Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Elkészült a prototípus (még "leszőrözés" nélkül). Már csak az a kérdés hogyan jut el hozzád... [#fejvakaras]

PSoft

Esővíz van az IBC-k ben, kertlocsoló víz.
Nem könnyezik.
100% kitöltéssel nyomtam, a jó rétegtapadást segítve...kicsit emelt hőfokon.
A homlokrész kapja a legnagyobb "terhelést", (60x6-os menet szorítása) ott úgy 5-6 mm a vastagság.

svejk

PSoft

PSoft

Biztos jobb lett volna ABS-ből, vagy PETG-ből, de csak PLA volt kéznél.
Majd élénken/izgatottan figyelni fogom a tartósságát. [#vigyor]

svejk

Egyébként a mutatott csati nem Mate-N-Lok?
(hiszen a Molex is csak egy márkanév...)

Bár én állandóan küzdök a csatlakozók neveivel. :(

B.Zoltán

Egész jónak tűnik, de próbáld meg állítva is nyomtatni, úgy kevesebb alátámasztást kell leszedned.

Úgy látom az eredeti is állítva lett nyomtatva.
Én rajzoltam egy csavar helyet bele, ami összefogja a két oldalt, de lehet rossz helyre.

xhadp99yn

Szép napot
érdeklődnék hogy ez a kis mütyürt mekkora fejjel let nyomtatva? milyen beállításokkal?

RJancsi

Gondolkodtam rajta, de végül jobbnak láttam fektetve kipróbálni. Igaz, hogy így kicsit több támasz megy alá, de legfeljebb esztétikai hibát okoz ha nem sikerül tökéletesen leszedni. Ellenben állított nyomtatásnál félő, hogy a vékony kis perem amivel az asztalhoz tapad felválik amikor már a "nyakrészt" nyomtatja. Másfelől állított nyomtatásnál a támaszok a vékony kis pirinckák alá kellenek aminél attól tartottam, hogy letörnek amikor a támaszt megpróbálom leszedni róluk. De próbáld ki állítva, kíváncsi vagyok az eredményre.

RJancsi

Ender 3 nyomi, 0,4 mm fúvóka, 0,75 mm Gembird PLA+ szál. 200/60°C, 0,15 mm rétegvastagság, 60 mm/sec sebesség. 10% alátámasztás 60° felett, 5 mm - 25 mm/sec szálvisszahúzás. 100% tárgyhűtés (módosított hűtőcsatornával az eredeti helyett).
Kb. ennyi.

VighLajos

A Tupperware varázsszóra sok előjött.
Ugyanis hullanak a fenti tárolóedényeink fedelei. "Örök-élet garancia" a fedélre nem vonatkozik, mint kiderült.
Egy szemelvény:
Érdemes a szöveget elolvasni, a google-fordító elég jól megemészti.
A WAF, az asszony-elfogadási-faktor!
[#taps]
TPU filamentet ír, megpróbálom beszerezni: 3Djake tűnik leggyorsabbnak és legolcsóbbnak.
Más ötletet, tanácsot is elfogadok.
Lajos

B.Zoltán

Ha TPU-t akarsz nyomtatni, akkor kell valószínűleg módosítani az extrudert, hogy ne gyűrje be.
Mk8

VighLajos

Köszönöm Zoltán, hogy felhívtad a figyelmemet.
Összehasonlítottam a linkelt ábrával, ami rajta van (Ender-3V-pro) kísértetiesen hasonlít a belinkelthez. A szál-behúzó kerekek után nagyon kicsi a rés, nincs hely a gyűrődésnek.
Aztán lehet, hogy az ördög a részletekben lakozik...

B.Zoltán

Az eredetnek az útját is meg lehet, akár egy golyóstoll betéttel hosszabbítani a görgőig, és akkor az is jó.

B.Zoltán

Most olvastam el még egyszer, lehet akkor neked már nem kell módosítani.