Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

http://technabob.com/blog/wp-content/uploads/2013/10/little_feet_1.jpg&" border=0>;

smalla

Sziasztok, eladnám prusa i3 rendszerű 3d nyomtatómat tokkal vonóval, kifogástalanul működik. Adom hozzá a dobon megmaradt abs szálat, ami kb 1kg lehet. Ramps, lcd, mágneses végállás kapcsolók, fűtött asztal, 500w pfc atx táp (chieftec), stb. 150000 huf, amit várnék érte, de sztem meg tudunk egyezni.

000000000

Sziasztok!
;
;Hasznos infó lehet kitre vadászóknak:
;Sajnos negatív tapasztalat.
;Rendeltem http://idea-lab3d.eu/&" TARGET=_fnew>;innen; egy Max i3 kitet mindenestül $629-ért, ami úgy gondolom elég jó ár.
;A lengyel sráccal 1 hónapig levelezgettünk, egyébként aránylag segítőkésznek tűnt, de ahelyett, hogy postázta volna a kitet, állandóan küldözgette nekem a beszállítói által kiadott számlákat azzal a szöveggel, hogy nem érkeznek meg időben az alkatrészek, még várjak pár napot.
;1 hónap után ezt meguntam és visszakértem tőle a pénzt, most van folyamatban a paypalos refund process.
;Nagyon sajnálom a dolgot, mert ránézésre jónak tűnik a konstrukció és árban is jó lett volna.
;A honlapon persze azt állítja, hogy raktáron van több darab, de ez ezek szerint kamu.
;Úgyhogy csak óvatosan ezzel a céggel.
;Most megint ott vagyko, mint az elején, hogy nem tudom mit vegyek. Már sok éjszakát eltöltöttem a keresgéléssel...
;
;
;hmm látom van itt egy eladó i3 :)

rbbhbyvfs

Szerintem egy dolgot nem fogsz tudni megvenni egyik kittel sem, az pedig a tapasztalat.
;Mindenki mást vár el a saját nyomtatójától, nehéz ezért tanácsot adni, ajánlani bármit is.
;Ezért szerintem érdemes lenne a Prusával kezdeni, olcső és kezdéshez megfelelő konstrukció. Kicsivel több mint a feléből kijöhet, mint a 629 dollár, ha már használtad tudni fogod, merre tovább, szerintem ez egy ilyen &"szakma&" nincs hibátlan konstrukció. Ráadásul millió és egy javítás, módosítás fellelhető hozzá, míg a kittekhez csak elvétve.
;Szerintem később bármikor eladható, minimális veszteséggel és máris tovább tudsz lépni, ha kell.
;
;

keri

Miért nem veszed meg Smalla nyomtatóját?
;Az tuti működik és megvan.

000000000

Sziasztok!
;Használ 3mm -es PLA -t valaki közületek? Ha igen, hány fokon?  
;Kicsit elakadtam: 25x25 kalibráló kocka:
;HotEnd 220, HeatBed 70 - nagyon nehezen indul meg az anyag, már amikor az első layer felénél jár, kb. akkor. Ezután stop. Start újra - adagolás későbbiekbhen OK.
;Kb. 15. layer és elapad az anyag. Extruder megy, de a szálat nem tolja. Retract + manual rásegítés, és kijön. a filamentből kivájva egy darab, látszik, hogy az extruder nem bírta tovább tolni, ezért darált belőle. - Ez a masina(i3) most lett kész, előtte 1.75 -ös abs volt deltával. A pla, és a 3mm is teljesen új számomra. Sok helyen olvastam a 160-170 fokot, ezért innen indultam 10 -essével. Előfordulhat, hogy a 220 is kevés, mert nagy az átmérő?

000000000

Illetve egy másik furcsa dolog: többször előfordult, hogy a kocka készítése közben az X (és mindíg csak az) menet közben kicsit megáll, és kb. a kocka felével eltolva folytatja, mintha misem történt volna. Minden esetben ugyan akkora az eltolódás, illetve minden esetben ugyan abban az irányba. (Tehát pl. ha kitöltést csinál 45 fokos szögben, stb. akkor nem hibázik) csakis amikor a falat építi. kábeleket kicseréltem, újraforrasztottam, pololut megcseréltem az Y -al. Hiba maradt. Szoftveres lehet?

KBalázs

190C hotend, 55C asztal Herz PLA, több félével is okés.
;Szerintem szorul az asztal (egy ponton), ezért akad el az X. Esetleg még lehet a motor áramát emelni, ésszel persze. De lehet hogy túl hideg a hotend, és abba akad el a nyomat, így az asztal is, de az elsô hibára tippelnék. Nézd át a hotend termiszotát, jól mér-e.

KBalázs

Ha jól mér a termisztor, a 220C lehet már annyira sok, hogy beleég a PLA a fejbe, tehát a ló túloldala. Még az is lehet, hogy túl erősen nyom a száltovábbító görgője, és nem bírja a motor, bár akkor nem kaparna az anyagba, hanem kattogna. (érdemes megnézni, hátha gyenge a görgő?)
;Még az hogy megáll az X, és semmi erőlködés nincs, akár túl nagy áramtól letiltó (hővédelem) motorvezérô is okozhatja a hibát.

3vv2btrhv

wa76ftbim

Hogyan mozgatja a gép X irányba  kocsit-kocsikat? Szíjjal? Lehet egyszerű lépésvesztés is. Ez esetben a szíj feszességgel kell játszani. Nekem kicsit lazítani kellett anno. Nem szabad túl feszesnek lennie.

000000000

:( igazad lesz! persze már levágtam a szíjjat méretre, ezért rendelnem kell újat, de tényleg feszes, nagyon.
;

smalla

A vázon nem tudsz annyit igazitani? Max 1mm ről lehet szó.

000000000

Az a bal, hogy nem lehet, mert ez a fajta a két tengelyt tolja, és feszít. Ha engednék rajta, a Z tengelyek akkor is megtartanák a távolságot.  
;
;http://kepfeltoltes.hu/140613/CAM00308_www.kepfeltoltes.hu_.jpg&" border=0>;

000000000

Szia, én nem akartam újabb hobbi/mánia/függőséget már... gondoltam, elég ami eddig összegyült...
;de tisztelettel kérlek, légyszi egy etelonbéka filet köldeni...
;mekkpróbálnám...
;épül(ne) a géprm...     :)