Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Úgy látom azok a nyomtatók terjedtek ami önmagát tudja reprodukálni, ez nem olyan. Bóvli váz és vezetékkel nem működik, de zártszelvényből összecsavarozva se a merevséggel sem a súlyponttal nem lesz gondja.
;
;Szerkezetileg persze nem optimális, de mint mondtam az olcsó zártszelvény bőven erősebb mint szükséges ide, és itt szerintem az esztétika volt fontosabb szempont.
;

keri

Én amúgy zárt dobozt csinálnék, MakerBot szerű elrendezéssel. Illetve a delta is tetszik.
;
;Egy biztos. A munkaasztalt nem mozgatnám, legfeljebb Z irányba.

000000000

Sziasztok, kicsit öncélúvá kezd válni a dolog, gyártsunk nyomtatót nyomtatóval nyomtatógyártásra...
;Mint amikor gilisztát gyártottunk gilisztagyártásra... (komposzt, azzal nem törődött senki)...
;Egyébként a konstrukcióról: miért kell cibálni a 4 kg huzaltekercset, ha csak Z irányban is...

Devecz Miklós

A tekercs az álló vázon van.

keri

Ez olyan mint a matricagyártást reklámozó matrica? :D
;
;Pár embernek hobbi. A lényeg az építés általában.
;
;Másik pár ember pedig megvette a kitet, összerakta és saját magának hasznos dolgokat gyárt.
;
;Pl, nekem kellene egy műszer doboz a Hondámra, igazából azért őgyelgek erre, hogy egy alkalmas pillanatban kinyomtattassam valakivel [#hawaii]

rbbhbyvfs

Vazze, te sem unatkozol, keresed az optimális megoldást? Ha jól látom a deltád orsós megoldású, nem túl lassú így?
;Nem hátrány néhány helyen a nehéz alu használata tömeg szempontjából? Gondolom a mechanikai stabilitással nincs gond, mik a tapasztalataid?

0bn8uxmw

Leszek az a valaki, mostanában úgyis motorokra nyomok mindenféle bizgentyűt,izét,micsodát csavargatós hogyishívjákot ez is belefér [#vigyor3]. És mivel sok építő hozzászólásod volt már a ezen témában(is) nem kérek semmit ért (csak egy köszönömöt). Emailben elküldöd a modelt és ott folytatjuk.

000000000

Hobbi? Nekem eddig minden hobbi volt, vártam, hogy eljön majd a &"feladat&"
;mennyit kérhetsz egy honda fröccsöntött 240 Ft/db alkatrész törékeny, recés fakó színű másolatáért?
;Vagyis még nem érzem, hogy lenne olyan feladat, ha hobbi is, hogy csak nyomtatni lehessen... a hamburgeren kívül  :)

keri

Köszönöm, ez még távoli projekt, lehet hogy előbb lesz saját 3D nyomtatóm, csak álmodozok, meg Matricás kollégának hoztam fel példának, hogy mire jó a 3D nyomtatás...egyenlőre még a modellt sem csináltam meg.

rbbhbyvfs

Néha a modell sokkal több meló, mint egy 3D nyomtató építése :)

keri

Azért az a 240forintos alkatrész jó 60ezer forintnak is. Persze ha kínaiak gyártanák akkor biztos 240 forint lenne, de így hogy egy 30 éves Hondára kell, így ez felviszi az árát.
;
;Tehát mindenképpen saját gyártás kell és van erre több jó megoldás is, de ahogy én látom a 3D nyomtatás versenyképes.
;
;Eredetileg úgy akartam hogy gipszből kimarok a még mindig nem összerakott marómon egy sablont, és műanyag lemezt kemencében vákuumformázok.
;A műszerház belsejében lévő tartók és konzolokat utólag beragasztom.
;
;Vagy használom az így kialakított szép felületű burkolatot sablonnak, és karbonszövettel csinálok nagyon szép karbon burkolatot.
;
;Vagy kinyomtatom, felcsiszolom, és a motor színére fújom.
;
;A nyomtatott dolgok nem törékenyebbek mint az eredeti burkolat. Sőt mivel az 30 éves, és elég sokat érte a nap, eső, hó, így biztos vagyok benne hogy a nyomtatott alkatrészek erősebbek mint az eredeti burkolat.
;

keri

Elég jól kezelem az Inventort, meg nem is nagyon bonyolult a forma, mivel a japánok sem hülyék és 30 éve nem volt CNC meg számítógép amivel túlkomplikált formaterveket csinálhattak volna. Pár henger, doboz, vonal, csavarhely, csak mindez egyesítve, lekerekítve.
;
;
;http://www.dropbears.com/gallery/honda_instruments/images/Honda_1979_CB750_Instruments.jpg&" border=0>;

s7manbs8

keri, a nyomtató fejnek az az átvezető csőrésze milyen ? Egy olyan rész kéne még csinálnom a fejhez.

keri

Szerintem az csak egy sima csavar, amit végigfúrsz hosszában a filemanet +0,1mm átmérőben.
;
;A fűtőblokkba betekered a fúvókát másik oldalról ezt a csavart, a csavar kilógó részére meg peek műanyag hő leválasztó részt, vagy a fém hűtőbordát, hogy ahol beadod a szálat már hideg legyen.

keri

http://e3d-online.com/image/cache/data/v5/exploded-500x500.jpg&" border=0>;