Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

Én még nem találtam , ez az elsö ami azzal kecsegtet , hogy pénz kaphatok a feltöltésért , mármint ha megveszik .

keri

Gondolom nem is kerestél, mert egy tucatot találtam hirtelen :)
;http://3dprintingmodel.com&" TARGET=_fnew>;Pl ez?;

Devecz Miklós

http://cnctar.hobbycnc.hu/Devecz_Miklos/3D%20nyomtat%f3/K%e1oszelm%e9let.JPG&" border=0>;
;
;Káoszelmélet, remélem lesz belőle valami [#csodalk][#ijedt][#nemtudom]

keri

Ezek szerint a lineáris rendszer jobban bevált.
;
;Jól néz ki ez. Azt a sok koloncot meg bele kell szuszakolni egy nagy dobozba hogy ne látszódjon :)

wa76ftbim

Szia,  
;
;szerinted megvalósítható lenne az hogy a pursa2-t kiszélesíteni? Tehát mondjuk &"X&" irányban ne 400mm legyen a hasznos mozgás hanem mondjuk 700. Minden más maradna, az eredeti felállás csak ez változna. Természetesen a szíjakat, tengelyeket megfelelően utána méretezni, hosszabb szíj erősebb lineáris tengely.  
;Szerinted/szerintetek kivitelezhető lenne?
;
;Köszi a válaszokat
;Kenikol

80n6rakth

itt mindenki ugyan olyanokat csinál mint amit már egyszer valaki megcsinált? én makerbot gen4-es vezérlőt fogok használni ha minden jól megy (még kell 1-2 alkatrész rá) a többi minden saját lesz. Kb A3-as alapterület 3-400mm magasság. Még nem tudom hogy software részében még mit is fog pontosan ez variálni, de majd rájövök ha valami nem megy... Majd egy fűthető asztalt is akarok hozzá, csak valami olyasmit kell kitalálnom hogy a nyomtatott méretnek megfelelően lehessen állítani a fűtött rész méretét, csak még nem vagyok biztos  benne hogy makerbot vezérlője tolerálna ekkora áramot, majd erre is ki kell találnom valamilyen megoldást, csak iskola mellett nem nagyon tudok haladni vele :/

Devecz Miklós

Lehet készíteni nagy méretekben is 3D nyomtatót, csak az a kérdés érdemes-e?
;Ez a fajta techonlógia nem a gyorsaságáról hires. Egy viszonylag kis méretű alkatrész kinyomtatása is órákba telhet, a nagyobb esetleg napokba, de ki lehet próbálni.(csak közben ki ne fogyjon a szál, mert akkor kuka.
;
;

80n6rakth

szerintem ha erősebb motorokat rakok rá mint amit gyárilag raknak akkor nagyobb sebességet is el lehet érni úgy hogy nem veszít lépést. Az pedig hogy elfogy e a szál az részletkérdés. Ha sikerülne saját szálat csinálni akkor nemcsak hogy olcsóbb is lenne, de nagyobb tekercset is lehetne készíteni. A nagyobb építési méretet pedig azért tartom fontosnak, mert ha néha-néha mégis kellene nagyobb dolgot csinálni akkor meglenne a lehetőség. Ezért is írtam a variálható fűtött rész méretet. 3 részre osztást gondoltam ki kicsi közepes és nagyra, csak az a kérdés hogy a gyári vezérlőre legyen bízva gombnyomással átkapcsolva (így arányosan csökkenne a hőmérséklet is, tehát valószínűleg ABS-t nem lehet legnagyobb méretnél használni) vagy ha külön működne manuálisan állítva akkor lehetne egy kis erőművet mellé rakni...

80n6rakth

egyébként se sorozatgyártásra való ez a technológia, hanem inkább arra hogy olyan dolgokat készítsen az ember amit vagy nem tud másképp megcsinálni, vagy túl drága lenne 1db miatt az öntés. Szóval az idő itt szerintem már mellékes mondjuk makerbot ha jól néztem már fejlesztett a sebességen is meg a minőségen is szóval bizakodó vagyok :) csak működjön

wa76ftbim

köszönöm az infót, hát az idővel én nem problémázok, ha már minden be van állítva akkor elindítom reggel és mire megjövök a melóból vagy visszaérek az előadásról már kész van.
;
;@Miklós hamarosan írok neked szerintem pü-t vagy mailt.
;
;Köszi a segítséget.

80n6rakth

ha minden igaz talán picivel erősebb motort vettem én is mint ami a makerbotban van, majd a helyes fesz értékeket is be kell állítanom, szóval lesz még vele dolgom, de talán most a tanulás a lényeg :)

sastas

Jól néz ki :).
;Nem félsz, hogy véletlen két kábel összeér és távozik az éltető füst?

NickE

A Prusáknak csak nagyjából 25 cm hasznos mozgásterük van X és Y irányban. A legnépszerűbb tálca is 214x214mm. Lehet látni neten (large, big, ...) kulcsszavakkal keresgélve felnagyított változatokat, de alapvetően egyetértek Devecz Miklóssal. Erre a &"kis&" tálcára is bőven fel lehet rakni akár 1 napnyi nyomtatni valót is.
;
;Számoljátok ki, egy kis nyomtató hasznos terének térfogata: 20x20x10cm=4000cm3
;
;Egy nagyobbé:
;70x50x30cm=105000cm3
;
;Hoppá. 26x térfogat.
;
;Szerintem 30-40cm -nél nagyobb tálcát tervezni értelmetlen és ehhez is már nagyon jó mechanika ajánlott, ami jól bírja a gyors mozgatásokat rezonanciamentesen.
;
;Plussz egyéb problémákat is felvet a túl nagy méret, pl. nekem volt már 2x áramszünet, 1x lefagyás és néha mechanikai vagy beállítási hibák, ami miatt kénytelen voltam leállítani. A legrosszabb esetben bő 2 órányi nyomtatást buktam.
;
;A nagy méretű tárgyakat több darabból összerakhatóra kell tervezni.

wa76ftbim

A helyzet az hogy én bizonyos formájú protektorokat szeretnék vele nyomtatni, ezek sokszor nem bonthatóak szét mert az összeszerelés után már nem tudná ellátni a feladatát. A fűthető asztalt hány fokosra szokták melegíteni általában?