Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Kedves Kollégák!

2026.04.18-án szombaton ismét megrendezésre kerül a debreceni Hobby CNC találkozó.
Egy kis nosztalgia, múltidézés, tudás megosztás, és minden ami szokásos volt eddig is a találkozókon.
A változatlanul a korábbi találkozók helyszíne lesz ismét az otthona a rendezvénynek.
Debreceni Képző Központ Nonprofit Kft.
Debrecen Budai Ézsaiás 8/A

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

morvfer7

Youtube lesz a barátod.
Nagyon jól leírtad a végén, mire kell keresned.

frkdv6dyr

Ja és már az OctoPrint is integrálva van, szóval pontosan hol tartasz és mi a gond (esetleg elképzelés).

keri

PSoft

Ma, beépítettem az MXL-es fogazott vezetőgörgőket...
[#t9p24611#]
Megint egy apró lépés a "korrektség" irányába.[#vigyor2]
Maga a szíjfeszítés, a motorok "tologatásával" történik mindkét tengelyen.
Az utolsó képen a most "nyugdíjazott", akkor hirtelen válas csapágyakból kitalált szíjvezetők.

zip0ji0se

Nekem is így van fent és a marlin oldalról az alaplaphoz tartózó githubos firmwer. Holnap megpróbálom a régebbit és köszönöm.

frkdv6dyr

Gondolom próbáltad a 2.0 verziót is. Mi a különbség nagy vonalakban?

Nállam például nem tudsz egymás után nyomtatni, csak ha lehűtöd félig, majd ki-be kapcsolás (áramtalanítod) majd kezdheted a következő feladatot. Ha nem így csinálom, vagy már a felfűtésnél fagy le, vagy jön a "kill()", vagy ha azt hiszem ma szerencsés vagyok, akkor anyomtatás közepén száll el. Még egy indítással két dolgot nem tudtam kinyomtatni. De van, hogy látszólag indokolatlanul meg áll és "force next"-re megy csak tovább.

xt79ipd3

Üdv!

Először is BÚÉK mindenkinek.

Másodsorban szeretném pár képben bemutatni az elmúlt néhány nap ténykedését. Sok méregetés és próbanyomtatás után kész az Ender 3 lineáris sín beépítése az X tengelyre. Szerettem volna, hogy a gyári állapot visszaállítható legyen (bár ez sokkal jobban tetszik), ezért így is terveztem az egyes alkatrészeket. A V6 extruder felfogatás és a kellékei innen vannak.
 Az összes többi saját tervezés Fusion 360-ban. (Sajnos nem nagyon értek még hozzá, ezért plusz másfél napot hozzá lehet számolni nyugodtan.)  Mit írjak a CURA nyomtatás végi parancssorba, hogy Y irányba ne mozgassa ütközésig az asztalt?

xt79ipd3

Még képek:

xt79ipd3

És még:

keri

[#eljen]
Szép [#taps]

Viszont valami szemet szúrt.
Műanyagra csavaroztad az acél sínt?
Szerintem nézz rá egy precíz élvonalzóval. Van egy tippem hogy szép hullámos és a csavaroknál át fog világítani a fény [#nyes]

Persze a nyomtatónál mindegy, de ha már ilyen jó kis anyagot beépítesz, akkor használd ki hogy jó. Igazából az aluprofilt is síkba kéne marni, de tapasztalatom szerint azok azért 2-3 nagyságrenddel pontosabbak mint a nyomtatott műanyag.

PSoft

Én is műanyagra csavaroztam az acélsíneket.

Nálam mindenhol átvilágít a fény, ugyanis...plexi a váz.[#nyes]

keri

Najó, de itt lehetne az aluprofilra is egyből.

xt79ipd3

Szívem szerint az alu profilra csavaroztam volna a sínt. Viszont alul és fölül a profil hornyában fut a bordás szíj. Akkor plusz görgőket kellett volna beépíteni, hosszabb szíj,stb...

RJancsi

És ha nem a profil tetejére, hanem az elejére csavarozod? Billentő nyomaték (lötyögés) tekintetében szinte semmi sem változott volna, legfeljebb 1-2 centivel messzebb kerül az extruder a hídtól.

xt79ipd3

Akkor 16 mm elveszett volna a hasznos nyomtatási területből. De ami a nagyobb gond: a végálláskapcsolót kellett volna átépíteni ugyanennyivel. Az meg be van építve az X motor felfogató konzolba. Vagyis új motorfelfogatás kellett volna.