Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

wa76ftbim

Sziasztok,
;
;huhh köszi a sok segítséget. Van 1 venti ami a tápot hűti, de az szívja a levegőt valamint van egy kis 40mm-es venti ami a ramps-et hűti. Esetleg az bekavarhat de nagyon minimálisan. A nyomtatás közben már szétválik az anyag. Kinyomtatta mondjuk az első 50mm-ert és közben már elkezdett szétválni a nyomat. Megpróbálok szerezni másik szálat, de azt meg borzalmasan kellene hűteni nem?

0bn8uxmw

Első körben próbálj meg akkor kartonból ácsolni neki oldallapokat, úgy hogy egyik venti se tudjon neki bekavarni. Igen a PLA-nak kell a hűtés de mondjuk két 40 vagy 50 mm -es veneti egymással szemben a fejre rakva elég neki, a ramps-en a D09-be kösd be (fej és asztalfűtés közzé) és akkor a szeletelő tudja állítani a ventik fordulatszámát a nyomtatás közben.

KBalázs

A kartonlapokkal körülpakolást próbáld ki elôször, azzal gyorsan igazolhatod/cáfolhatod ezt a túl gyorsan hülési teóriát (én is erre a hibára tippelek).
;A PLA-t nem kell &"borzalmasan&" hûteni, igazándiból csak az áthidalásokkor, és nagyobb külsô felületek nyomtatásakor kapcsolja be nálam a ventit.

keri

Nagyon jó [#taps]
;Golyós csapágy a szénrúdon? Vagy hogy?
;Vagy csak 8-as siklócsapágyat csináltál?
;
;Jó kis könnyű szerkezet, ha nem hajlik nagyon a karboncső, akkor jó kis gyorsulást fog bírni.

0bn8uxmw

Siklócsapágy a szénrúdon PLA-ból nyomva:
;
;
;http://www.thingiverse.com/thing:16813&" TARGET=_fnew>;Printable LM8UU bushing v3;
;
;Itt a egy rakat variáció:
;
;http://www.thingiverse.com/DeuxVis/collections/bearings&" TARGET=_fnew>;Printable bearings;
;
;Nyomtattam párat fajtát és azok lettek a legjobbak amiben spirálisan van a pálya.

s7manbs8

Ez a hozzáállás, hogy próba szerencse lám-lám eredményre tud vezetni, hiába elméletileg ez nem jó az nem jó stb.

s7manbs8

Jó látni mennyi sok ötlet van mindenféle alkatrészre, amit amúgy ki se találnának hagyományos technológiákra.

NickE

Erre kíváncsi leszek :)

0bn8uxmw

Ezt a linket most kaptam:
;http://index.hu/tech/2014/05/16/puha_mackot_nyomtatnak_3d-ben/&" TARGET=_fnew>;Maci kötés;
;
;Servó, tű és fonál is van itthon én békát kötnék vele [#beka3]

KBalázs

Szerintem ez nem is köti, vagyis nem csomózza hanem összedolgozza (végül is összegubancolja)  a finom szálakat. (tulajdonképpen nemez/filc készül így)

vjanos

Én is kíváncsi leszek :)
;
;A szénrúd honnan van?
;Mennyire rugalmas egy ilyen?
;
;Horgászbottal tudom társítani, de az cső...

0bn8uxmw

1 méter valami 1500 ft modelboltban vettem, a delta mancsainak lettek volna használva de ott maradok az alucsőnél, merevségben nem rossz de van egy kis rugalmassága azért. Van 8-as rudam is ami bontva lett scannerből, fénymásolóbol ha ez nem válna be akkor cserélem.  
;

keri

Már hogy ne lenne?
;Szoktak siklócsapágyat csinálni, akár műanyagból is.

0bn8uxmw

3vv2btrhv