Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Jóvan na ne harapj ketté, azért mert te nem érted [#integet2]

ezt is én írtam:
"A másik, pedig a hagyományos UVresist levilágítós technika. Amitől gyors, hogy megoldották, hogy gyorsabban kössön a gyanta egy oxigén áteresztő membrán és a hozzá tartozó gyanta kifejlesztésével. A gyanta ráadásul csak a membrán-gyanta határfelületén köt így, nem rétegenként kell levilágítani hanem folyamatosan lehet kihúzni egyenletes sebességgel, folyamatosan növesztve a munkadarab alját.

Csodálatos fejlesztés a vegyész úrtól, de nem olcsóbb, így nem ez fogja hozni a széles körű terjedést."

Szóval nem értem mivel vitatkozol?

VÉLEMÉNYEMET meg tartom. Ettől nem lesz olcsóbb, és nem is valami feltűnően eltérő újdonság. Régi technológia felturbózva.

Marketing ott van, hogy úgy állítja be mintha gyökeresen eltérne az eddigiektől, pedig nem.

ezsolt74

Ez nem semmi.

https://www.youtube.com/watch?v=3_-ztp5Na-k" TARGET=_fnew>Fischertechnik 3D printer

rtzu

Hasított lineáris csapágyat használt már valaki?
(pl. LM10UUAJ típus)
Van ennek valami hátránya, a sima, zárt csapágyhoz képest (az előnye megvan, "állítható")?
A rendelt kínai csapágyak közül jó pár a klavio-s tengelyen enyhén kottyog. Érdekes, hogy a 10 rendeltből kb. 4-5 kottyog kisebb-nagyobb mértékben , a másik fele jónak tűnik, kézzel nem érezhető kottyanás.
Gondoltam rendelek ilyen hasítottat, így ha kicsit kottyog, akkor azt a néhány századot rá lehet húzni.

mex

Van Legoland,ez meg egy kicsit "gagyiland"...

vjanos

Szerintem jó, de rendes alu hát kell hozzá, ahol tudod finoman feszíteni...

wt8g4i4

olyan kérdésem lenne hogy 1,75mm narancs színű pla-t honnan érdemes rendelni ? egy komplett guriga kellene, ebayon van sok de nem tudom melyik normális minőség

ih7fm6t23

Nálunk van raktáron.

3vv2btrhv

Volt már kezedben Fishertechnik ?

keri

Prusa I3 alapján épült ahogy elnézem, rendes alu profilokkal. A fej egy kicsit egyszerű, meg az a műanyag láncos összekötés sem biztos hogy jobb mint a GT2-es szíj.
No meg azért kíváncsi lennék a műanyag orsó kottyanás mentesítésére és tartósságára.

Ezeket leszámítva ha normális áron adják akkor jópofa játék a gyereknek.

Én legóból építettem plottert, annál tuti jobb :)

mex

Nem volt még a kezemben Fischertechnik gyártmányú játékszer, mindenesetre a videót és az elkészült munkadarabot elnézve bizony nem csúcstechnológiagyanús a cucc.
Mégis mi benne az a hatalmas durranás?

vjanos

Úgy nézem ez a tipli gyártó Fischernek valami http://www.fischertechnik.de/en/Home.aspx" TARGET=_fnew>játékra szakosodott része.
Mondjuk nekem sem tetszik, 700 eurot szerintem nem ér meg...

PSoft

Tipliben, rögzítéstechnikában, viszont toppon vannak!

Valószínű, ha veszel tőlük egy zsák tiplit, adnak hozzá egy ilyen piros, elemes markolót.:))

keri

A FisherTechnik egy gyerekeknek szánt építő készlet, azaz játék! Ugyan az mint a LEGO, csak ez Német. Nem csúcs ipari technikának van szánva, hanem hogy a gyerek könnyen össze tudja rakni.

keri

Hát én nem vagyok hasra esve attól sem.
Szép meg minden, de jobban bevállt http://www.antennacentrum.hu/custom/antennac/image/cache/w500h500m00/product/12kockatip.jpg" TARGET=_fnew>ez a fajta, és töredéke áron kapható.
Főleg laza falszerkezet esetén amikor nem halálpontos a furat, a fisher könnyebben kijön, ez meg szépen beleszorul oda ahonnan ahol a fisher már nem kapaszkodik.