Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

köszi smalla. Jók lettek a nyomtatások 1-2 helyen megreccsentettem csavarozás közben, de majd pilcsiragcsi megfogja amég nem nyomtatok másikat. A baud-os dolgot megpróbálom

rbbhbyvfs

Nekem nem volt vele bajom, igaz, rozsdamentes anyagból csináltam az orsót és a tengelykapcsoló is rézből van esztergálva. Arra viszont nem számítottam, hogy a léptető motor tengelye egy kicsit ütni fog, de hát 500 forintért ennyit kap az ember.... szóval kicsit kóvályog, de nem szorul megy rendesen.
;
;Ellenben nagyon meglepett, hogy mennyire nyaklik az egész, nekem alu frame i3-am van. De alul ahol a menetes szárak csatlakoznak, túlságosan elvékonyodik az anyag, ezért több millimétert is tud mozogni a fej az asztalhoz képest, ha hajlítom a tetejét :(

rbbhbyvfs

Várjál nem értem, ha párhuzamosan vannak kötve a Z motorok, és az egyik megy a másik nem, a vezetékek jók, akkor miért a firmware-re gyanakszol? Inkább a motor lesz a hunyó...
;
;Ha felcseréled a két motor csatiját, akkor mi a helyzet? Ha megy a hiba, akkor motor, ha marad akkor esetleg még a RAMPS-on lehet nyák vagy csati hiba.

000000000

Marlin-firmel hibátlan, az z motoroka 1.4es Ramps-on belül vannak párhuzamban kötve.ha repetier-el pl az y+E dugom rá a Z-re hibátlanul egyformán léptet

000000000

Ja természetesen a motort is teszteltem és makulátlan.
;

smalla

A titok nyitja a kellően nagy alátét a tengelyen, amibe éppencsak nem akad el a kocsi. Vagy hasonló merevítés. Akkor nem lesz olyan hajlékony.

000000000

Én is ezért gondolkodtam Dobozban 10-es tengelyekkel.. remélem elég lessz! (na Visszadobtam a Marlin-t a 115200-al komunikál..viszont a M302-őt nem nagyon veszi...) Mivel nincsen hotendem,termistorom igy mintemp-en fut

rbbhbyvfs

Igazad lehet, majd kipróbálom, ha végre egyszer lesz egy használható nyomtató fejem...
;Ez a lengyel nem vált be egyenlőre : http://www.ebay.com/itm/271333682961&" TARGET=_fnew>;Ebay;
;Sok kínlódás után arra jutottam, hogy oldalt a fej réz teste ahol felnyúlik, túl sok hőt ad át a belső teflon testnek és amikor eléggé átmelegedett, akkor fent is megolvad a PLA és ha megáll az extrudálás azonnal elakad :(
;Ha ventivel hűtöm, akkor meg nincs elég kakaó a fűtésben, hogy 200 fölé melegítse.
;Lehet levágok abből a részéből, akkor talán jobb lesz.
;
;Ilyesmin gondolkodom: http://www.ebay.com/itm/Geeetech-All-Metal-Assembled-J-head-hotend-Prusa-Mendel-Kossel-Delta-extruder-/281298908535?pt=LH_DefaultDomain_0&var=580342034220&hash=item417eb8b577&" TARGET=_fnew>;J head;
;Vélemény?
;
;Köszönöm,

rbbhbyvfs

A 10-es tengely nálam is befigylet, de az nem sokat ad ehhez a merevségéhez a rendszernek.
;A nagyobb alátét segíthet, esetleg még valami vastagabb anyag is kerülhet oda...

0bn8uxmw

Ez az E3D kínai másolata de ellenállásos a fűtése ha rendeled rendelj hozzá egy rendes fűtőpatront is inkább, amúgy jól néz ki.

rbbhbyvfs

Vajon rozsdamentes anyagból van a felső rész? Hmm...

0bn8uxmw

Sajnos akkor derül amjd ki ha megjön. De hasonlítsd össze a képeket az épül a gépemben lévőkkel az biztos eredeti

wa76ftbim

Megjött ma a PLA szálam, de egyenlőre nem tudok vele nyomtatni. Olyan merev az a vacak hogy a házilag készített hobbed bolt-omat nem tudja megfelelően kikerülni és továbbmenni a furatba az extruderbe. Hétvégén legyártok pár az eredetihez jobban hasonlító továbbító csavart és megpróbálom még1x. Addig is elszigeteltem a nyomtató a légmozgástól az segített valamelyest, csak akkor meg a motorok nagyon melegszenek.

s7manbs8

Ha a StepStick modul 5V-ja zárlatos, nagy áramot venne fel, akkor az halott ?

rbbhbyvfs

Hacsak nem a hűtőborda viszi zárlatba, de igen valószínű, hogy az.