Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Kedves Kollégák!

2026.04.18-án szombaton ismét megrendezésre kerül a debreceni Hobby CNC találkozó.
Egy kis nosztalgia, múltidézés, tudás megosztás, és minden ami szokásos volt eddig is a találkozókon.
A változatlanul a korábbi találkozók helyszíne lesz ismét az otthona a rendezvénynek.
Debreceni Képző Központ Nonprofit Kft.
Debrecen Budai Ézsaiás 8/A

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Vagy csak a végállás kapcsolót kirakni a ház oldalára. (Nekem is ender 3 van.)

iv43r83d

Sziasztok!
Először is mindenkinek BÚÉK!
És még mindig azzal szenvedek hogy a marlin nem írja át az extuder motor lépésszámát.[#nemtudom] Aki tud kérem segítsen hogy mit kell beállítani!
Előre is köszönöm!
Üdv Csaba!

morvfer7

megkeresed a "configuration.h" fileba, kiszámolod mennyi és beírod.

iv43r83d

Szia!
Abban írtam át és mégsem jó![#nemtudom]

morvfer7

az, hogy mégsem jó, nagyon tág fogalom.
írd le mi a gondod pontosan.

szf

morvfer7

előkerestem az enyémben, de a tied látni kellene, mert gondolom más nyomtatód van.

iv43r83d

Ugyan úgy van beállítva mint a tied.

Pontosítva: átírja csak a nyomtatás elindításakor  már nem az az érték jön be az extruder motornak 95.3-nak kellene lenni ez helyett 85.7-el kezdi a nyomtatát.És azt nem tudom hogy a  85.7-et honnan veszi.

morvfer7

Most te menüből akarod atírni?

iv43r83d

Nem! A marlinban írtam át a lépés számot!

morvfer7

valamit rossszul csinálsz, de így nem lehet segíteni, ha nem tudjuk, hogy mi az amit csinálsz.

frkdv6dyr

Van egy tippem :) a szeletelőben más az érték. Ez nekem is előjött mivel eredetileg a gépem egy MakerBot replika és a szeletelőnek meg kellett szintén adni ezeket az adatokat.

iv43r83d

Holnap megnézem a műhelyes gépet!
Köszi!
Üdv Csaba!

guliver83

Egy pár órás nyomtatás eredménye.

cy3rt06r

Szervusztok !

A vezetőpálcához nyomott csillapítás hozott némi eredményt , simább lett a felület.

További módosításokat még nem csináltam.

Üdv.:
MaDo