Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

85zduwmua

Van itt valaki, aki otthon van a Simpify3D beállításában?
Szeretnék kérni egy kis segítséget:
A Starting Script-nél beírom a M107; M104 S0; M140 S0, majd a  G28 és G29 parancsokat. Nem bírom arról meggyőzni, hogy ezeket valójában a gcode elejére tegye, mindig a beállított hőfokra fűtés után biggyeszti be, én meg szerkesztgethetem. Igazából előnyös, ha az asztalszintezés felfűtött asztalnál, de ez idő alatt tehermentesített vezetékekkel, kikapcsolt fogyasztókkal végezze. Az asztal előmelegítését manuálisan szoktam megoldani a nyomtatás megkezdése előtt.

vjanos

keri

Mi a baj a terhelt vezetékekkel?
Én is előbb felfűtöm és úgy kalibrálok.
Amúgy nekem sem sikerült a gyári start ciklus elé bepakolnom semmit.

3htrurwv

Próbált már valaki hőálló szilikonból "védősapkát" önteni a hotendre házilag?

Ilyesmire gondolok.

Elkészítettem az öntőformát, arra lennék kíváncsi, hogy milyen leválasztó anyagot használjak (lehetőleg háztartásban megtalálhatót)? Az első garnitúrát kiöntöttem leválasztó anyag nélkül, persze egybe is gyógyult az egész. Csodálkoztam volna, ha jó lesz, de sehhol nem írtak leválasztó anyagról semmit :)

Egyébként sima ecetsavas 300 fokig hőálló szilikont használok egyelőre, nem kétkomponensűt. Kell neki pár nap, mire kikeményedik.  Ami igazán jó lenne az ez, de 15 ropi a kilós ebayen németországból, itthon sajnos nem találtam beszer forrást rá.

keri

Művész ellátó, vagy
Novia
Minden szilikon hőálló, a hőállóbbak 300 fokig, a kevésbé 200 fokig, de az is bőven bírja a nyomatófejet.

Szilikon elég gyatra hőszigetelés.
Sima kaptonnal körbetekered kétszer az is bőven jó.
Csináltam olyat hogy hőszigetelő kerámia paplannal tekertem körbe, minimálisan jobb volt a hőeloszlás miatt a nyomtatás minősége, de annyira nem hogy kínlódjak vele a jövőben [#hehe]

Azt akarom még kipróbálni, hogy a fúvókát teflonnal leburkolom. Egyrészt hogy ne hűljön vissza az anyag benne, másrészt, a teflon végű fúvókához nem ragad az anyag, kevésbé szálazna.

keri

Ja, formaleválasztó, sima olaj. Bármilyen, akár étolaj is.

3htrurwv

Köszi a gyors választ!

A mostani gépem nekem is kerámia lapokkal van lehőszigetelve, jól betekerve kaptonnal. De az új gépembe, végre szeretném beszerelni a diamond fejet, aminél ez kevésbé tűnik járhatónak, ezért gondolkodtam el a szilikonon. Egyébként talán nem is az a lényeg, hogy a legjobb hőszigetelő legyen, hanem, hogy a tárgyhűtő ventillátor orkánja ne érje a fejet közvetlenűl, mert az túl nagy hővesuzteség lenne.

keri

Egy próbát megér, majd számolj be az eredményedről. [#vigyor]

Dakota25

Pár réteg mezei teflonszalag csodát tesz. Kézzel sikoltozás nélkül megfogható a működő hotend.
Lehetőleg ne legyen ilyen rongyos, mint a képen! Az effektív fűtőteljesítmény így kb. 10 W.

GPeti1977

Ha kész nyomtatást berakom hőkezelni akkor erősebb lesz?
 Gondolok a függőleges rétegződés közötti kötésre főleg. Úgy gondoltam hogy berakom hőkamrába akkor hőfokra mint az adott anyaghoz az asztalhőmérséklet, illetve a tárgyat homokba ágyazom hogy ne deformálódjon.

3htrurwv

Már szárad is, 2 nap múlva meglátjuk mi lett belőle. :)

wt8g4i4

hatalmas szünet után az első fények kigyulladtak :)
Már csak rá kéne erőszakolni az Fw-t illetve a configot

000000000

Ez már modernebb kivitel lesz van hozzá távszabályzo is ha kávézni menél meló közben...[#vigyor]

wt8g4i4

két hét múlva, kiderül mire jó a távszabályzó,remélem a kávét is behozza :O
Akkor lesz időm feltölteni az fw-t.
Addig lesz időm kitalálni merre menjenek a vezetékek illetve hova kerüljön a vezérlés.

85zduwmua

Igazából az a gond, hogy ha a szonda vezetékeivel egy kötegben futó vezetékekben nagyobbacska az áramerősség, akkor 500 mikron a deviation, üresjáratban pedig csak 5 mikron.