Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

85zduwmua

Bocsánat, egyel több lett a nulla: 50 vs 5 mikron a tényleges deviation értékek.

2vkx6unz

Ha jól látom akkor ez egy smoothieware klón. Itt nem tudom mennyire kell egyedi FW mert inkább a konfig fájlban kell állítgatni. Ahhoz meg elég egy notepad. Persze a menü az LCD-re az más kérdés.
A FW rátöltése sem bonyi, csak fel kell másolni egy SD kártyára, bele kell dugni a helyére és ráadni a tápot. A konfig is szerkeszthető egy PC-ről az USB porton keresztül. Lehet, hogy megy Etherneten is, de azt nem próbáltam.

keri

Pont olyan mint az ára.
Kínaiak nem tudnak jó csapágyat csinálni, de sok alkalmazáshoz ezek is megfelelőek, és legalább jó olcsóak.

vjanos

Az elsőhöz hasonló, csak DFH nevűvel dolgoztam.
Nem tetszett, három sinen a kocsikat cserélgetve az egyiken lötyögtek, a másikon szorultak. Volt amelyik akadozott, a szennylehúzók is igénytelenek.
Én inkább vennék valami használtat itt...

Az MR15 állítólag jó, de az csak két golyósoros, nyomtatóhoz persze elég.

000000000

közben találtam videokat ezekröl a linekröl tényleg némelyik használhatatlan ahogy irjátok!
jolet volna mert ez befért volna kis helyre Y tengelyhez ahogy itt is...

köszönöm!

pagabee

MGN12 névre hallgatóból vettem 3db-ot, de többet se fogok...
- A kocsikban a menet semmilyen, a menetnek csak a hegye fog, a csavart tönkerteszi, nem lehet teljesen meghúzni.
- A sinek görbék, valószínűleg a szállítás következtében. Hungarocel lemezek között küldték, valamit rápakolhattak. Felfogatva igaz kiegyenesedik, de...
- A kocsik és a sínek össze vannak válogatva. Nem tudod felcserléni őket, mert vagy lötyögnek vagy szorulak egymáson.
- A kocsikból golyók hiányoznak.
- A szennylehúzó csak dísz.
- Nem azt kapod mint ami a képen van, mert a képen egy márkás van.
- A sínek megmunkálása siralmas, az egyik végén szorul a kocsi, a közepén akadozik, a másik végén lötyög.
- A sineken a felfogató csavarok besüllyesztése eltérő, hol ilyen hol olyan mély.
- Vicc az egész...

vjanos

Nah, akkor az is ugyanolyan rossz mint a DFH :/

000000000

köszi hogy meg osztotad infot![#worship]
hiwinre nem megfizethetö (nekem) igy maradok a 12mm
SCS12 szériánál...ami tényleg használható jó áron is nyomtató/ lézer megoldáshoz![#smile]

3htrurwv

Végül elkészült.

Ma reggel ki tudtam venni a formából, ilyen lett (remélem sikerül a képfeltöltés).

3htrurwv

Holnap készítek pár tesztet, a hőszigetelő képességéről, pár összehasonlítással, az alábbiakra gondoltam (ezekhez van cuccom itthon):

1, hőszigeteletlen fej
2, kapton szalaggal betekert fej
3, kerámia lapokkal szigetelt fej
4, szilikon szigeteléssel ellátott fej

Egy 50 minis ventillátorral azonos távolságból fújatom majd a fejet. Mérem a belső és felületi hőmérsékletét diagramokkal persze pid hangolás után mindíg. Meglátjuk mi lesz a különbség.

keri

Az komoly [#wilting]
Ennyire nem volt rossz amit én láttam, de jellemző a kínaiakra, hogy beetetési időszakban még odafigyelnek a minőségre, aztán meg többet nem izgatja őket.
Vagy a kínai másolatot is elkezdik másolni, fene se tudja.

keri

Igen én is ezért döntöttem ezek mellet.
12mm bőven elég a nyomtatóhoz, bár azért ezeknél is kellet trükközni a kínai csapágyakkal. Tengelyt azt Klavional vettem mert ők egyrészt jót, másrészt egyeneset árulnak, és nem vészesen drága.
Ha lett volna nekik csapágyat is HiWint vettem volna szívem szerint.

...azért milyen gáz. HiWin volt az olcsó gagyi megoldás még nem olyan rég [#hehe]

keri

Jól néz ki [#eljen]

keri

Ha megteszed azért mindenki csak hálás lehet, de szerintem csak akkor tölts ezzel időt ha nagyon unatkozol.
Én a pucér vs. szilikonos nyomtatásra lennék kíváncsi úgy hogy nyomod rá a levegőt.

Nagy anyagmennyiséggel és kevéssel is, tehát 0.1mm lassú és 0.35mm-es réteggel gyors nyomtatással.