Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

Sziasztok! Sikerül újra megtalálnom a fórumot! Látom Alkottok nagy lendülettel! Időközben én is összeraktam a nyomtatóm... Már csak alig hiányzik valami! Mégegyszer köszönöm a Segíséget! Viszont Firmware-gondokkal küzdök.. Host-softwarenek Repetier-host ot szeretnék használni, viszont Marlin-nal nem tudom komunikáltatni, Repetier-firmware-el pedig a Z-tengelyen csak az egyik stepper mozdul a másik csak kattog. (prusa i3 box, arduino mega, Ramps 1.4, Reprap smartcontroller,)

0bn8uxmw

[#taps]Ezt megoldjuk de nem szeretnék oldalakat írogatni, hivj fel most is akár és beszéljünk ha teamviewer-el betudok menni a gépedbe akkor még jobb. Számom az nevemre kattintva az adatlapon.

000000000

Köszi szépen csak sajnos mennem kell dolgozni 9-re és kicsit megcsúsztam de ha máskor visszatérhetnénk rá azt nagyon megköszönném.

keri

A beszúrt képen is épp egy drón vázát rajzolja a 3D ceruzával ha jól látom.

0bn8uxmw

Persze, amikor ráérsz csörgöj rám.

smalla

A kommunikációs problámát a 250000 baud okozza lefogadom, próbáld ki 115200-vel.
;A kattogás meg akármi is lehet. ezt majd telefonon a Vérnyúl.
;
;

000000000

Most egy Skywalker 1900 FPV, ez a legújabb, olyan mint a képen lévő.
;Rettentően élvezem!
;
;http://static.rcgroups.net/forums/attachments/1/1/2/9/6/a3770154-167-13-skywalker-fpv-gear.jpg?d=1296497558&" border=0>;

rbbhbyvfs

A Z motorok általában párhuzamosan vannak kötve, ha a másik jó, akkor csak kábel hiba lehet, leszámítva a szoruló mechanikát, esetleg rosszul bekötött motort.

NickE

Tegyük hozzá, ez a Prusa gyenge pontja, nekem (is) sok bajom volt a Z tengellyel.

0bn8uxmw

Ha van kézügyességed akkor nem pobléma egy ilyen.
;A száltolás hogyan van megolva ezekben a &"tollakban&"?  
;Ahogy nézem az oldalából kiálló dobozt egy kis méretű direkt hajtásos extruder van benne valami apró léptecs motorral.
;

0bn8uxmw

Itt egy videó amin a 3Doodler kínai kopintását szedi szét: http://www.youtube.com/watch?v=15e0WCrE-Qc&" TARGET=_fnew>;3D Printing Pen?! Review and Teardown ;
;Kis léptecs van benne.
;Viszont a LIX-féle tollnál már(még) nem tudom hogy csinálják: http://lixpen.com/&" TARGET=_fnew>;Lixpen;

ec5rztj6f

Szia!
;Ugyan ez volt nekem is az abs-szel. A hűlés folyamán vetemedik, és válik szét. Pla-val semmi gond, gyönyörű a felület, tökéletesek a nyomatok.
;Szerintem próbálkozz azzal az anyaggal.

smalla

nekem is volt ilyen bajom, 2 okát találtam:
;1. nem megfelelő nyomtatási hőmérséklet.
;2. túl nagy légmozgás a nyomat körül -> egyenetlen hűlés.

000000000

A a vezetékelést, stepper drivert, motort leteszteltem, potméter beállítva. azokkal nincs gond. szerintem valami firmware gond lessz... igazából azért szeretném repetier-firm el működtetni mert dry run on szeretném futtatni mert az eggyetlen hiányzó alkatrészem az E3D V5 Hotend..