Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

Lesz Neked még nagyobb is. :-))

balika

ru38j6dt2

Sziasztok !  
Nincs valakinek elfekvőben egy működő step stickje ? nekem 2 elfüstölt és rendeltem újakat kínából de egy év mire ideérnek ...  

NickE

Nyomtattam egy https://dl.dropboxusercontent.com/u/67125876/x/pr1.jpg" TARGET=_fnew>ilyet, az egész jó minőség, kivéve a https://dl.dropboxusercontent.com/u/67125876/x/pr2.jpg" TARGET=_fnew>tetejét, ami irtó ronda. Ennek az lehet az oka, hogy a nyomtatott tárgyat nem hűti ventilátor?

gg58bmmp2

Ilyenkor " túl gyors" a nyomtató.
Nincs idő visszahűlni a szálnak.
A szeletelőben a layer time - ot kell sokkal nagyobbra állítani. Persze a hűtés is sokat segítene.

keri

Ahogy yeti mondja.
Viszont ilyen kis darabon a layertime korlátozása már nem bizos hogy önmagában eredményes, mert a túl lassú fejtől is túl tud melegedni.

Lassítás 20-ra kis fej hőmérséklet csökkentés, és hűtés.

Asszem a Cura (és gondolom a többi is) tud olyat, hogy ha túl gyorsan végezne egy layeral és a minimális sebességet is elérte, akkor félreállítja a maradék időben a fejet.
Ezt is megpróbálhatod, ha nincs hűtés. Mondjuk az újrakezdésnél nekem mindig odataknyolt egy picit, de legalább ilyen túlmelegedési gond nem volt. Vagy nyomtass egy oszlopot mellé, hogy legyen mivel foglalkoznia addig is.

Devecz Miklós

Na, elkészült az új gép.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Devecz_Miklos/%DAj%20CoreXY/DSCF2338.JPG" border=0>

Megtörtént a próba nyomtás, az első tapasztalatok nagyon kedvezőek.

Asztal fűtése kihagyva, nincs is szükség rá. :-)
Nyomtatási sebesség: 120 mm/sec, de ez még emelhető 150 mm/sec-re.

Ez a nyomtatás PLA-val történt, de elötte volt egy próba ABS-sel is. Az is elment fütetlen asztallal, de a felület még nem a leg jobb. Ennek nincs köze az asztal fütéshez, csak beállítás kérdése. eddig még nem nyomtattam ABS-sel, ezt még ki kell tapasztalnom.
Ami jó az egészben, hogy az energia felhasználás kevesebb mint az előzőeknél!
Többi kép: "Új CoraXY" könyvtáramban.

vjanos

Gratula [#eljen]

Az asztalban mi a trükk? Apró furatos és raftot kell használni?

Devecz Miklós

Talált, süllyedt!
Van benne vagy 60 ezer furat.

ezsolt74

Videót csinálsz majd róla?

Devecz Miklós

Majd világosban.

ezsolt74

Mekkora és milyen mélységűek a furatok?

Ugyanezt negatívban acél lemezre meg tudom csináltatni,több-millió de sokkal kisebb (szinte csak nagyítóval látható) 3-4 tized milliméteres kiemelkedésekkel.(csak arra kell vigyázni hogy a fej ne érjen soha hozzá mert pillanatok alatt lereszelné a fúvókát).  
Lehet hogy majd kipróbálom, hogy mennyire tapad rá a nyomat.
A lemez fényérzékeny réteggel van borítva ami egy raft-al le van világítva, majd a réteg le van mosva, majd savval ki van maratva.  
De egy fordított raft-al ugyanolyan furatokat is lehetne a lemezbe maratni mint amit te használsz.

ezsolt74

Bocs nem ...raft-ot... akartam írni hanem raszter-t.

3vv2btrhv

[#worship][#guluszem1][#circling][#taps]

keri

Nekem a 120-as nyomtatásnál már a műanyag nem tudta követni a fejet. :)
Nekem 250 a végsebesség (marlin korlátoz) de ezt már csak üresjáratra használom.
Igazából nem is a végsebessége az érdekes, hanem a gyorsulás és a Jerk értékkel lehet megdobni a nyomtatási sebességet.