Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

KBalázs

Slic3r-ben simán spirál vázára állítva egy réteget húz.

keri

De gondolom akkor kihagy pár részt, ami kéne.
A Slic3r amúgy az egyetlen ami viszonylag jól kezeli ezt a problémát.

KBalázs

Sose próbáltam ezt, csak látom meg kerülgetem a beállítások közt.

keri

Előnézetben megnézheted merre mennek a szálak.
Monjuk nézd meg http://www.thingiverse.com/thing:56147" TARGET=_fnew>ezt a modellt.
Az egyik szárny szegmensén pl.
Egy fallal kell kinyomni, de tipikusan a váza mód ezen nem működik, mert bonyolultabb a szerkezete.
Na ezt gyakorlatilag csak a Slic3r tudja kinyomtatni megfelelő minőségben, a többi azt csinálja amit vjanos is írt.

keri

Amúgy próbáltátok az új Marlint? 1.1.0 RC3

Nekem most ez került fel a CoreXY végállás kapcsoló probléma javításaként, de szépen letisztázták, kellemesebb a kezelés és láthatóbb karaktereket használnak.

vjanos

Ja az van most nekem is
Menet közben a tune menü nálad is bugos?

Megnézem majd a slic3rt... de a tökömet, hogy mindegyik szeletelőben van valaki bénaság...

balika

srácok csatolnék egy-két képet a sterimob alkatrészről,a modell már megvan,egy teszt nyomtatást is csináltam abs-ből. mondjuk majd a gyakorlat megmondja miből lesz a legjobb kinyomtatni,van még pla,hips,petg. a fényképet azért csatolom,hátha valakinek lesz még ilyen gondja.
http://1drv.ms/21gN0YW" TARGET=_fnew>Sterimob alkatrész

keri

Múltkor én is ezen háborogtam :)
Nyomtatás közben nem néztem de kézi mozgatás közben tudtam állítani a fej hőfokot.

ru38j6dt2

Én a helyedben csak egy zárható szerszámot nyomtatnék( öntőformát ) és valami nagyon kemény szilikonnal, vagy rugalmas poliuretánnal kiönteném! Még a benne levő fém fúvókát is el tudnád helyezni, ha ügyesen tervezel, hogy jó helyen legyen, és ugyan úgy nézne ki mint az eredeti! A mechanickai, és termikus tulajdonságairól nem is beszélve ...  

000000000

Berosszás, hogy a szovtverekkel mennyi gond van![#csodalk]
Ehhez képest a gép építés gyerekjáték. :-)

000000000

Herz PLA val olyan gondom van hogy nagyon vékony szálat húz mindenre.
A retaction 20 on van és 3mm -t huz vissza.
A test nyomtatás szép minden csak ez a pókháló van mindenen.

KBalázs

Herz szálakkal már régebben is volt gondod, ha jól emlékszem. Lehet túl magas hôfokon próbálsz nyomtatni, nálam a 190C' bejött.

000000000

210/50 en van.

PETG-t és nylon t hol lehet rendelni?

keri

Némelyik szálnál előfordul. Pl. a zöldnél nekem is felróták hogy borotválni kéne a békát :)
Ez ilyen. Egy laza gázfáklyás kezelés megoldja.
Igazából a végtermék minősége ezeknél a szálazós fajtáknál jobb is, mint azoknál ahol nincs pókháló.

RJancsi

Az a baj, hogy zöld szállal próbálkoztál. Ha barnával csinálod, lehet, hogy szőrös lesz, de ráfoghatod, hogy https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/7a/Trichobatrachus_robustus_1.jpg" TARGET=_fnew>guineai béka