Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Ezen nincs hűtőborda, vagy az alsó hűtőfelületére gondolsz ?

ec5rztj6f

Pla nem érzékeny annyira a légmozgásra mint az ABS, sőt kell is neki a hűtés.

rbbhbyvfs

Nem,nekem van a chipen hűtőborda ls az eléggé közel van a kivezetésekhez.

s7manbs8

Olyan anyag milyen félében van, ami átlátszó színtelen pl. 3D nyomtatáshoz ez a PLA ABS, stb.? Ilyen anyagokról valami összesítő táblázat van valahol ?

KBalázs

Átlátszó anyag, mármint nyomtatás után is átlátszó anyag nem igazán van.
;A forgalmazók webáruházaiban meg tudod nézni mik vannak, a kínálat eltérő.

3vv2btrhv

KBalázs

Egy nagyobb méretű motornak milyen hátrányai vannak klasszikus 3d nyomtatóban? Tehát bordás-szíj hajtásnál, egy 3d nyomtatóknál megszokott NEMA 17 motorhoz képest, egy robosztusabb NEMA 23 motornak (1-1.5Nm)?

0bn8uxmw

Erősebb csak azok már inkább 24 voltot szeretik ha sebességet is akarsz, de akkor az arduiononak már külön táp kell mert 14v után vége van. Ezek a nema17-es motorok elvannak a 12 voltal (PC táppal) és méretben/teljesítményben is elegek a Reprap gépeknek ha megfelelő a mechanika.
;De én is gondolkozok, hogy bevetek egy nema23-at extrudernek remélem nem szakítja szét majd a fejet [#vigyor2]

KBalázs

Ja az enyémben is ezek a 0.45Nm NEMA 17 mocik vannak, viszont van egykét 23-as mocim, meg vannak ambícióim is. Csak időm nincs, de majd csak lesz.
;http://web-oldal.hu/beis-compo/DSC05188.jpg&" border=0>;

s7manbs8

kisebb induktivitás miatt jobban gyorsul kisebb feszültséggel a kisebb motor, gondolom azért lehet jobb.

s7manbs8

Ez érdekes, hogy elvileg ez a te által mutatott kis motor még  nagy cnc-met is elhajtaná akkor lehet, mert ami most rajta van, az is vagy 0.5Nm.es csak az Nema23.as.
;

0bn8uxmw

Válaszoltam, de elnyelte a fórum [#pardon1]
;
;Ma reggel raktam fel pont. Slic3r, Cura és Matter van benne mint szeletelő. Cura-t használom Slic3r-t nem szeretem.
;
;Ezzel a Matter-al csinálok mindjárt egy békát és kiderül mit tud.

0bn8uxmw

Jól bevásároltál [#worship]

KBalázs

Biztosra mentem, szeretem ha semmiből nincs hiány a polcon. Majd csak elfogy, vagy jó lesz macskát dobálni. [#vigyor]