Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

0bn8uxmw

jav: "pl. Szíjban pedig acélszálas az NEM nyúlik annyit a hirtelen irányváltáskor. "

keri

Én a rugós támaszt az asztal szintezés lehetősége miatt használom. GOndolom a többiek is. Ez a legegyszerűbb megoldása, de a rugó elég jól elő van feszítve.
Csak akkor mozdul el ha negatívba küldöm a Z tengelyt :)
Persze jó dolog a mechanikai erőhatároló szerepe is. Mentette már meg a gépet.

0bn8uxmw

Kérdés a hangfalaknál használt hegyes kúpos lábnak mi pontosan értelme? Az milyen csillapítást szolgál?

keri

De a rugó elő van feszítve egy merev csavarral. Szóval nekem merev kapcsolat egy adott erőig.

A "szennyvíz a borba" az előfeszítés nélküli szándékos rugalmas elem beiktatása.

RJancsi

Ha minden igaz, a hangfal rezgéseit nyeli el és nem hagyja, hogy az alsó lapja átadja a környezetnek (bútornak vagy a padlónak). Így csak az a mélyhang szól, ami a hangszóróból jön és nem rezonál az egész környék (mint az uborkafejű izomagyúak kocsija a csomagtartóban levő mélynyomótól).

rf63unrk7

"Lényeg hogy ha a fej és a mozgatás közötti kapcsolat bármilyen formában rugalmas, akkor a dinamikus terhelések hatására pontatlanság és rossz minőségű felületet eredményez, mert nem követi pontosan a kijelölt pályát." - erről egy szót sem ejtettem, erről Te beszélsz, majd egyszer még visszatérek rá, most inkább hagyom a kedélyeket lenyugodni.. megemészteni az elhangzottakat.

"Szándékos rugalmas elemet szintén felesleges beépíteni, mert adott mechanika pontosságát, merevségét rontja. " - megint felteszem a kérdést, miért van majd mindenkinél rugó az asztalban ? Nem én találtam ki, én csak elkövettem a hibát, hogy elsőre kihagytam, és túl merev volt a szerkezetem. Mert hasonlóan gondolkodtam mint most Te.

"Az a probléma amit eredetileg felvetettél, hogy a kiálló akármibe elakadást kezelni tudja arra meg kiválóan alkalmas az asztal rugós előfeszítése, mert ez erőhatárolóként addig merev amíg el nem érjük a rugó előfeszítését, utána pedig hirtelen enged. Tehát a minőséget nem rontja de mégis enged ha kell."  

- mégiscsak sikerült közös nevezőre jutni. Tehát mégiscsak jó az a rugó, nem árt az a beépített rugalmasság :-)
Nálam az extrudernél is van.  

Szerintem ez jó a témát lezárandó, mert még megszól az admin.

rf63unrk7

A hasonlat arra utalt, hogy egy rendszer merevsége pont akkora, mint a leggyengébb elem merevsége a hatásláncban. Nem pedig összeadódik.

0bn8uxmw

Köszi [#worship].

Lehet megérné kipróbálni milyen rezgéseket képes elnyelni a nyomtató vázából, nekem eddig a láb alá legjobban a füldugó vált be brutálisan levitte a gép hangját (és tényleg nem a fülembe raktam....)

s7manbs8

Marlinnál mit nézzek, ha nem akar a ventillátor a D9 kimeneti ponton M106 parancsra menni ?

keri

A hegyes csúcs a parasztvakításhoz kell :)

Nem kaptam erre még értelmes magyarázatot hogy miért is lenne ez jó.

Valami olyasmit magyaráztak, hogy a kicsi felület meg a 3 darab láb nem billeg, ez igaz, de ettől még a rezgések átmennek :)

0bn8uxmw

Az alaplap tipust. Régen 33 volt most meg BOARD_RAMPS_13_EFB (extruder Fan bed) néven fut.

s7manbs8

Kösz, emez még a régi verzió itt 33 van azt hiszem.

s7manbs8

M106 S255  -re be kellene kapcsolnia gondolom.

keri

Nem nagyon érted...

mindegy, majd rájössz. Többen leírtuk a lényeget.

keri

Valójában összeadódik.