Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

vjanos

vjanos

Olyan progit tudtok amivel STL modellnek adott részét lehet skálázni?
Tehát mondjuk emberszobornak csak a lábait nyujtani.

3vv2btrhv

rf63unrk7

Én is fűtött asztalra nyomtatok, csak a mérete a négyszerese a normálnak. És ott már a fűtésre fordított költség egyenlő az anyagárral, mivel az idő is drasztikusan megnő. Nem beszélve a trafó problémáról. A műanyag hőtágulásáról, stb. Ilyen alulapot lézerrel is lehet perforálni, vannak cégek rá kilowattos lézerrel, de a vasklorid maratás otthon is kivitelezhető. Meglátjuk, beválik-e.

keri

Ja, ok.
Én arra gondoltam hogy simán lecsavarozom. Odanyomtatom a csavarozáshoz szükséges füleket, és belehajtok az asztalba mondjuk 3-as csavarokat, aztán jöjjön fel ha tud :)

keri

Elhatároztam hogy végre felrakok végállás kapcsolókat legalább az egyik felére a gépnek.
Viszont ez a rohadék Marlin, CoreXY mechanikával nem kezeli csak negatív irányba.  

Nem is értem miért nem lehet kezelni.
Hiába erőszakolom rá hogy engedélyezve legyen rosszul működik.

Amíg csak Y irányra van kapcsoló élesítve addig szépen rááll. De X irányra már nem akar se külön se együtt, akárhogy variálom.

Semmi logika nincs benne. Kapcsolók beállításai jók.

Be van állítva az is hogy csak homolásra használom. (fórumokban azt írják ez kell a coreXY-hoz)

Most komolyan miből áll normálisan megcsinálni egy HOME rutint? Írjam meg én? Hisz még G kódból is halál egyszerű elküldeni egy adott irányba és nullázni a DRO-t ha jön egy jel a kapcsolóból.

keri

Van valakinek ötlete? Mert én már minden végigpróbáltam amit találtam.

vjanos

Most akkor mi a gond végülis? Plusz felé szeretnél homolni?

Miért nem jó bal elöl felül, negatív irányban a home pozíció? :)

Melyik marlin egyébként?
Vagy két hete leszedtem a legújabbat (RC) azzal változott pár dolog az egy évvel ezelőttihez képest. Pl nagyobb gyorsulásokat tudtam beadni.

Viszont van pár bug benne..
Pl menet közben a "Tune" menü alatt nem tudok hőfokot állítani, mert a flow-állítót hozza fel, abból meg nem enged kilépni :)

vjanos

Este el tudom küldeni a configomat, ha érdekes lehet.

0bn8uxmw

Itt minden le van írva hozzá szerintem:
http://forums.reprap.org/read.php?397,395289" TARGET=_fnew>Why are max endstops disabled in marlin?

keri

Kösz mindenkinek!

Eldurrant az agyam és felraktam a legújabb változatot.
El akartam kerülni mert annyi minden apróságba beleturkáltam az idők során, hogy nem tudom követni, de a B+ faktorral most átléptem a küszöböt. Úgy néz ki ezzel normálisan megy a homeolás, de nem tudom tesztelni, mert a sok buzerálástól elkezdtek letöredezni a merev UTP-ről a csatlakozók, csak hogy legyen mi idegesítsen. Most megyek és veszek rendes flexi drótot, de a tüskéket csavarhúzóval zárva minden tengely megcsinálja amit kell.

A régivel az X valamiért nem volt hajlandó, és nem találtam meg miért.

keri

Mert ott útban lenne. Jobb hátsó sarok meg üres volt.

Gondoltam arra is hogy elforgatom az inercia rendszert 180 fokkal, és akkor az lesz a negatív irány, de nehogymár a nyúl vigye a vadászpuskát :)

Jordan Gabor

ÜDV,

Megint egy kis segítséget szeretnék kérni.

Egy stepcraft 300-assal nyomtatgatok kísérletképpen, stepcraft fejjel, de ez nagyon lassú. https://www.stepcraft-systems.com/en/cnc-3d-systems/stepcraft-2-300
Ahogy hallom, elsősorban a működési elvéből adódóan, ugye ez alapvetően nem nyomtatásra való.

Azon gondolkodom ez maradna csak apró marásokra és nyomtatónak kellene egy eleve nyomtatónak épített valami. Viszont azt szeretném tudni, mennyivel lesz gyorsabb. Nem pontosan, csak nagyságrendileg. Ha mondjuk 20-50%-al, akkor nem foglalkozom a dologgal. Ha 100+ %-al, akkor igen. Amire jó esély van, mert amit eddig láttam ahhoz képest ez iszonyat lassú. A béka pl., az alap méretben (kb. 40-50mm hossz ahogy emlékszem), 0.2mm réteggel olyan 2.5 óra. Úgy, hogy a belseje nem tömör.

Szóval azt szeretném kérni, ha valami egyszerűbb dolgot kinyomnátok mérve az időt, majd kinyomnám amennyire lehet ugyan azt, hasonló paraméterekkel és mérném az időt.

?

Köszönöm,
ÜDV JG

vjanos

Hmm, az nem gyors...

Nálam egy béka 0.2 réteggel, 2 fallal, 10% körüli kitöltéssel kb 25-30 perc. Menne gyorsabban is, de így még a minőség is megvan, hűlni is tud.  
70mm/sec nyomtatás, 120 pozicionálási sebesség.

0bn8uxmw

Ahogy Vjanos is írta a breki kb. 30 perc normális esetben egy nyomtatónak. Sajnos a te gépednél a trapéz orsó és a kis motorok eléggé behatárolják az elérhető sebességet és gyorsulást. Gondolom a gépet nincs kedved átalakítani, így inkább érdemes lenne rendelned egy 3D nyomtatót külföldről vagy ha rendes áfás számla is kell akkor Magyarországról.
Mondjuk egy jó acélvázas Wanhao I3-at kapsz az angoloktól kb. 126e-ért ha itthon veszed számlával garanciával akkor bruttó 175e a 3D nyomtató shoppe-nál.