Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

Zozi

Azért nem felejtős. Az, hogy te nem tudtad használni még nem jelenti azt, hogy baja lenne. Ha megnézed az adatlapját, látod mire készült.

3htrurwv

Lehet, hogy én néztem be valamit, de voltot azaz feszültséget hogy lehet állítani rajta? Tudtommal csak áramerősséget lehet, de lehet valamit valóban rosszul tudok. Én nem tudtam 40-50mm/s fölé menni vele lépésvesztés nélkül. Azt is csak úgy, hogy a gyorsulás értékeket 1000 alá kellett állítanom a firmwareben, jellemzően 750-re az áramerősséget pedig a lehető legnagyobbra, amit még tolerálnak a motorok (cca 40 fokra melegedtek). A vezérlőkön hűtőborda és aktív hűtés, szóval azok nem melegedtek túl.

Ugyanezekkel az áramerősség beállításokkal a "klasszikus" A4988-akkal 2000 körüli gyorsulásértékellel 200mm/s-nél sem vesztettek lépést.

Itt a fórumban is kértem annó segítséget, SENKI nem mondott semmi olyat ami segített volna picit is a gyorsolás és lépésvesztés problémakörön. Ha belegondoltok, szerintem a működési elv maga hozza azt, hogy ez a meghajtó ugyanazon áramerősség mellett csak lényegesen kisebb nyomatékkal képes hajtani a ugyanazt a motort. Emlékeim szerint angol forumokon is többen erre jutottak.

Ezért lett részemről a korábban leírt a konklúzió, azaz részemről felejtős, mert nem tudom tolerálni a kétszeres nyomtatási időt.

Pl egy a hivatkozottak közül: reprap fórum.

A kulcsmondat: "Keep in mind when you go to higher microstepping ratios torque goes down" Én is így tapasztaltam...

3htrurwv

Gondolom a referencia feszültségre gondolsz, ami az áramerősség indikátora, nem pedig a motorok feszültsége.

3htrurwv

Felbuzdulva azon, hogy nálatok működik, ismét tettem egy próbát, azért már eltelt sok idő, javultak a firmwarek, és láss csodát, az új MK4Duo firmwarevel úgy tűnik működik rendesen. Úgy tűnik nincs lépésvesztés egyelőre 95 mm/s-el hajtom jelenleg 2000-es gyorsulással.

pagabee

DRV8825 léptetőmotor vezérlőt használok 32-es mikrolépéses módban. Az extrúdermotornál lassú nyomtatás esetén feltűnt, hogy majdhogynem fizikai lépésszöggel lépked a motor, mint ezen a videón 0:20-nál.
Kíváncsiság képpen fast decay módba átforrasztottam egy vezérlőt. Az extrúder motor  esetén egyeneletes forgás tapasztalható, hangosabb nem lett tőle. Gondolom X és Y tengely esetén is javulás tapasztaható, (annyira nem figyeltem), viszont a motorok zaja elviselhetetlen lett, valamint a bodrásszíj egy bizonyos sebességnél berezonlált, rezgett.

A TMC2100-ért sokallom az árat, hátha később lejjebb megy.

Valakinek esetleg van tapasztalata THB6128-al vagy LV8729-el? Mind a kettőnek elég magas a PWM frekvenciája, 100kHz. A DRV8825-nél ez csak 30kHz.

vjanos

0i8bkxjf4

Keresgettem a neten hogy kell jól konfigolni ezt a videót találtam na nekem 1,3 volton már nem melegedett a vezérlő

3vv2btrhv

[#integet2][#finom][#law]

85zduwmua

Végre megérkezett az LJ18A3-8-Z/BY DC5V indukciós közelségérzékelő szenzor. Az alu asztalt 3,6mm-ről érzékeli, és meglepően pontos. Többször is ráküldtem az M48 P10 parancsot, az alábbi értékekkel tér vissza:
Standard Deviation: 0.000500
Standard Deviation: 0.000612
Standard Deviation: 0.000612

85zduwmua

Szemből.
Semmi extra, csak ahogy a nyomtatókra szerelni szokták.
Csak meglepődtem, mert a 6-36V 4mm-nek nagyobb volt a szórása.

s2k5ycubj

Azt nem csak át kell forrasztani,hanem poti kéne rá. És szkóppal  beállítani rendesen a motorhoz. Alapból középállásra húzzák 2 ellenállással,az ic-n belül. https://www.youtube.com/watch?v=Wf8rN3bV8XM  Sajnos az angolom nekem is hiányos,de látszik a képen is,hogy mi változik amikor állítja. És még egy gondolat,érdemes megnézni,hogy a gyártó mekkora és milyen panelt javasol hozzá,hogy a hűtés megfelelő legyen.

A videó linket lehet elszúrtam de már késő van...

pagabee

DRV8825-nél a decay mód átkapcsolási szintje nem állítható.

s2k5ycubj

De,állítható! A gyári adatlapon nincs erről semmi írás sajnos.
Ha megnézed újra a videót,akkor látod,hogy potin állítja a DECAY mod-ot. Olvastam erről régebben,de most nem találom. Az ic nem csak a 3 állapotot tudja! Mert ugye alapból fél ref-re van húzva ellenállással,belül. De ezt nem csak alacsony vagy magas (3.3V) lehet állítani,van több lépcsője is. A kicsi lila paneles verzió borzalmas! Nagyon kevés a hűtése,nincs rajta tápszűrés sem rendes és az árambeállító potiról is el van spórolva a megfelelő kondi. Ezért nagyon zavar érzékeny az egész panel. És,ha nem kikapcsolt állapotban vagy műanyag csavarhúzóval állítod az áramot akkor is szeretnek meghalni egyből sajnos. Keress rá te is,hátha találsz róla valamit.

000000000

corexy hez használt gt2 6mm 20 fogazású kerékhez keresnék szij vezetö csapágy tipus valaki tudna mondani  min 5mm feleti tengelyre fel is huzható?
köszönöm!