eljutok odáig, hogy kezdjen menni valami nyomtatóm majd.

rbbhbyvfs

A hűtés lesz a megoldás, de két probléma is felvetődött : ha oldalról hűtöm, akkor a másik oldalon lesz vastagabb, ha meg intenzívebben tolom neki, akkor meg lehűl a fej és az asztal, nem bírja powerrel. Mondjuk lehet nem szerver ventivel kellene nyomatni :)
;Láttam, egy axiálventis megoldást, ahol a fejhez csövön vezették a hűtést, így nem kell a ventit is ráncigálnia a fejnek.
;Érdekes az is, hogy a 25mm-es teszt kocka hibátlanul kinyomtatódott, a csavart váza, meg a fenti problémát produkálta.

rbbhbyvfs

Itt nincs visszahúzás a sarkoknál.

ywathzay

Piros színű forrasztott lapkás késsel, mondjuk menetvágó kés, azt már csak igazítani kell a köszörűn, majd minél nagyobb fordulaton, minél kisebb előtolással gyönyörűen viszi a csapágyat.

NickE

Rendeltem http://www.ebay.com/itm/1-75mm-RepRap-ABS-filament-400m-1-2kg-spool-5-colors-/111349618214&" TARGET=_fnew>;ilyen ; szálat Litvániából. Azt hogy csinálja, hogy 707Ft a szállítási költség? Pl. posta honlapján 1.5kg díja 4770Ft és ez mégcsak nem is ajánlott küldemény, az még +735Ft. Futárok még drágábbak. Ráadásul ez még nem is nagy eladó, ennyi csomag feladása után még nem hiszem, hogy jár mennyiségi kedvezmény.

000000000

Ahogy tudsz Kínából rendelni 200 Ft-ért USB Wifi sticket, leszállítva.
;[#wow1][#wow1]

NickE

Az más történet. A levélküldemények díja 20g/50g stb. itt sem vészes, te is küldhetsz bárhova 3-400 forintért apróságot, Kína pedig különösen olcsó. De itt egy szintén EU országból jön egy 1,2kg-os csomag 707 forintért.

rbbhbyvfs

Az amit megadnak postai díjnak, egyáltalán nem biztos, hogy tényleg annyi.
;Ha ingyen postát írt volna, akkor nem lenne semmi?
;Annyival nem is olcsóbb, a Hartz-es kb. csak a szállítással több és az 1 héten belül biztos itt van, emez pedig akár 30 nap is lehet.
;A litván posta honlapját nézve 15EUR lenne a szállítás, de ha szerződést kötsz velük, akkor jóval olcsóbb is lehet, feltételezem...

NickE

Igen, persze én is szoktam free shippinggel hirdetni dolgokat, ilyenkor nyilván beépítem a termék árába a postaköltséget, ez meglepően jó. 15 euro ugyebár 4500Ft, akkor csak bő 1000Ft a szál, az meg szerintem irreálisan olcsó. Na mindegy.
;
;Herztől szoktam venni egyébként, csak most kíváncsiságból kipróbálok másikat is.

rbbhbyvfs

Majd számolj be az eredményről, én kiváncsi vagyok.

c2nsu773m

Sima x-y mechanikára épülő nyomtatóknál ahol az asztal mozog z-ben hol vannak a referencia pontok?

Devecz Miklós

Rajtad áll, hogy hova veszed fel.
;X-Y egyértelmű, a bal első sarok, a Z pontot felveheted a felső és az alsó pontban is, csak el ne felejsd a programban átállítani az ehhez tartozó értékeket.
;Ja, és a végállás kapcsolót is át kell ilyenkor dugni, alsó értéknél az elsőbe, felső értéknél a másodikba.