Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

Devecz Miklós

Most 6 mm-es van rajta.
10 mm-esre terveztem, de közben kiderült, hogy abból nincs olyan hosszú, mint amennyire szükségem lenne.
A próbához ez is jó lett, majd lecserélem.

KBalázs

Volt régebben úgy rémlik SCARA mechanikai kísérleted, az végül is jól szuperáló nyomtató lett, vagy?

Devecz Miklós

Még most is megvan, de most egy kicsit hanyagolom.  
Müködik, megvan, kiismertem, most már más érdekel.
Egy-egy mechanika addig érdekel, amíg meg nem építem.
Megépítettem, de ez mellett van még legalább három projektem, ami függőben van.
Ha azok is elkészülnek, csak akkor fogok visszatérni a régebbiekre, tökéletesítésre.

Komolyra fordítva, a beépített hajtómű nem a legjobb minősségű.
Szereztem már megfelelőt, de közben elkezdtem ezt a gépet, így nincs időm foglakozni vele.

vjanos

T5-öst használsz ugye?

Mivel ad többet a szélesebb szíj?  
Kevésbé nyúlik, remeg?

keri

Igen. Pont úgy ahogy egy örökmozgónak működnie kell: SEHOGY!

Ez Leonardo Da Vinci örökmozgó modellje, csak ennyi a jelentősége.
https://www.lhup.edu/~dsimanek/museum/perpet-L.jpg" border=0>

Azonban a természet legmélyebben gyökerező törvénye az, hogy anyag és energia nem vész el, nem keletkezik, csak átalakul. Bárki mást állít abban gondolkodás nélkül biztos lehetsz hogy hazudik, vagy téved.

Ezeken az örökmozgókon a műszaki emberek többsége átesik, de legyen akár mágneses, mechanikus, termikus örökmozgó, mindig azon alapszik hogy addig alakítgatják ide oda az energiákat és potenciálokat míg kifelejtenek valamit a számításból, és ezért tűnhet úgyhogy működhet a dolog, de a természetet soha nem lehet átverni, csak az embert.

keri

A lényeget elmondtad, a maradékot kitaláltam már [#vigyor]
De nem hiszem hogy nagyon van mit levédeni.
Szép kísérlet, meg ennyi anyaggal biztos merev, de pont a lényegét veszíti el ennyi anyaggal.
Fajlagosan mindig is a két oldalon alátámasztott híd lesz a legkönnyebb/merevebb.

De ez nem neked magyarázom mert te is ismered ezt.

keri

No akkor működik [#hehe]

És te is tanultál valamit:
A helyzeti energia a tömegtől és magasságtól függ kizárólag, nem a bejárt úttól.

keri

Igen.
Kisebb a rugalmassága, merevebb.

rf63unrk7

A férfiembernek öregen teljesen más elképzelése van a merevségről, mint fiatalon ;-)

vjanos

Kösz, így utólag elég hülyén tettem fel a kérdést :)

Szóval az érdekelne, hogy a gyakorlatban érzékelhetően javul-e a nyomat minősége a szélesebb szíjtól?

keri

Neked már csak a derekad? :)

keri

Aztán én is rájöttem hogy nem erre voltál kíváncsi :)
Az éles irányváltásoknál az a lecsengő hullám kisebb mértékben jelentkezik. A kisebb nyúlás miatt a méretek is pontosabbak (korrekció nélkül) meg mintha a rétegek egyenletessége is javult volna tőle, de mást is csináltam közben szóval ez lehet placebó is.

keri

Egyébként praktikus ha magasabb a Jerk érték, és ez alatti sebességgel nyomtatsz, mert így a legkisebb az extrudálás ingadozásából adódó hiba. Pl lehet lágyra állítani a gyorsításokat, de az egyértelműen meglátszik...bár az is igaz hogy lehet hogy csak a bowdenes extrudernél ilyen feltűnő.

vjanos

Ezt most nem teljesen értem.
Mi látszik meg egyértelműen?

Mostanában én is úgy nyomtatok, hogy nem veszem lejjebb a külső réteg sebességét - ahogy írtad az egyenletes extrudálás miatt. Meg mert így is szép lesz :)

Slic3rben van valami constant volumetric mód, ami az egyenletes extrudálási térfogatra törekszik,de mikor egy fél éve próbálgattam, nem volt valami meggyőző.

vadember

Itt van hasonló a 4. percnél. Ez működik, és nem úgy tűnik mintha motor segítene hátulról.https://www.youtube.com/watch?v=287qd4uI7-E" TARGET=_fnew>Perpetual