Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Sajnos nem erre gondolt... [#wilting] Ma elvittem a prototípust kipróbálni, és a kinyomizott ház kb. másfélszerese volt a huzalozott csatlakozónak. Ráadásul nem "csak" méretprobléma volt, a ház és a csatlakozó pozícionálása is másképp néz ki. A házban egy széles téglalap fészek van a csatlakozónak, a csatlakozón viszont csak egy keskeny perem. Nem illeszkednének még akkor sem ha egyforma széles lenne a kettő...

B.Zoltán

Közben kinyomtattam állítva, de így már értelmét veszítette.

RJancsi

Annyira azért nem. Ezek szerint kibírta a kicsi tapadó felület, és nem vált le nyomtatás közben. A 4 db "fül" alá nyilván támasz kellett. Könnyen le lehetett szedni?

RJancsi

Időközben kiderült, ha beválik akár százas nagyságrend is kellhet belőle. Ennyit kinyomtatni már nem túl szapora. Az volt a javaslatom, hogy kell nyomtatni vagy egy két részes sablont, vagy egy "ősmintát" és arról két részes sablont készíteni. A huzalozott csatlakozót betenni ebbe a sablonba majd célirányosan választott szilikon gumival kitölteni. Igaz, hogy így nem lesz szerelhető, de egyszerűen és gyorsan (a 3D nyomihoz képest olcsón) lehet vízhatlan dugókat gyártani.

B.Zoltán

Üvegen nyomtattam, kapott egy kis nitro lakkot is, csak a biztonság kedvéért, de nem szokott felválni anélkül sem.

Igen a négy fül alá tettem támaszt.
Biztonságosan lejött, mert szálirányban elég erős az a kis fülecske.
De nekem az a vágyam, hogy kerülni a támogatást, ha lehet.
Ezért én, ha lehet csak legvégső esetben használom.

Ezt a csatlakozót én nem a hátán fektetve, hanem nyitott felével lefelé tervezném, középen kis csavarral.
Vagy ahogy írod kiönteni sablonba.
Azért, ha nem kell piszkálgatni a támaszokat, lehetne haladni a nyomtatással is. Az öntögetés is babra.

svejk

Ez a csati a felépítésénél fogva sosem lesz vízhatlan, nem is arra tervezték.
Gondolom az sem véletlen hogy nincs gyárilag ház sem hozzá.

De végül is egyáltalán kiderült már a csati pontos típusa?

PSoft

Tudom, ez se lesz vízhatlan, de eszembe jutott...
A jó, öreg...Epokitt

Itt is látszik az ára a képeken, az még...elfogadható volt. :)
[#t24p3709#]

svejk

Értem én, de minek? [#nemtudom]

Főleg, hogy már tudjuk nagyobb darabszámról van szó, tehát valami ipari cucc. Tessék megfelelő csatit választani, vagy cserélni.

Az a csati és az a hálókábel már eleve nem való egymáshoz...

3vv2btrhv

Szeretném felhívni a közösség figyelmét , hogy a műgyanta öntés a fő tevékenységem . Pont azt a szegmenst szolgálom ki , ami már a 3D nyomtatásnak sok ,de még nem éri meg a fröccsöntés .Ide is felrakok pár referencia munkámat .

VighLajos

No...
Kinyomtam két ilyet PLA-ból.
Minden nyomtatás előtt lefújtam hajlakkal az üveglapot.
15 mm-es gallér, és "alap", vagy hogy hívják, majdnem 1 mm vastag. Gyönyörű lett.
Átálltam ABS-re. 230 C fej, 100 C ágyhőmérséklet. A gallér széle felvált, magával hozta a lakkot is.
Sebaj, a kupak sértetlen!
Aztán elkezdte a hisztizést:
Rétegek váltak le, a körből tojás lett, komplett karikák ugrottak le.
Igaz, a zsákkal beborítást nem csináltam meg.
Egyszóval: az ABS-t hanyagolni fogom. Felesleges időtöltésként értékelem, és jó mélyre elrakom az egy guriga maradékát.
Ma megjött a rendelt PETG, holnap próba.
Jó éjt!

PSoft

Majd két éve? [#nemtudom] kezdő, "zöldfülű" 3D nyomtatósként...nekem se lett a barátom az ABS.

szf

Én mostaniban barátkoztam meg az ABS-el.
De 250fokon nyomtatom, asztal 90fok. Zsák vagy doboz , előtte 5 perc melegítés.
Az asztalt nem kenegetem semmivel. Letapadási problémákat nem ismerem. Többen voltak nálam amikor látták, hogy nagyon hanyagul indítom a nyomtatást. De, hogy feljönne meg kunkorodna olyan nincs. Eddig.

szf

Emlékszem rá, én használtam el a maradék filamentet.

VighLajos

Megnyugtattál!
Három hét alatt semmi használhatót nem produkáltam belőle.
- Van máááásik! PLA, PETG
... és ami nem megy, azt ne erőltessük!

VighLajos

Ide szántam:
Megnyugtattál!
Három hét alatt semmi használhatót nem produkáltam belőle.
- Van máááásik! PLA, PETG
... és ami nem megy, azt ne erőltessük!