Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Ez 2.5A-es motor még elég erős is, szerintem ez túl erős lesz kis nyomtatónak nem kell annyi erő, a ramps modulok nem is tudnak csak max 2A-t ki se tudod hajtani ezt.

000000000

Szerintem teljesen jó, de szállítanak Magyarországra?

rbbhbyvfs

Ha 4 (8)vezetékes lenne, akkor teljesen jó, ha 6 akkor is elmegy, de kicsit rosszabb paraméterekkel.

smalla

tudok neked adni vadi új motorokat: 42byghw609.
;1.7A, 1.8deg/step. Szuperül működnek a RAMPSsal.
;eBay áron, de itt vannak Budapesten :)

000000000

Köszi az infot mindenkinek.
;Budapest egy kicsin messze van nekem, nemetorszagban elek :) - remelem ez nem baj -
;
;Amit belinkeltem motor azt ingyen kihozzak nekem es ha minden igaz nem kinabol postazzak.

000000000

Ez a mendelpro ahogyan elnezem hasonlit a prusa mendel i2-re, mennyire erös ennek a vaza, nem nyeklik-geklik? (na szep magyar szo)
;En sokaig a prusa mendelen gondolkodtam.  
;Na megint nem tudom, hogy melyik legyen

keri

Ha dupla tengelyt használsz, akkor elveszíti a kisebb tömeg előnyét. Ennek egy tengellyel van értelme.
;
;Corexy valóban megengedi hogy a híd két fele függetlenül mozogjon, de nem láttam még ilyen problémát, rendes csapágy esetén.
;
;Mozgás vezérlés. Ez sem igazán probléma akár 8bites PIC-el sem, mert alapvető logikai műveletek szükségesek csak a transzformációra.
;
;Hogy rajzolsz egy tetszőleges irányú vonalat egy hagyományos derékszögű XY mechanikával? Kiadsz a két motornak a STEP lábra egy-egy kiszámolt számú impulzust időben egyenletesen, az előjelet meg kiadod a DIR lábra.
;Ugyan ezt kell tenni a CoreXY esetén is.
;
;Vegyük azt hogy van A és B motor.
;Ha X+ irányba akarsz elmozdulni 10 lépést, akkor a motorokra A+10 és B+10 lépést.
;
;Y+10 irányba akarsz mozdulni? Akkor A+10 B-10 lépés.
;
;Tehát mindkét motorra ki kell adni ugyan azt a STEP jelet, csak a két DIR jellel vezérled hogy a 4 irány közül melyik irányba megy.
;
;És innen bonyolódik.
;
;Mennyit kell lépni ha X+20 Y+10 átlós vonalat akarunk? Nos tudjuk hogy X irányhoz A+20 B+20 Y irányhoz A+10 B-10 lépés kell. Ezek után összeadjuk A+20+10=A+30 B+20-10=B+10
;
;De ha abszolút koordinátát szeretnél és nem relatívot akkor sem komolyabb a feladat, csak az XY origóra kell megadni a fenti módszerrel az AB koordinátát.
;Ennyi. Sima összeadás. Ez a matek még a PIC-nek sem komoly feladat.
;
;Ezen felül nem tudom az Arduinó hogy csinálja, de én eleve nem realtime-ban számolnám a transzformációt, hanem eleve egy AB-ra átírt G-kód szerű vezérlő programot raknék bele.
;
;Na meg Mach3-nak is be lehet adni, hogy átszámolja ha éppen azzal akarod vezérelni.
;

keri

Mellesleg ha az alábbi befűzést használod, akkor pár görgővel több, de olyankor nem tud csavarodni a híd.
;
;http://corexy.com/reference.png&" border=0>;

KBalázs

Na tessék, most agyalhatok újabb kifogáson [#fejvakaras] miért akarjam másként...
;[#worship]

keri

[#vigyor]
;
;Mondok én neked.
;Azért létezik még a H befűzés is  mert ott nincsenek keresztező szíjak. Egy síkban van az egész szíj szerkezet.
;A keresztező szíjak, ha korrekt módon akarod megoldani, akkor okozhatnak problémát, mert a vezető görgők dőlésszögét nagyon finoman kell beállítani.
;
;Jó a kereszt vezetékes megoldásod, hisz működik sok esetben, csak én jobb szeretem azokat a megoldásokat amiben kevesebb az alkatrész.

0bn8uxmw

Ezt megszakértenéd nekünk Keri? A digó srácok játszottak kicsit ezekkel a mechanikákkal és szíj elrendezésekkel:
;
;http://blog.fabtotum.com/blog/2014/04/04/belts-and-stuff-experiences-to-share/&" TARGET=_fnew>;FABTotum Belts and stuff: experiences to share. ;

keri

Nagyon nincs mit szagérteni, ugyan arra a következtetésre jutottak mint én, csak alaposabban, végiglogikázták az alap szíjhajtásokat.
;
;Viszont a végére megoldották a kereszteződés problémáját.
;Ez a fűzés ugyan azt tudja mint a lentebb beszúrt keresztező szíjas corexy, csak mivel elkülönítették az A és B motorhoz tartozó szíjat ezért elég a kettő között szintkülönbséget tartani, és nem kell keresztezni.
;http://blog.fabtotum.com/wp-content/uploads/2014/04/beta_XY.jpg&" border=0>;

yen7y9ch

Miért rosszabb a H, mint a másik kettő?

000000000

Nem nyeklik a váza. Úgyis nyomtatom az új gépem alkatrészeit, készítek róla videót és felteszem azért ez pár órát igénybe fog venni... :)

yen7y9ch