Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

Devecz Miklós

000000000

Sziasztok, 3D nyomtatás témakörben írom a szakdolgozatom, és nagyon hálás lennék, ha segítenétek egy kitöltéssel a végeredményt. Ha van egy pár percetek (eddig kitöltések átlaga 7perc körüli), akkor kérlek nyomjatok a linkre: http://online-kerdoiv.com/index/view/hash/b2f17cfef0ce5e446084cf64029af49b (a fiúknak külön köszönet jár,mert eléggé le van maradva ezen nem képviselőinek száma)

KBalázs

Alapfeltevés hibás a kérdôív, abból indul ki hogy NINCS nyomtatója a kitöltônek. Itt ebben a topikban például szinte mindenkinek van. De egyéb logikai hibák is vannak a kérdôívben, nagy kár hogy nem nézetted meg közreadás elôtt legalább egy hozzáértôvel.

000000000

Szívesen, bár csak 3-4 perc volt kitölteni. Valóban hiányoznak a kérdőívből a már "van nyomtatóm" típusú választási lehetőségek.

Messer

"Itt ebben a topikban például szinte mindenkinek van. "  Akinek nincs és bejelölte, hogy semmiképpen sem vennék, az nem azt jelenti, hogy nem is akarja, hogy legyen. Azt jelenti, nem venne, inkább épít egyet.  :)

ezsolt74

s7manbs8

Miféle szakon lehet ilyen témakörben írni ilyet ?

wt8g4i4

az én szakdolgozatom is 3D nyomtató témakörben  mozog, igaz az építésről,
Ezsolt nak én láttam ilyet kiállításon ,le egyszerűsítve úgy lehet vele nyomtatni mint azzal a mostani "menő" cuccal az a 3d nyomtató toll gyerekeknek. Csak ez komolyabb :)de meglepő hogy ha be programozod a robotot akkor kinő a semmiből a váz :) a dmg gyárt már ilyen gépet 5 tengelyeset nem robotkarost

vjanos

Szinte biztos vagyok benne, hogy az adott kérdéssor nem műszaki, mérnöki diplomához lesz :)

s7manbs8

A kolléga hölgy az adatlapját nem töltötte ki, így elmarad a kitöltés, meg amúgy is mióta egyszer egy IQ tesztet kitöltve a neten 149 jött ki, nem merek válaszolni a kérdésekre. :)

vjanos

Talán mindenkinek jobb így :)

keri

Mert ez egy marketinges kérdőív, ne mérnöki szemmel nézd :)))
Az a verzió, hogy van nyomtatód, nem érdekli a marketingest :)

keri

Igen.
Bár ez elég rondán dolgozik az elektromos íves olvasztás miatt, de legalább olcsóbb mint a lézeres.

keri

3D nyomtatás 50éven belül nem lesz olyan mint a tintasugaras nyomtatás, mert míg egy szövegszerkesztőt bárki meg tud tanulni kezelni, műszaki eszközök 3D tervezéséhez műszaki felkészültség kell. 3D tervezők egyszerűsödhetnek, pl létezik gyerekeknek szánt nyomtató, ami előre tervezett modulokból épít és azt lehet kinyomtatni.

Iskolákban sem a szemléltető eszközök nyomtatása lenne a fő előny, hanem a fent említett műszaki érzék gyakorlása.
Technika órán kifaragunk egyszerű dolgokat, de ha a gyereknek lehetősége van megtervezni egy bonyolult dolgot, és meg is valósíthatja akkor az nagyon jó készség fejlesztő.

Nekem a LEGO volt ilyen gyerekkoromban, a 3D nyomtatásban viszont több az alkotási lehetőség.

Az a kérdés hogy honnan szerezném be a nyomtatható tárgyakat, sem teljesen korrekt. Én legális úton töltöm le egy 3D nyomtatós közösségi oldalról. Néha tervezek is ha pont olyan nincs ami kell, és ezt én is megosztom ugyan ezzel a közösséggel.
Címe: Thingiverse.com

Szerintem elsődleges előnye a játékon túl, az egyedi ötleteinket nagyon gyorsan meg tudjuk valósítani. Vagyis fejlesztéshez, prototípus gyártáshoz, kísérletezéshez használom első sorban.

keri

Még annyit, hogy a 3D nyomtatás nem a jelenlegi technológiával fog széles körben elterjedni.

Ahhoz olyan technológia kell, ami bármit ki tud nyomtatni, nincsenek technológiai korlátai, illetve jelentősen javulna a pontosság, és felületi minőség. Létezik ilyen, csak az viszont túl drága az elterjedéshez.