Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

Támaszték nélkül ??

keri

[#worship]
;
;Nagyon profi vagy.
;
;Hunka Tibor: Támaszták nem csak akkor kell, ha valami visszahajló, vagy jelentősen oldalra kilógó dolog van? Itt ilyen nincs ha jól látom.

0bn8uxmw

Köszönöm.
;
;Igen támaszték nélkül, ehez nem kell. Szinte csak függőleges élek vannak nincsennek hirtelen vizzszintes részek, így nem kell neki. Annyi támasztékot kapott, hogy 5 óra nyomtatás után körbepakoltam léptetőmotorrokkal nehogy nekem kedve támadjon felrepülni az asztalról [#smile]

keri

Amúgy ezt a delta nyomtatóddal, vagy a CNC-re rakott MACH3-as ügyeskedéssel csináltad?

0bn8uxmw

Támasz:
;http://cnctar.hobbycnc.hu/Vernyul/Nyomtasok/Adalinda_tamasz.JPG&" border=0>;

0bn8uxmw

Ezt a delta nyomta a CNC-re csak tesztnek raktam fel.

wa76ftbim

Gratulálok, nagyon jól néz ki. Látszik, hogy a nyomtatón már nem nagyon kell állítani csak használni :)
;Milyen sebességekkel nyomtattad ki? Ezt is Cura- Pronterface combóval csináltad?

KBalázs

[#eljen] Hú ez piszok jó lett!!
;Minden elismerésem [#taps]

0bn8uxmw

Igen, Cura szeletelte de SD kártyáról nyomtam, mivel a smalla-tól kapot LCD-ben van SD olvasó.
;Ez a modell egy visszaszívási rémálom, a pontos száladaoglás miatt nyomtattam, így is lettek rajta nagyon vékony hajszálak de 1200-as papírral &"áttörölve&" lejött minden. Ha van PLA-d akkor érdemes kisebb méretben is kinyomni , rögtön látszik ha nem jól kalibráltad a száladagolást.

0bn8uxmw

40mm/s volt kb. a sebesség, nem mertem gyorsabban mert ahogy néztem szeletelésnél ha majd a szárnyakat és a nyakát nyomja nem lesz ideje meghülni az anyagnak így is a hátsó nagy ventit alá kellett pócolni, hogy elég magasra tudjon fújni.

000000000

Sziasztok!
;Lenne egy olyan kérdésem,hogy egy 3 tengelyes cnc maróra lehetne valami adaptert csinálni,hogy lehessen vele 3D-be nyomtatni,ha igen le tudnátok írni mit kell beszerezni hozzá?
;Köszönöm.
;

c2nsu773m

Nincs valakinek eladó új vezérlése?

wa76ftbim

Ilyennel próbálkozott Vérnyúl nemrégiben. Van egy külön topikja, &"épül a gépem::::Vernyul&" Ott van pár kép is róla. Egyébként kell hozzá valamilyen adapter, ez lehet nyomtatott vagy mart amivel feltudod fogni a nyomtatófejet pl Ilyet:
; http://www.ebay.com/itm/Geeetech-Assembled-J-head-Hotend-hot-end-for-Delta-Rostock-Prusa-Mendel-extruder-/221407913937?pt=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item338cf0a7d1&" TARGET=_fnew>;J-head;
;És kell egy extruder valami ilyesmi:
;http://www.ebay.com/itm/The-Reprap-eckstruder-kit-in-Blue-ABS-replaces-Wades-Gregs-extruder-/170891804815?pt=LH_DefaultDomain_2&hash=item27c9f2008f&" TARGET=_fnew>;Extruder;
;Ez utóbbit mi is ki tudjuk nyomtatni neked. Valmint kell egy fűtött asztal bár ez lehet megoldható máshogy is. És ezt az egészet valahogy össze kell kötni a vezérléseddel. Ebben Vernyul fog tudni segíteni, de olvasd végig a topikját hátha segít valamit.

0bn8uxmw

Szia,
;
;Kenikol már beírta a lényeget, olvasd el az épül a gépem a topikomat múlt héten csináltam tesztet vele. Működik a dolog és nem annyira vészes beállítani.
;
;Ha segítség kell vagy nem tiszta akkor emailben vagy itt is felteheted.