Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Nekem is.
;Valahogy sokkal természet közelibb mint a derékszögű koordináta rendszer.
;
;Éppen most nézegettem, hogy a MACH3-ban hogy tudom beírnia függvényt, hogy az esztergával tudjak 3D nyomtatni :D
;

s73tgf9vg

Itt van rá egy még egyszerűbb kivitel. http://www.youtube.com/watch?v=6Ra_pB0jIfQ&" TARGET=_fnew>;Videó;

keri

ok, mondjuk ez nagy logikai lépés volt, de úgy kapcsolódik a két gondolat, hogy a tripod kialakításhoz is ugyan ott kell a függvényt beadni.

keri

van ebből olyan ami nyomtatott alkatrészekből épül fel, gyakorlatilag csak a léptető motor, a vezérlőáramkör, és a fogasszíjat...najó, meg az expander fúvókát és fűtőbetétet, nem nyomtatták, de a vázat, fogaskerekeket teljes egészében.
;

s73tgf9vg

Ez kicsit a tyúk vagy a tojás esete, én jobban szeretem a nem nyomtatott alkatrészekből álló gépeket. De a lényeg, hogy itt az alu profilon futnak műanyag kerekeken a kocsik, ilyet még nem láttam 3D nyomtatónál.
;
;Ez megint egy érdekes dolog, stereolyt 3D nyomtató, 20e Ft alatti áron. Persze csak a lézer egységre értendő az ár.
;http://www.kickstarter.com/projects/117421627/the-peachy-printer-the-first-100-3d-printer-and-sc&" TARGET=_fnew>;Kickstarter link;

s73tgf9vg

Egy kérdésem is van. 3mm, vagy 1.75-ös alapanyagra méretezzem a gépem? Melyikről milyen tapasztalatok vannak? 1:20-as csigakerekes áttétellel hajtom majd léptetőről.

Devecz Miklós

Nekem nem jött be.
;
;Sorban a második gép volt (típus szerint sorolva), pontossága nem a legjobb.
;Ebből két fajta is készült, egy orsóval hajtott kivitel, és egy szíjhajtásos.
;Most készül a harmadik típus, egyenlőre biztatóak az eredmények, a beüzemelés után teszek fel képeket.
;

keri

Gondolom mindkettőnek van előnye, hátránya...
;Én az olcsóbb megoldás választanám :)
;Ez a 3mm-re adódna, de az 1.75-ös pontosabb adagolást tesz lehetővé. Végül is, ha én húzom a szálat, akkor teljesen mindegy, szóval mehet a vékonyabb anyag.
;
;Momentán mennyiből áll átállítani a gépet a másikra?
;Adagolónak szerintem mindegy. Gondolom rugóval feszíted a behúzó kerekeket egymásnak a fűtőegységnél kell a bemenő furatot pontosan illeszteni szerintem. Nem tudom hogy oldják meg, de én egy szilikon karmantyút tennék oda, szóval csak azt kell cserélni az anyag átmérő változásával.
;
;Amúgy meg 1:20 nem mond semmit. Azt számold ki hogy mekkora mennyiségű anyagra van szükséged egy léptetésre, és abból már tudsz minden mást is számolni. Áttételt, szálvastagságot.
;

keri

És az előzőekről hol a fotó, videó, akármi? :)
;Érdekel minket minden!
;
;Mi volt a fő gond? A mozgatás nem volt elég jó felbontású, az elrendezés nagyítja fel a mozgatási hibákat, a vékony szárak gyengék, vagy a csuklópontokra érzékeny?
;
;A youtube-on elég jó minőségű nyomtatások vannak a delta robotokkal, bár ugye a háttérmunkák ott nem derülnek ki.
;

3vv2btrhv

1065 ös beirásom fontos lenne , legyetek szívesek megnézni !!

kuv5p7226

http://staples.myeasy3d.com/index.php?dispatch=shop.open&sl=EN
;
;Tulajdonképpen igen.
;Egy webshopot nyithatsz náluk, 3 kategória van:
;
;FREE: ingyen van, de nem promotálják a dolgaidat, max. 5 fájlt tölthetsz fel, satöbbi., tehát eléggé korlátos
;
;Fizetős (2 alkategória): havi pénzt fizetsz, ezért a katalógusba is berakják, sok feltöltést engednek, kevés jutalékot szednek le tőled.
;
;Magyarul első körben te fizetsz, s ha van érdeklődés a dolgaidra, akkor kereshetsz pénzt, de még abból is levesznek.
;
;Ezek hollandok, nem hülyék.:-) Csak rábaszhatsz velük. A világ legokádékabb szemforgató gyarmatosítói. A mentalitásuk azóta csak romlott.

Devecz Miklós

keri

Nincs is sok minden feltöltve, és még a weblap is rosszul működik. Kiválasztom az angolt és mindig visszatér holland nyelvre.
;
;Biztos van jobb 3D modell kereskedő oldal.

keri

Utolsó képen még csak az alapnál tartasz.

keri

Najó, egy videót is találtam róla, de nem írtad mi a probléma velük.