Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Az adott tengelyed DIR irányát kell megfordítani a configuration.h vagy a configuration_adv.h vagy mi is a neve a filenak.

gg58bmmp2

Köszi, megpróbálom.
Gondolom a végállás kapcsolót is át kell helyeznem.

gg58bmmp2

Hogy áll a tervezett hosszú, keskeny 3d nyomtatód?

s7manbs8

Azt is lehet állítani szerintem, hogy merre induljon illetve melyik végén van.

s7manbs8

Az még terveződik úgymond-

Devecz Miklós

#define INVERT_X_DIR true
#define INVERT_Y_DIR false
#define INVERT_Z_DIR true
#define INVERT_E0_DIR true
#define INVERT_E1_DIR false
#define INVERT_E2_DIR false
#define INVERT_E3_DIR false

// ENDSTOP SETTINGS:
// Sets direction of endstops when homing; 1=MAX, -1=MIN
#define X_HOME_DIR -1
#define Y_HOME_DIR -1
#define Z_HOME_DIR -1

Ezekkel kell játszani (true vagy false) ill. -1 vagy 1

-1 kell, ha végállás kapcsoló a min helyzetben van, +1 kell, ha a végállás kapcsoló a max helyzetben van.
Egyre vigyázni kell, ha -1-et állítasz be, akkor a ramps-on is át kell pakolnod a végállás dugót a min helyzetbe, vagy fordítva, +1 nél a max helyzetbe.

Remélem érthető voltam...

gg58bmmp2

Érthető, de azért meglátjuk sikerül-e gyakorlatban.

Zozi

Sajnos az invertálással nem lehet minden helyzetet megoldani, szerintem elég lenne egy tengelyt invertálni és megcserélni az x és y motorok vezérlőjelét. (én így csináltam)

vjanos

Igen.. Corexy-nél bele lehet bonyolódni, nekem is sikerült :)

keri

Egyrészt igazat kell adjak Rabb Ferencnek, nekem is ez jutott eszembe, hogy acélból kell kinyomtatni ha valóban 175BAR van ott :)

Viszont ha megmutatod a geometriáját kiszámolom neked milyen anyag bírná el elvben azt a nyomást.

Egyébként nem bonyolult a számítás.
Veszed a nyomástér legnagyobb keresztmetszetetét, szorzod a nyomással és megkapod azt az erőt ami szétfeszíti az alkatrészt. Ezek után már csak erre kell méretezned.
Tehát ha elég vékony a cső akkor kis túlzással bármi elvisel 175BAR-t.

keri

[#eljen][#hehe]

keri

Annyira azért nem komplikált.
2 motor, 2 lehetséges forgásirány, 4 variáció.

CoreXY-nál ha egy irányba forognak a motorok akkor a híd mozog, ha ellentétesen akkor a fej. Tehát ha megcseréled egy motor forgás irányát akkor az XY tengely cserélődik fel, nem a mozgás iránya. Tehát ha a megfelelő tengely mozdul akkor a motorokhoz nem kell nyúlni, csak a Marlinban kell állítani az XY irány fordítást.

000000000

https://www.google.hu/imgres?imgurl=http://www.extremetech.com/wp-content/uploads/2012/12/trumpf-laser-welding-640x353.jpg&imgrefurl=http://www.extremetech.com/extreme/143552-3d-printing-with-metal-the-final-frontier-of-additive-manufacturing&h=353&w=640&tbnid=xAYqSW3e0YBTEM:&docid=8vPimCsroXObMM&ei=YoHFVuDvN4bIsQHOx7rACg&tbm=isch&ved=0ahUKEwjgqJ6M84DLAhUGZCwKHc6jDqgQMwglKAowCg" border=0>

keri

Igen, ez a technológia nekem is tetszik nagyon, de a 2W-os kínai lézer még kevés hozzá :)

KBalázs