Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Na ez a korrekt megoldás, termikus szempontból.
;A hővezető paszta csak a levegőhöz képest vezet jobban, de azért minél kevesebbre kell törekedni.

keri

Tudom mire való a PID, bár szerintem egy jól megtervezett fejnél sokat nem tesz hozzá. Főleg ahogy hallom hogy több fokos ingadozás is előfordul még így is.

smalla

Végy mezei kőzetfúrót, élezd meg a keményfém lapkát (gyémánt) fúróélezőben. 2 lyukra jó lesz. És egy nagyságrenddel olcsóbb mint egy keményfém fúrószár, amit ráadásul melegen ajánlott cnc előtolással használni. Hűtést ne feledd. Én így furtam ki az enyémet, egész más okból kifolyólag.

keri

Najó, nem akarok senkibe belekötni, csak meglepődtem, hogy komolyabb vezérlés van a hőfokszabályzóra, mint a holdra szálló űrhajó fedélzeti számítógépe, de egy alapvető bemeneti szűrést és egy mérő híd kapcsolást nem tettek elé.

keri

Lassú a trapéz orsó, és bár nagy nyomatékot tud, de minek?
;
;Bőven jó a fogasszíj, vagy a bowdenes mechanika ezekhez.

s7manbs8

Én is úgy látom fogasszíj lesz a menő.

keri

Drága, legalább is ami jó is.
;Omega szíjas hajtás, ha már ilyesmit akarsz, ugye ezeknél viszi magával a motort is, ami ront a tömegviszonyokon.
;
;Mi a gond a sima fogasszíjassal? Szerintem ez az eszményi megoldás ilyen helyre.

smalla

Ultimakerben még a fejen rajta van hőmérő erősítő/szűrő/mittudomén elektronikája, a termisztorról jövő kábelek hossza 10 centi alatt van, nem mennek 1métert erősáram mellett. Biztos nem véletlenül.

keri

A felső edzett ~0,5mm-ert leköszörülöd. Utána viszi a jó minőségű HSS fúró is.
;Én még menetet is vágtam bele :)

keri

Azért mert túl fiatalok tervezték és nem ismerik az analóg elektronika trükkjeit :D
;
;Ha a szűrőt a fejre teszi, akkor nem fog semmit szűrni. Azt a feldolgozó elé kell, és akkor kiszűri a zavarokat amit a kábel összeszed.
;
;Eleve nem mérünk olyan frekvencia sávban amire képtelen a szenzorunk, mert csak a bajt okozza. Ha szükséges az a sáv, akkor ráérünk árnyékolt kábellel vacakolni. A termisztor sávjában meg viszonylag kevés a zavaró tényező szerencsére.
;
;Amúgy 5 analóg alkatrésszel közvetlenül 220-as hőfokszabályzást is csináltunk már, azt az is stabil volt.

0bn8uxmw

Nyomtattam egy fogaslécet ha már volt rólla szó ma.
;Csináltam egy videót, hogy futktározik az asztalon.
;http://www.youtube.com/watch?v=lQDEMS28kYk&feature=youtu.be&" TARGET=_fnew>;PLA Fogasléc;
;Kicsit hibás a fogaskerék egyik oldala mert túl gyorsan nyomtattam és nem tudott meghülni de így sem rossz [#vigyor2]

2dw0x9awk

keri

PSoft

;Nagyon jó!
;És,ötletes a &"bemutató&" is!
;[#eljen][#worship]

wa76ftbim

Helló,
;
;van valami bevált módszer arra, hogyan lehet a legkönnyebben kicserélni az ABS szálat PLA-ra? Mivel 230 fok környékén nyomtatok ABS-el ami legutóbb a PLA-t elég erősen beleégette a fejbe így az kicsit sok. De ha meg nem fűtöm fel teljesen akkor meg nem tudom kiszedni az ABS szálat belőle. Ti hogyan cserélitek ki a két szálat?
;
;köszi