Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

KBalázs

Nálam pl. van egy lyuk ugye amibe az a rizsszemnyi termisztor belemegy, mellette pedig egy apró csavarmenet. A termisztor lábaira hőálló (talán üvegszálas) szigetelő van húzva, és ennél a szigetelésnél fogva, oda van csavarozva (alátéttel) a fejhez, tehát a termisztor elmozdíthatatlan. A termisztor-lyukba simán csak hővezető pasztát nyomtam.

rbbhbyvfs

Nem véletlenül van benne PID gondolom...
;A testelés szerintem sem jó ötlet, eleve a fej nincs testelve, ha meg testeled, akkor ugyanúgy 2 drótnak kell oda mennie, így oly mindegy.
;Közben találtam olyat, hogy vízüveg + agyag keveréke eléggé jó hőálló kötést ad. Meglátjuk...

smalla

Igen, gerjed. Amikor a nagy áramokat kapcsolgatod mellette (pid control), mint a fej vagy a fűthető asztal, akkor simán odébbugrik a mért hőmérséklet is pár fokkal, nem mindig. Gondolom kell hozzá a csillagok megfelelő együttállása is. A legrosszabb amit láttam az a fejen mért 15fokos ugrás volt. Lcd kijelző erre is jó. Ez a pronterfacen nem látszik, mert nem elég nagy a mintavételi frekvencia. Persze ennek nincsen lényeges gyakorlati jelentősége, mert ezek a kiugrások pár tized másodpercig tartanak csak, és a fejnek jóval nagyobb a hőtehetetlensége, de akkor is. Mióta árnyékolt kábelt használok, azóta ilyet nem látok.

0bn8uxmw

Bender Robot:
;http://cnctar.hobbycnc.hu/Vernyul/Nyomtasok/droid.JPG&" border=0>;
;
;0.2 réteg, 3.5 óra, 4 daraból összeragasztva (lábak, test,fej,ujjak)

s7manbs8

A 3D nyomtatókhoz trapézorsó jó lenne ? Vagy mi annak az optimális, nem feltétlenül olcsó, hanem hogy jó minőségű legyen.

rbbhbyvfs

Nagy emelkedésű lenne jó, akár golyós is, de minnél kisebb tömege legyen, különben lassú lesz a gép.

rbbhbyvfs

Ja és termisztor/ellenállás rögzítéséhez még a kipufogóknál használt paszta is jó lehet...

s7manbs8

Na ez az ami nem mindegy. ha 200mm/s sebességgel akarok nyomtatni ahhoz kell a  tempó.

s7manbs8

Hopp kitaláltam egy olyat, hogy a Z tengelyemre szerelek egy vízszintes tengelyt ami a 3D nyomtatás egyik tengelye lesz, és azon szaladgálhat a kis fej, meg felfele a Z viszi magával így jó gyors lesz. Na ez spéci ötlet.

0bn8uxmw

A prusa sorozat is így működik a Z viszi a fejet fel le amin az vizszintesen rohangál.
;
;Mi lenne ha fogasléccel próbálkoznánk mint meghajtás? Az elég gyors tud lenni nem? Pontosságban mit tud?

0bn8uxmw

Ha tudsz angolúl ezt olvasd el:
;https://groups.google.com/forum/#!msg/mendelmax/hFpa3-9SXHA/WZzaPO4HKFAJ&" TARGET=_fnew>;Reprap Ball screw issues;
;
;

s7manbs8

Na, az is megoldás lehet tényleg, régebben eszembe volt , de most nem tört elő.

0bn8uxmw

Itt egy fogasléces változat:
;
;http://www.3ders.org/articles/20120419-irapid-a-new-3d-printer-built-with-rack-and-pinion-concept.html&" TARGET=_fnew>;iRapid;
;
;999EUR -ért árulják a németek a széria változatát

NickE

Akarok építeni egy Tantillust, de van egy kis gond. A horgászzsinór befűzéséhez http://www.tantillus.org/Images/Drill_rod_02.JPG&" TARGET=_fnew>;keresztül kell fúrni a lineáris tengelyeket.; Nekem itthon nagyon jó minőségű edzett tengely van, 2 órát szívtam, nem jött össze. Van ötletetek?
;
;Megpróbáljam helyettesíteni alucsővel? Attól tartok, nem lesz hosszú életű. Vagy keressek olyan szakit, aki ki tudja fúrni?

keri

Ha nincs földhurok, szerintem sem lehet probléma.
;Bár ha tényleg ennyire érzékeny, akkor valóban nem praktikus rákötni a zajgyűtés miatt, bár azért én tuti rátennék a bemenetre egy RC szűrőtagot, tagot aztán most gerjedjél kezitcsókolom.