Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

0bn8uxmw

Itt vannak a Cura beállításaim:
;
;http://cnctar.hobbycnc.hu/Vernyul/CURA/&" TARGET=_fnew>;Cura;
;
;A start és end gcode-nál nekem más mint neked kell mert én le home-olom a végén.(deltánál felemelem mind a három kart)

rbbhbyvfs

Termisztort mivel lehet/szoktátok beragasztani a helyére? Nekem valami vízüveg alapú massza ugrik be, többet nem tudok :(

keri

Mit láttam a Discovery Science csatornán?
;http://www.sciencecaffe.com/hu/h-2012-04-23-0110/napenergi%C3%A1val-m%C5%B1k%C3%B6d%C5%91-3d-%C3%BCvegnyomtat%C3%B3-sivatagi-homok-felhaszn%C3%A1l%C3%A1s%C3%A1val&" TARGET=_fnew>;Csávó épített egy napenergiás 3D nyomtatót ami homokot olvaszt össze.;

keri

Én úgy terveztem hogy csavarozom. Hőátadás szempontjából is jobb. Ráadásul ha nem csak az üveg testet, hanem az egyik kivezetést a testhez csavarozom, az még inkább segíti a hőátadást, ezáltal a gyorsabb reakciókat.

rbbhbyvfs

A lyuk már adott...

000000000

Igen meg is rendeltem.. egyedül a bed-hez nem volt nekik raktáron rúgójuk...arra van valami megoldásod? helyettesíteni valamivel? Ja és ha rendelsz ne feletsd el a kuponkódot!!!!! LikeV6 !!! 10% kedvezményt ad a hétvégén!

0bn8uxmw

Ma reggel rendeltem 2 fejet, már nem volt készleten (7-10 nap) és a kupont se fogadta el.  
;
;Rugóból pedig bármi jó amit találsz otthon, kicsit kemény legyen, hogy masszívan tudja tartani az asztalt de kézzel nyomva engedjen.
;
;

NickE

Infra hőmérővel a léptetőmotoron 68°C-ot mértem. Ez sok, vagy még elmegy?

keri

Én azért 60 fok fölé nem szoktam engedni, de 80 fokot bírnak.

s7manbs8

Ezek a StepStick féle modulok mitől szeretnek elszállni leginkább, azt vettem észre, hogy a kis poti ami rajta van áramot állítja elég gyenge egy konstrukció. Megfordul rajta kontaktos lehet stb.

rbbhbyvfs

Én oda 2-2 db O gyűrűt raktam, az is elég rugalmas. 3-as lyuk, 3-as vastagság.

ec5rztj6f

Köszönöm az információt!
;Holnap kipróbálom a beállításokat és mutatom a képeket :)

smalla

Az ultimakerben használnak olyan hőmérőt, ami úgy néz ki, mint a fűtőpatron, és van neki füle, oda lehet csavarozni. Részemről én simán belerakom a lyukba és kapton szalaggal rögzítem. Nem javaslom, hogy a hőmérő egyik lábát lekösd a földre, nagyon érzékeny a környezetből felvett jelekre, ne rakj rá egy antennát. Inkább húzz be árnyékolt kábelt csak a hőmérőnek.

keri

Mi??? hogy egy termisztor gerjed nektek???
;Ez komoly [#zavart2]
;
;Remélem azért ki lehet kapcsolni a vezérlőn ezt a sok gerjedékeny digitális PID marhaságot, mert közvetlen ON/OFF vezérléssel nincs ilyen gond [#hawaii]

KBalázs

Én néztem tegnap a testelôs ötleted miatt a RAMPS1.4 kapcsirajzát, ott az egyik láb eleve le van testelve, tehát ha azt a gépen is testre húzod, nagy bajt nem okozhat, szerintem. És ha a fej ráadásul nincs galvanikusan az egész vázra kikötve (valami porcelán/teflon pl, valahol szigeteli) akkor simán jó lehet. A forr-füles vagy felcsavarozható termisztoroknak itt nagyon nagy hőtehetetlensége lenne, vagyis amik nekem vannak, azok elég bucik.