Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

A &"Kész&" - szót nem egy teljesen megépített 3d nyomtató vagy CNC gépre értettem.  
;
;Hanem a boltban kapható CNC - hez használt Léptető motor vezérlőkre, de vannak többen is akik a léptető motor vezérlőket maguk készítek el (DIY), neten található Open - Source cuccokból.
;
;Ezek érdekelnének...

wa76ftbim

Sziasztok,
;
;az lenne a kérdésem, hogy van esetleg valakinek Reprap vagy hasonló elven működő 3D nyomtatója, és tudna nekem csinálni egy próbanyomtatást? Szeretnék én is építeni egyet, már meglehetősen bele is ástam magam a mechanikai részébe de nem akarok addig belevágni míg nem tudom, hogy amire akarom a használni arra megfelel-e.
;Ha valaki tudna segíteni kérem szóljon. Nyilván megegyezés kérdése de nem ingyen kérném.
;
;Köszi a segítséget
;Kenikol

3vv2btrhv

Nagyon preciz nyomtatások GRATULA !!

svejk

Ha nagyon szépen megkérnénk, nem tudnád elhozni a cókmókod a Székesfehérvári találkozóra szombaton?
;
;Garantálom hogy a standod egész nap tömve lenne az érdeklődőktől...
;
;Ha távol laksz, akkor biztos vagyok benne hogy összedobnánk az üzemanyagköltségedet.
;
;
;

wa76ftbim

Köszi a képeket, neked milyen géped van?
;Nos igen néztem videókat és elég sokat olvastam utána de a következő kérdésekre nem igazán tudtam eddig választ találni:
;Kinyomtava egy darabot milyen erő hatására tudom eltörni (nyílván függ az alapanyagtól) pl tudok-e egyfajta protektort gyártani belőle. A lenti nyomtatásaid milyen anyagból vannak? Vetted készen a szálat vagy te magad extrudáltad? Ha két ilyen anyagot össezcsapolok egy acél csappal  (átm. 1-2mm) és meghajlítgatom 100x vagy 500x mint egy zsanért akkor milyen kopások fognak jelentkezni? Mivel tudom festeni, felületkezelni a kinyomtatott alkatrészeket. Pl hogyan tudom al egjobban eltűntetni a rétegződéseket hogy teljesen sima legyen? Aceton? Benzinbe áztatás? Csiszolás? Ezek olyan dolgok amiknek nem tudok  utánaolvasni vagy a youtubon kinézegetni mert anyagminőségtől függenek. Mindenesetre köszönöm a segítséged.

000000000

A Legó is ABS anyagból van.

s73tgf9vg

Ezt nem kellett volna.. Most be akarom olvasztani gyerekkorom legszebb játékait..

ANTAL GÁBOR

Be kell olvasztani a Legót majd szálat húzni belőle és 3 D printerrel Legót nyomtatni [#nyes][#buck]

NickE

Sajnos nem tudok menni. Egyrészt 280km és dolgozok...
;Azért kösz az ajánlatot.

NickE

Prusa i2-t építettem. Nem a legjobb, sokat kell kalibrálni, tesztnek készült :)
;
;Nagy mérnöki minőségű szakítószilárdság tesztet ne várj tőlem. Informatikus vagyok, programozással és elektronikával foglalkozom, én itt a fórumon csak turista vagyok :) bő 1 éve kezdtem CNC-zni, több, mint hobbi, de csak melléktevékenység...
;
;Egyébként én is a 3D nyomtatott cuccok szilárdsága miatt aggódtam, kellemesen &"csalódtam&". A DIY nyomtatók mind 3d nyomtatott alkatrészekből állnak, beleértve a fogaskerekeket is. Ez szerintem elég sokat elárul a szilárdságukról, kopásállóságukról.
;
;Eddig csak ABS műanyagot használtam. Nagyon sokféle színben lehet kapni, de engem a dolognak  ez a része nem érdekelt. Nekem csak 1 féle műanyag van itthon, ami a képeken is látható, festéssel, színezéssel, csiszolással nem foglalkoztam.
;
;Tisztában kell lenni az FDM technológia korlátaival, nem érdemes csodát várni. Akit zavar, hogy látszanak a szálak, nem tükörsima a felület, sőt pl. a hőtágulás, vetemedés miatt a méretek is több tized-milliméteres eltérést mutathatnak, az felejtse el az FDM 3D nyomtatást. Ha megnézel néhány 3D nyomtató összeszerelésről készült videót a youtubeon, láthatod, hogy mindenhol elő van készítve az akkus fúrógép, mert lehet, hogy a 8mm-re tervezett furat a nyomtatás után csak 7,5mm... De hát ez könnyen orvosolható és van, amikor tapasztalatból tudom már, hogy nagyjából mit mennyivel kell túlméretezni, hogy jó legyen.
;
;Az pedig, hogy mi mennyit bír, tervezés kérdése is: http://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_783789&feature=iv&src_vid=RLpp2PaF-Rs&v=v7SgBUq6_qk&" TARGET=_fnew>;Spaghetti híd 570kg;

3vv2btrhv

http://staples.myeasy3d.com/index.php?dispatch=object3d.create&sl=EN&" TARGET=_fnew>;feltőltés;
;Jól értelmezem ??? Ha feltöltök egy munkámat , azért kérhetek pénzt ??  
;