Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

c2nsu773m

Én is elkezdtem a nyomtató építést, eddig jutottam a gyűjtögetéssel.
;http://cnctar.hobbycnc.hu/TTamas/%c9p%fcl%20a%20g%e9pem/3D/3D%20nyomtat%f3.jpg&" border=0>;

rbbhbyvfs

Bár ilyen cserém még nem volt én hőlégfújóval felmelegítettem a fejet és kompresszorral kinyomattam belőle mindent visszafelé. Patyolat tiszta lett.

ec5rztj6f

rbbhbyvfs

X-Y akkor meg is van, így könnyű :)
;Bár szerintem nehéz lesz Y irányban a mechanika, de majd elválik.
;Milyen fejet vettél hozzá?

c2nsu773m

QU-BD MBE Extruder V9

smalla

s ez Z-be hogyan fog mozogni ?

0bn8uxmw

Csodálatos, szerintem Z-be az asztalt fogja lefele mozgatni muután belekerült az egész mechanika egy jó nagy kocka vázba.

0bn8uxmw

Szálcsere Vérnyúl módra ABS-ról PLA-ra:
;
;-Felfűtöd a fejet 220 fokra
;-Az extruderrel kifarolsz a szállal a fejből majd az extruderen át is visszatolod.
;-Elcsomagolod légmentesen a szálat
;- Befűzöd a PLA-t betolod a fejbe ami 220 fokos és extrudálsz amint látod kijönni a PLA szálat visszaveszed 185 fokra és közben extrudálsz pár másodpercenként pár mm-t , hogy amíg hül a fej ne tudjon beleégni.
;
;Ha lehült a fej akkor extrudálsz még 10-20 centit.
;
;Ennyi.  
;
;[#vigyor2]

wa76ftbim

Köszi a segítséget, sajnos most megint nem lesz lehetőségem tesztelni. Megint tönkrement a fejem. Most kivételesen az a perem tört le amivel fel lehet fogni az extruder testéhez. Kezdek kicsit kiakadni. Gyönyörűen nyomtatott tegnap este ma reggel el akartam indítani egy nyomtatást és széttört az egész test:
;http://kepfeltoltes.hu/140527/IMG_20140527_115217_www.kepfeltoltes.hu_.jpg&" TARGET=_fnew>;kép1;
;http://kepfeltoltes.hu/140527/IMG_20140527_115225_www.kepfeltoltes.hu_.jpg&" TARGET=_fnew>;kép2;
;http://kepfeltoltes.hu/140527/IMG_20140527_115232_www.kepfeltoltes.hu_.jpg&" TARGET=_fnew>;kép3;
;
;@Smalla,
;Megtudod esetleg reklamálni az e-bay-es beszállítónál ezt a dolgot? Nem hiszem hogy kb 3 óra nyomtatás után ennek így el kellene törnie?
;
;Erre nincs jobb ötletem mint az, hogy gyári hibás volt. Bár nem látok a törésben semmilyen elváltozást kagylósodást vagy egyéb törést...
;
;Szerintetek?
;
;Köszi

KBalázs

Na ez szépen el van törve, bakker.  
;Nem is értem, miért jó ez a fej felfüggesztési megoldás, miért nem jó az a klasszikus fajta, amiben az esetleg ébredő erőket (pl. hibás mozgás, ütközés) két hosszú csavar/távtartó veszi fel.

0bn8uxmw

[#falbav] szerintem gyári hibás lehetett. Azért 3 óra után nem hiszem, hogy elkéne törnie. Nem gondolkozol egy más fajta fejen ami full fémből van?
;
;

wa76ftbim

Nem tudom mit kellene csinálnom. Most hirtelen rendeltem PEEK anyagot, aztán itt a suli tanműhelyébe az eredeti rajz alapján megpróbálunk legyártani egy hasonlót amivel egy ideig kihúzom. Neked melyik van? Melyiket ajánlanád?

wa76ftbim

Hát ez nekem elég bonyolultnak tűnik. Nem beszélve arról hogy 2x olyan hosszú mint a mostani. kb 40mm nyomtatási területet veszítenék vele amire nekem elég sokszor szükségem lesz... De azért köszi.

000000000

Milyen műanyagból van a törött fejed?
;Lehet nem volt megfelelően kondicionálva.
;Ez akkor szokott előfordulni, ha nincs idő felvenni megfelelő mennyiségű párát, vagy télen, amikor száraz hideg van.
;Nálunk a cégnél Volvo kilincsek törtek ugyanígy, pedig az anyag, a technológia maradt, csak a beszállító változott.
;Kellett kis idő, mire lett megoldás. Vízzel telt nylonzacskókban szállították, míg be nem szereztek kondicionáló gépet.
;Utána már nem veszti el a vizet, és az anyag is szívósabb, rugalmasabb lett.