Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

wa76ftbim

PEEK anyagból volt, de nem vesz fel vizet se környezeti párát. Ilyen volt az előző fejem is azzal nem volt gond. Szerintem ez valami kínai csoda miatt repedt szét.

c2nsu773m

Talált , süllyed.

000000000

Hétvégén nem bírtam tovább.. Rajzoltatnom kellett a. És úgy tűnik nem jó a kalibráció .Valamiért minden gcodenál 1 idő után arrébb megy hirtelen az Y.

000000000

http://i1172.photobucket.com/albums/r567/Sebastian_Oli/Mobile%20Uploads/20140528_191427_zps9invcvgg.jpg&" border=0>;

KBalázs

Szimplán csak lépést veszít a géped. Vagy nem?

000000000

Konkrétan csak az y poziciója megy el vagy 5cm-t

KBalázs

Konkrétan miért ne veszíthetne egy tengelyeden a léptetőmotor lépést? Az lenne szokatlan ha több tengelyen is veszítene egyszerre. Az már táphibára utalna.

KBalázs

Legtöbbször ilyen hibánál szorul az adott (nálad épp az Y) tengely, avagy a gyorsulás túl sok a motornak, és/vagy egyszerűen kevés áramot kap a motor. Esetleg a motormeghajtó túlmelegszik és ezért pillanatokra kikapcsol (a hővédelem meg be).

000000000

Köszi az infót! akkor ráteszem a hűtést a ramps-ra- meg lecsekkolom a potmetert
;

cvf9ah3xx

Sziasztok!
;Bocsánat, hogy beleszólok. Végig olvastam szinte az egész forumot. Én is építettem egy i3 -as gépet és még mindig küzdök kisebb gondokkal.
;Nálam is előfordult lépésvesztés amikor túl feszesre állítottam az egyik szíjat és nem segített rajta a nagyobb áram sem, csak a mechanikai beállítás.

ec5rztj6f

Sziaztok!
;Nekem is volt ugyan ilyen hibám. Az én esetemben az y tengely végállás kapcsolója volt kontaktos. Ugyan így több tíz mm-rel eltolódott,volt amikor többször is egy darabnál.

000000000

Megmaradt egy tekercs konduktív ABS, amit szívesen készpénzre cserélnék.  
;
;Innen rendeltem:
;
;http://www.3d2print.net/shop/product/abs-conductive-1-75mm/&" TARGET=_fnew>;Klikk ide;
;
;Ára: 10000HUF

000000000

Talán megoldódott a problémám 1 kis szíjfeseség álítással! Remélem jövő héten megérkezik a V6 és akkor tudom élesben tesztelni! Valamelyikőtöknek van tesztelt STL-fájlja amit első nyomtatásnál érdemes nyomtatni?

0bn8uxmw

Első körben méret teszteket nyomtass, 30x30-as kocka kör stb. majd ha azok rendben vannak akkor mehet egy brekencs.
;
;A Thingiverse-en talál mindenféle kalibrációs model. De első kocka legyen. A béka pedig tree frog néven van