Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Tényleg a füldugó a legjobb.
Az egy spéci hang elnyelésre tervezett anyag.

rf63unrk7

"Nem tudom eldönteni, hogy picit túl van-e extrudálva, vagy esetleg az említett rezgések miatt nem sima, függőleges a fala."  

:-)

A válasz pofon egyszerű! Ennek még azért nem sima az oldalsó fala, mivel ez a nyomtatott alkatrész hiányzott ahhoz, hogy ennek beépítése után sima legyen az oldalsó fal.  

Amíg ez nem volt, addig csak a négy menetes szár határolta be a vízszintes irányú elmozdulást, azok meg ennyit tudtak.  

Már az elején, kb. 4 éve így akartam megoldani a megvezetést, csak nekem ez most hobby, és nem volt rá ingerenciám beépíteni ezt a pár hiányzó alkatrészt. Úgy terveztem, hogy a vége felé már önmagával nyomtatom ami szükséges még, és így is történt. Elég jól nyomtatott egyébként e nélkül is.
Mondjuk érdekes tapasztalat volt az első réteg problémája is ezzel kapcsolatban. Amíg nem volt beépítve, az első réteg sem volt összefüggő, tükörfényes. Amikor beépítettem, akkor jöttem rá, hogy e nélkül volt annyi oldal irányú elmozdulás, hogy a "top", "bottom" felületre is kihatott.

Itt minden mindennel összefügg...

vjanos

Világos :)

Egyébként az én asztalomban nincs rugó :)

NickE

Kb. 3 év alatt összegyűlt egy kartondoboznyi nyomtatási hulladék ABS műanyag. Mit lehet ezzel csinálni? Eddig gyűjtöttem, hogy ha lesz esetleg később szálhúzóm, még jól jöhet, de nem valószínű, hogy belátható időn belül szálhúzót fogok építeni.

rf63unrk7

Az enyémben sem volt eredetileg :-)
De az ember fejlődik :-)
A szintezés miatt raktam be én is, de az élet megtanított, hogy nemcsak arra jó...

Sőt ugye a Te gépednél két oldalán van alátámasztva az asztal, mert volt belőle keveredés :-)

KBalázs

Nekem a géplábak alá az a polifoam szerû csomagolóanyag van nagyon vastagon (5cm) betéve, vágtam kockákat és azon csücsül. Előtte kis túlzással az utcáról is hallható volt, most aludhatnék is mellette. (Aki Lonewolfhoz megy, kaphat tőle, van neki pár raklapnyi, időnként elviszik hulladékosba.)
Ja, amúgy az én gépemben sincs rugó az asztal alatt. Mondjuk lehet kéne.

wt8g4i4

én,tervezek bele tenni rugót a szintezés miatt meg ha nem koccan a fej, tudjon mozdulni valamerre az üveglap és a fűtőasztal

balika

Srácok ABS+üveg kombóval nincs még sok tapasztalatom,szóval,hogy szeditek le a tárgyat az asztalról,hogy nem pattanik el,és simán lejön,mert Nekem kb 5 nyomtatás után,el is tört az üveg. Nálatok mennyit bír a sima üveg?

vjanos

Építs mégis szálhúzót, és adok mellé egy karton PLA-t :)

balika

aha,szóval nem hagytam eléggé lehűlni az üveget :)
most már ezt is tudom.

Jordan Gabor

hangfal alatt a tuske nem nyel el rezgest, eppen ellenkezoleg, atadja a padlo fele. Azert jo a tuske, mert tuti billeges mentes alatamasztast kapsz. Amikor a membran kimozdul, a padlo ellentart. Ez kulonosen kis tomegu dobozoknal fontos. Nagy tomegu dobozoknal csinaljak azt is, hogy gumitomlon lebeg, ami eppen az ellenkezoje.  
Szoval nyomtato ala csak akkor rakj tusket, ha jol at akarod adni a rezgeseit a tamaszto feluletnek. Ha nagyon elvalasztani akarod, akkor a felfujt gumitomlo megoldas lehet. Mondjuk en nem csinalnam, mert helyet foglal, de fuggesztve megoldhato, ugy, hogy ne billenjen el.

UDV JG

vjanos

Hasáb jellegű tárgyaknál nincs is gond.
Szoktál retraction gyilkost nyomtatni? :) Pl eiffel torony, vagy valami voronoi mintás cucc?

keri

Nem jellemző :)
Be van állítva hogy csak nemtom hány mm extrudálás után engedje a retraktiont. Így ugyan húzza a szálat a fenti eseteknél, de nem sül be.

keri

Ennek a magyarázatnak több az értelme, de akkor, ezek szerint ennyi erővel oda dübelezhetem a falhoz :)

vjanos

Wáááááááááá, help!

Van egy cső szerű modellem, 1mm-es fallal.
Jelenleg a rettenetes Volcano fej van fenn, 0.8-as fúvókával.

Hogy a túróba lehet ezt úgy kinyomtatni, hogy ne duplán húzza a falat?
Akárhogy állítgatom, rétegenként mindig kétszer megy végig, ugye a külső és a belső fal miatt, és így 1.5mm körüli falat csinál, holott én csak egy 0.8-ast szeretnék.  
Ha 1mm-re veszem az extrusion width-et, akkor meg ki se rajzolja a falait.
Váza módban sem...
Simplify3d, de a cura is ezt csinálja :S