Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

rbbhbyvfs

Lehet én is cserélném a fejet, eddig egy kockát sikerült kinyomtatnom, azóta csak szívok vele.
;Amikor az első réteget töltené ki, elakad a szál :(
;Lehet én sértettem meg a teflon belsőt, amikor a belekötött PLA-t kifúrtam és a visszaáramló anyag miatt megszorul :(
;
;Ilyenem van : http://www.ebay.com/itm/HotEnd-Fully-Assembled-and-Wired-FREE-Hobbed-Bolt-RepRap-3D-Printer-Hot-End-/281124894195?pt=LH_DefaultDomain_3&var=&hash=item8716e96680&" TARGET=_fnew>;Extruder;
;
;A 0.25-ös nem vált be, a 0.4-es már kezelhetőbb volt.
;Kinek mi vált be eddig? PLA-t használok, 1.75-öst.
;
;Köszönöm,

rbbhbyvfs

Ezt a greetech-et néztem én is, használja valaki?

0bn8uxmw

Ezt a fejet nem ismerem nagyon, van benne teflon cső vagy maga az egész van teflonból? Ha nics benne cső akkor rakjál bele [#wink]fúrd ki 4-es fúróval alulról, hogy fent maradjon perem(fent ne tudjon kijönni a cső) és menjen bele egy 4-es cső ceruzahegyezővel kicsit megkeskenyítve az a vége ami a fejbe megy az én fejem is ezt csinálta cső csere után 3 hónapja nincs gond vele(3xor szedtem szét mire jól sikerült a cső hosszát és hegyezést eltalálnom) pedig ABS és PLA is lement a torkán már pár 100 méter

rbbhbyvfs

Az egész teflon, van benne egy cső ami 5 mm vastag és abban van a talán 2-es furat.
;Ilyen egyébként: http://www.ebay.com/itm/HotEnd-PTFE-Insulator-SPARE-PARTS-RepRap-3D-Printer-Hot-End-Teflon-/271226668702?pt=LH_DefaultDomain_3&var=&hash=item84c093f2bb&" TARGET=_fnew>;Link;
;Tehát ki lehet húzni a vastag teflon testből.
;Lehet elég lenne csak ezt cserélni. De nincs ilyen anyagom :(
;Egyébként szerintem nem az igazi, mert maga a réz testtel alig érintkezik a szál, szinte csak a végén, de ott már a 0.4-es lyuk van csak.
;Amikor teljes kitöltést csináltam, akkor nem tudott elég anyagot nyomni, csak ha 70%-ra levettem a sebességet. Szóval vannak vele problémák. de azért műlödött.
;

000000000

Szia!
;Az fordult meg a fejemben,hogy a ragasztópisztoly fűtője nem olvasztaná meg a műanyag szálat,bár azt nem tudom hány fokot tud és azt sem,hogy mennyi kell neki.

0bn8uxmw

Hát nem túl bíztató, ha nem tudsz bele egy teflon cső betétet fabrikálni akkor cseréld ki az egész teflon fejet, de hogy már PLA-tól eldugul az nem jó jel. Szerintem kezdj el egy másik fej után nézni (Jhead, E3D és hasonlók) mert ezzel sok bajdod lesz még. Mindenképpen olyat vegyél ami fűtőpatronos az ellenállásos fűtésüek általában kifogynak a szuszból ha ABS-t kell nyomni.

rbbhbyvfs

Szerintem annak alacsonyabb az olvadáspontja, másrészt abban ha jól tudom önszabályozó kerámia betét van, no meg 10mm-es a bemenő nyílása.
;Szóval hasonlít, de mégsem tudjuk használni.

rbbhbyvfs

Az lesz, már megrendeltem, nem is olyan drága, kap még 1 esélyt.

0bn8uxmw

Nem érdemes vele szenvedni csinálnod kell rá egy fúvókát (0.5-ös mondjuk) a belsejében csinálnod kell betétet ami a nyomtatószál vastagságához igazodik (1.75 vagy 3mm) kell bele raknod egy hőmérőt hogy tudd mikorra érte el a hőfokot és kell vezérelned is hogy tartani is tudja mondjuk az ABS-hez a 230-240 fokot és jó esélyel nem is fog működni rendesen (megszorul a szál, eltömődik stb.) 10e egy fej extruderrel szerintem nem éri meg játszani vele [#vigyor2]

s7manbs8

Melyik egy bevált jó minőségű fej ?

s7manbs8

A QTMarlin programmal találkoztál már, ami PID beállításra meg sebességtesztre lenne jó ?

wa76ftbim

Én J-head-et használok. Nekem ez bevált. Szépen nyomtat de a beállításokat jól el kell hozzá találni. De azt meg melyik nyomtatónál nem...

0bn8uxmw

Nem ismerem, de nem is értem mire lenne amúgy jó (mondjuk 2011-óta nem piszkálták)PID-et tud a Marlin is beállítani, sebesség és gyorsulás pedig szemre megy a nyomatot nézve és M kódokkal módosítva majd a firmwareben/EEPROM-ban is bevésve.

s7manbs8

Csak most találkoztam vele pár napja és azért kérdezem, kösz.

s7manbs8