Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

Devecz Miklós

Olvasd el mégegyszer, ez egy nem élő projekt. [#rinya]

3vv2btrhv

Talán itt írják .

3vv2btrhv

5fgy7npup

Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni!
Olyan problémám akadt hogy le akartam homolni a x y z tengelyeket jók is lettek de viszont mikor homolás után akár melyik tengelynek ki adok egy parancsot h menjen fel vagy jobbra vagy előre az asztal akkor mindegyik tengelyem az ellenkező irányba akar menni! Erre valakinek van valami tippje h miért lehet?

85zduwmua

Köszönöm.
Sajnos a pamuton nem ragad meg semmiféle ragasztószalag. Végül is próbaragasztás után hőálló szilikonpasztával ragasztottam rá két réteget. Nem volt vészes az ára így, hogy ugyanattól az eladótól vettem, mint a pei-t, egy postaköltséggel elküldte.

Vidéki kisvárosban nem egyszerű ilyesmit vásárolni... a helyi papír-írószer-ben vettem egy keretes, tűzködős parafatáblát. Gondoltam, majd szétbontom, és lesz parafalapom... de csak hittem... kartonpapír volt laminálva kb egy tized mm parafaréteggel. Mérgemben rendeltem ezeket pontos méretre vágott pamutlapokat.

A hócipőm kezd tele lenni, már hetek óta itt van a pei, de nem tudom feltenni. 4mm-es indukciós szenzort vettem, de alunál csak harmada távolságból érzékel. 0,4mm-el van az asztal fölött, kaptonszalaggal 1mm a Z offset. Ha rátenném a 0,8-as pei lapot, alá a 3M ragasztót, nagyon határ esetre csökkenne az offset. Gyorspostával rendeltem 8mm-es, 5V-os indukciós szenzor, ma jött meg, erre a csomagban 6-36V-os kapacitív szenzor van... :(((((

Devecz Miklós

Fordítva dugd rá a motorokat a csatlakozóba.

4ybj8h3c8

Akkor a nullára bandukolás iránya is megfordul.
A port pin beállításánál kell bejátszani a megfelelő irányokat.

Devecz Miklós

Benéztem, azt hittem, hogy a home irány sem jó. [#falbav]

5fgy7npup

85zduwmua

Végül is milyen boardot vettél?
Melyik firmware-t választottad?
Az utolsó stabil Marlin-ben már elég sok a támogatott board, ha jól van kiválasztva, beállítva, jónak kell lennie.

3vv2btrhv

5fgy7npup

Ramps 1.4 arduino mega 2560 drv léptető motor driver lcd 2004 kijelző

85zduwmua

Néd: nem vagyok egy szaktekintély, mindössze fél éve pörkölöm a filamentet. Csak azért próbálok Neked okoskodni, mert nem kaptál mástól választ. Lehet túl kevés infót adtál, vagy csak még nem jutottak oda a szakik, hogy segítsenek.
Első körben nézd át, hogy jól jumperelted -e a lapot, másodjára nézz bele a marlin configuration.h fájlába, hogy helyesen állítottad-e be a board típusát. Ramps 1.4-ből is van öt féle. Ezt a sort keresd:
  #define MOTHERBOARD BOARD_RAMPS_14_EFB
de lehet ez még másik négy Ramps 1.4:
BOARD_RAMPS_13_EEB
BOARD_RAMPS_13_EFF
BOARD_RAMPS_13_EEF
BOARD_RAMPS_13_SF
A boards.h fájlból puskázhatsz a lehetséges típusokat illetően.
Ha nincs arduino-s tapasztalatod, akkor nem lesz egyszerű az érintett pins*.h fájlokban kibogozni, pontosítani a szóban forgó portok pinkiosztását.

3vv2btrhv

Szobor projekt , alapozott , csiszolt 109mm magas